5. 3. 2021

Zagorjanke v zadnjih sekundah ubranile strel Ptujčank

Na sobotnih tekmah 21. kroga 1. ženske rokometne lige smo bili priča štirim izenačenim obračunom. Rokometašice Z'dežele so na gostovanju s 16:19 premagale Trgo ABC Izolo. V Zagorju so gostiteljice po zaslugi vratarke Leje Semprimožnik v zadnji minuti tekme dosegle pomembno zmago (25:24). Velenjčanke so tokrat v Litiji slavile zmago (27:29), rokometašice Krke Novega mesta pa so na domačem parketu proti Zelenim dolinam iz Žalca vpisale novi dve točki.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 21. KROG

Sobota, 6. marca:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK Z'DEŽELE 16:19 (8:8)
Mujanovič  in Hodžič (3) po 4; Bon Brzin 8 (4), Čerenjak 4 (1).

IZJAVI PO TEKMI:

Borut Hren, trener Trga ABC Izole:
"Za nami je pričakovano težka tekma. Čestitke ekipi iz Celja za zmago. Mi smo na tej tekmi naredili preveč napak, zgrešili preveč neoviranih strelov in mislim, da je bilo na koncu to odločilno za poraz. Čestitam svojim puncam, borile so se do konca in naredile so vse, kar je bilo v njihovi moči."

Ema Markovič, rokometašica Z'dežele:
"V napadu nismo bile tokrat bolj zbrane, ampak smo še vseeno imele precej sreče, da se je tekma obrnila na našo stran. Verjamem, da znamo odigrati veliko boljše v napadu in v obrambi."

RŽK ZAGORJE : ŽRK PTUJ 25:24 (15:12)
Gavrilovič 11 (2), Vrbjak 6; Kolenko 10 (4), Kreft 6.

IZJAVI PO TEKMI:

Leja Semprimožnik, vratarka Zagorja:
"Kljub napakam tako v obrambi, kot v napadu, smo tekmo pripeljale do konca in si priborile dve točki. Nasprotni ekipi pa čestitke za izredno borbo."

Tajda Tripkovič, rokometašica Ptuja:
"Dobra tekma, borile smo se do zadnje minute, na koncu pa nam je zmanjkalo športne sreče. Vsekakor lahko gremo z dvignjeno glavo naprej."

ŽRK KRKA NOVO MESTO : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 28:23 (15:12)
Abina 8 (5), Rudman 5; Herodež 6 (2), Vrček 5.

IZJAVI PO TEKMI:

Alja Borsan, rokometašica Krke Novo mesto:
"V tekmo smo vstopile z veliko željo po zmagi, prikazale smo dobro obrambo in prav tako organiziran napad. Mislim, da smo na tej tekmi dale vse od sebe, na koncu pa zasluženo osvojile novi dve točki."

Klara Hrovatič, vratarka Zelenih dolin Žalca:
"Tekmo smo v prvem polčasu začele dobro, nato pa je sledil padec. Pozna se nam kratka klop, imamo neizkušeno ekipo. Dale smo vse od sebe, žal pa ni bilo dovolj za presenečenje v gosteh."

ŽRD LITIJA : ŽRK VELENJE 27:29 (12:12)
Kogovšek 9(6), Bajc 4; Ferenc 12 (7), Borišek 6.

IZJAVI PO TEKMI:

Boštjan Kogovšek, trener Litije:
"V prvenstveni tekmi smo bili žal ponovno prekratki, ob tem pa bi čestital gostujoči ekipi za zmago. Ponovno smo bili priča nedoraslemu sodniškemu paru takšnemu derbiju kot je bil. Mnenja sem, da smo bili grobo oškodovani. "

Aida Hadžić, rokometašica Velenja:
"Dobile smo novi točki, zaradi česar sem zelo vesela. Borile smo se od prve do zadnje minute. V prvem polčasu smo imele težave, a smo se zbrale. Zelo sem vesela in ponosna na svoje punce, kljub poškodbam, ki jih imamo. Na koncu je bil rezultat na naši strani."

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke