27. 2. 2021

Mariborčani presenetili na gostovanju na Koroškem

V 18. krogu Lige NLB so za presenečenje poskrbeli rokometaši Maribora Branika, ki so se dokopali do zmage v Slovenj Gradcu (31:25). Isti dan so na mestnem derbiju zmago proti Ljubljani slavili rokometaši LL Grosista Slovana (32:28).

Na preostalih tekmah so Koprčani v domači dvorani s 34:32 ugnali Riko Ribnico, neposredne konkurente za četrto mesto na lestvici. Blizu presenečenja je bila zadnjeuvrščena Krka, ki je imela v zadnjih 34 sekundah na voljo dva strela za remi, a na koncu v Ormožu klonila z 31:30. Bolj prepričljivi sta bili zmagi Urbanscapa Loke in Gorenja Velenja. Prva je doma s 26:18 premagala Butan plin Izolo, slednje pa je bilo boljše na gostovanju v Dobovi (29:39).

Tekma med Trimom Trebnjem in Celjem Pivovarno Laško je prestavljena.

LIGA NLB, 18. KROG:

Sobota, 27. februarja:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK MARIBOR BRANIK 25:31 (10:17)
Levc in Cvetko (3) po 5; Rakita 9 (3), Planinšek 5.
STATISTIKA

Igralec tekme: Mark Ferjan (RK Maribor Branik)

Mariborčani so na Koroškem osvojili šesti par točk v tej sezoni. Njihova zmaga je, glede na stanje na lestvici, majhno presenečenje, a igralci iz štajerske prestolnice so igrali na zelo visoki ravni in gostitelje zasenčili v vseh prvinah igre.
Do 17. minute je bila tekma povsem izenačena, po izidu 7:7 pa so v Slovenj Gradcu zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Siniše Markote in na veliki odmor odšli s prednostjo sedmih golov (17:10). Lepe zaloge v zadetkih v drugi polovici tekme niso ogrozili, vselej so bili korak pred Korošci.
V gostujoči ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Filip Rakita z devetimi in Nejc Planinšek s petimi goli, toliko golov sta v domači dosegla tudi Rok Cvetko in Vid Levc.
Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Ljubljani, mariborska pa bo gostila Urbanscape Loko.

IZJAVI PO TEKMI:

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
"Gosti so si to zmago absolutno zaslužili. Vedeli so, po kaj so prišli, mi pa žal ne. Ne vem od kod tako bleda predstava. Žal mi je za naše navijače. Nismo imeli ekipnega duha, ki nas je krasil skozi sezone. Imeli smo zelo slab izkoristek neoviranih strelov . Še enkrat čestitam Mariborčanom za zmago."

Siniša Markota, trener Maribora Branika:
"Občutki so zelo dobri, veliko boljši kot nazadnje doma proti Jeruzalemu Ormožu. Čestitam mojim fantom za zasluženo zmago, gostiteljem pa za korektno borbo. Prepričan sem, da smo jih presenetili z obrambo 6-0, rešilo nas je tudi, da so zgrešili veliko neoviranih strelov, ter to, da smo imeli zelo razpoloženega vratarja. Z našo borbenostjo in pametno igro v napadu smo zasluženo zmagali."

RD LL GROSIST SLOVAN : MRK LJUBLJANA 32:28 (18:15)
Tufegdžić 9 (5), Martinović 7; Planinc 8 (5), Šiško 6.
STATISTIKA

Igralec tekme: Rok Selakovič (RD LL Grosist Slovan)

LL Grosist Slovan je še drugič v tej sezoni na kolena položil mestnega tekmeca. Po jesenski zmagi s 30:26 je tokrat slavil z 32:28 in ima zdaj tri točke prednosti pred Ljubljano.
Na Kodeljevem se je od prve minute odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Do 11. minute je bila tekma povsem izenačena (5:5), nato pa so vajeti igre v svoje roke vzeli izbranci trenerja Aleša Repine, naredili delni izid 4:0 in v 14. minuti povedli z 9:5.
V nadaljevanju so sosede držali na varni razdalji. Po vodstvu z 12:7 v 18. minuti so resda malenkostno popustili in tekmecem dovolili, da so v 26. minuti več kot prepolovili primanjkljaj v golih (14:12).
Rokometaši Slovana so imeli v drugi polovici tekme absolutni nadzor na igrišču, njihova prednost je vseskozi znašala med štirimi in največ šestimi goli.
Pri Slovanu sta bila najbolj učinkovita Aleksa Tufegdžić z devetimi in Patrik Martinović s sedmimi goli, pri Ljubljani pa Nejc Planinc z osmimi in Peter Šiško s šestimi zadetki.
Ljubljana bo v prihodnjem krogu gostila Slovenj Gradec 2011, LL Grosist Slovan pa Koper.

IZJAVI PO TEKMI:

Rok Selaković, vratar RD LL Grosist Slovan:
"Definitivno je bila to težka tekma, kot se za derbi tudi spodobi. Po tekmi v Mariboru, ki smo jo v prvih 45 minut odigrali zelo slabo, smo vedeli, da bo potrebno nekaj spremeniti v naši igri. Tokrat smo dokazali, da smo nesporni gospodar v Ljubljani. Sedaj že zremo proti tekmi s Koprom, na kateri se nadejamo novih točk."

Bojan Čotar, trener Ljubljane:
"Čestital bi LL Grosistu Slovanu za zasluženo zmago. Nam žal na takšnih tekmah vedno nekaj zmanjka. Na začetku, ko smo bili v igri, nam je zmanjkala kakšna obramba. Tekmeci so bili v temu segmentu skozi celotno srečanje v prednosti. Tudi, ko smo jih lovili so nas rutinirano držali na varni razdalji, za kaj več pa potrebuješ kakšno obrambo vratarjev. Tokrat tega žal ni bilo. Gostitelji so zasluženo zmagali."

RD KOPER : RD RIKO RIBNICA 34:32 (16:17)
Poklar 10 (3), Slatinek Jovičić 7 (1); Pucelj 9 (2), Žagar 8.
STATISTIKA

Igralec tekme: Rok Jelovčan (RD Koper)

Obračun med Koprčani in Ribničani se je razpletel po okusu gostiteljev, po deseti zmagi pa so se zavihteli na četrto mesto in imajo točko prednosti pred osmoljenci današnjega medsebojnega obračuna.
V največjem mestu na Primorskem se je od prve minute odvijal izenačen in ogorčen boj, ekipi sta se neprestano izmenjavali v vodstvu do 43. minute. Po izidu 24:24 pa se je tehtnica najprej nagnila na stran izbrancev domačega trenerja Uroša Rapotca, ki so si v 52. minuti priigrali tri gole prednosti (30:27).
A tekmeci iz dežele suhe robe niso vrgli puške v koruzo, le tri minute so potrebovali, da so po golih Jana Puclja, Tilna Strmljana in Mitje Nosana tekmo postavili v začetno izhodišče (30:30).
V prelomnih trenutkih dvoboja je na sceno stopil izkušeni Tine Poklar in z dvema zadetkoma Koprčane povedel v vodstvo z 32:30. Gostitelji kljub permanentnemu pritisku gostov niso klecnili, v končnici so zaigrali zrelo in preudarno ter dosegli pomembno zmago.
V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Poklar z desetimi in Staš Slatinek-Jovičić s sedmimi goli, v ribniški pa Jan Pucelj z devetimi in Žan Žagar z osmimi zadetki.
Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri LL Grosist Slovanu, ribniška pa v Novem mestu.

IZJAVI PO TEKMI:

Uroš Rapotec, trener Kopra:
“Pomembno je, da se fantje trudijo in pustijo na terenu maksimum. Vesel sem, da držimo ta niz in gremo optimistično dalje. Črta se potegne na koncu, saj vemo, da je sezona nepredvidljiva z vsemi zdravstvenimi težavami.”

Damjan Škaper, pomočnik trenerja Rika Ribnice:
“Za nami je težka tekma, to smo tudi pričakovali. Prišli smo zdesetkani, a borili smo se 60 minut. Žal se na koncu ni izšlo v našo prid. Prihodnjo nedeljo nas čaka nova tekma.”

RD URBANSCAPE LOKA : RD BUTAN PLIN IZOLA 26:18 (12:9)
A. Jesenko 7 (3), M. Jesenko 4 (2); Gorela 7 (1), Nikolić 4.

Igralec tekme: Matevž Jesenko (RD Urbanscape Loka)

Škofjeločani so rutinsko opravili svojo nalogo in brez večjih preglavic na kolena položili zadnjeuvrščene tekmece iz Izole.
Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so v prvi polovici tekme prikazali toplo-hladno predstavo. Večji del tekme so vodili za tri gole, v 25. minuti pa so jih Primorci ujeli in izenačili na 9:9.
Gorenjci so v končnici prvega polčasa le zaigrali učinkovito in si priigrali tri gole prednosti (12:9), v drugi polovici tekme pa povsem zasenčili tekmece. V 46. minuti so povedli z 20:11 in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Škofji Loki.
V gorenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Aljaž Jesenko, v primorski Jan Gorela. Oba sta dosegla po sedem golov.
Zasedba iz Škofje Loke bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, izolska pa bo gostila Dobovo.

IZJAVI PO TEKMI:

Matevž Jesenko, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Začeli smo dobro, povedli za tri zadetke, potem je sledilo nekaj naših napak, s katerimi smo Butanu plinu Izoli dovolili, da se nam približa. V slačilnico smo šli s tremi goli razlike ter v drugem polčasu z dobro obrambo samo še stopnjevali prednost. Dobili smo tudi malo zadetkov v drugem polčasu, kar pripisujem dobri, čvrsti obrambi ter dobrim obrambam naših vratarjev. V napadu se vidi, da imamo še nekaj rezerve. Za tokrat lahko samo rečem, da smo zasluženo zmagali."

Peter Božič, vodja ekipe Butana plina Izole:
"V prvem polčasu sta bili obe ekipi izenačeni tam do rezultata 9:9. Potem smo naredili nekaj napak, ki jih je Urbanscape Loka dobro izkoristila in si pridobila tri gole prednosti v prvem polčasu. Borili smo se, vsak je delal svoje napake. V drugem polčasu se nismo mogli pobrati in najti naše igre. Vedeli smo, da bodo gostitelji šli na vse ali nič in da smo svoj doprinos dodali tudi mi z našimi napakami. Škofjeločani so to izkoristili in prišli do zmage."

RK JERUZALEM ORMOŽ : MRK KRKA 31:30 (16:16)
Čudič 7 (7), Žuran in Hebar po 6; Kukman 7 (2), Lončar in Majstorović  po 6.

Igralec tekme: David Bogadi (RK Jeruzalem Ormož)

Ormožani so dosegli jubilejno deseto zmago v sezoni. Odpor predzadnjih tekmecev iz dolenjske prestolnice so zlomili šele v končnici tekme, zmagoviti gol pa je v 58. minuti dosegel Bojan Čudič po zadeti sedemmetrovki.
Dolenjci so se na Hardeku prikazali v lepi luči, vseskozi so kljubovali favoriziranim Prlekom, ki so v 41. minuti ostali brez pomoči svojega stratega Saša Prapotnika, ki je prejel rdeči karton.
Do zadnjega zvoka sirene se je nato odvijal negotov boj, odločilni gol je zabil Čudič, ki je vseh svojih sedem golov dosegel po izvajanju sedemmetrovk. Prav slabo izvajanje kazenskih strelov je Novomeščane bržkone stalo zmage, od petih poskusov so realizirali le dve sedemmetrovki, njihov najbolj učinkovit igralec pa je bil Tilen Kukman s sedmimi goli.
Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, novomeška pa bo gostila Riko Ribnico.

IZJAVI PO TEKMI:

Teo Šulek, RK Jeruzalem Ormož:
"Tekma v sredo proti Mariboru Braniku nas je precej utrudila in tokrat nismo bili pravi. Naleteli smo na zelo motivirano in borbeno ekipo Krke, ki je bila blizu točki ali celo dvema. Menim, da so v kritičnih trenutkih znova odločile naše izkušnje. Roko na srce bi si gostje zaslužili vsaj točko. Le kakšnih petnajst minut smo odigrali kot znamo."

Luka Klemenčič, rokometaš Krke:
"Škoda za poraz. Nismo si ga zaslužili. Odigrali smo zelo dobro tekmo in verjamem, da bomo s podobno igro obstali v Ligi NLB. V takem ritmu moramo nadaljevati prvenstvo in pridno trenirati še naprej. Rezultati in točke bodo prišli."

MRD DOBOVA : RK GORENJE VELENJE 29:39 (15:23)
Kovačec in Sintič po 5; Pajt (1), Verdinek in Sokolič (2) po 6.
STATISTIKA

Igralec tekme: Kenan Pajt (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so pred dnevi doživeli pravi šok in v svoji Rdeči dvorani le remizirali proti Škofjeločanom, v Posavju pa so z odliko opravili svojo nalogo in se znova povzpeli na drugo mesto. Za vodilnimi Celjani zaostajajo tri, pred tretjeuvrščenimi Trebanjci pa imajo dve točki prednosti.
Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so takoj zaigrali resno in odgovorno ter povedli s 4:0. V nadaljevanju je njihova prednost počasi, a stalno naraščala. V 21. minuti je znašala osem golov (16:8), v 40. minuti pa enajst (21:20).
V gostujoči zasedbi so Kenan Pajt, Tilen Sokolič in Matic Verdinek dosegli po šest golov, v domači pa Jan Kovačec in Marko Sintič po pet zadetkov.
Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu gostovala v Izoli, velenjska pa bo gostila trebanjski Trimo.

IZJAVI PO TEKMI:

Damjan Radanovič, trener Dobove:
"Na tekmo smo se pripravljali povsem običajno. Na začetku smo naredili nekaj napak in gostje so povedli za štiri zadetke. Nato smo se borili celotno tekmo, oni so bili boljši. Zdaj nas čakajo obračuni, ki jih moramo zmagati. Gremo naprej trenirati, čaka nas naporna tekma. Glave gor in pogumno."

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
"Začeli smo zelo dobro, organizirano, disciplinirano. Na začetku smo povedli za kar nekaj golov. V polčas smo šli z visoko razliko. V drugem polčasu smo to držali, nadgradili in zasluženo zmagali."

Prestavljeno:
RK TRIMO TREBNJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 16 16 0 0 553:384 169 32
2 RK GORENJE VELENJE 16 14 1 1 493:393 100 29
3 RK TRIMO TREBNJE 16 13 1 2 480:421 59 27
4 RD KOPER 17 10 1 6 479:459 20 21
5 RK JERUZALEM ORMOŽ 17 10 0 7 520:511 9 20
6 RD RIKO RIBNICA 18 10 0 8 553:550 3 20
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 18 9 0 9 494:500 -6 18
8 RD URBANSCAPE LOKA 17 5 2 10 420:455 -35 12
9 RK MARIBOR BRANIK 15 6 0 9 402:401 1 12
10 RD LL GROSIST SLOVAN 18 5 1 12 466:505 -39 11
11 MRD DOBOVA 16 5 0 11 429:482 -53 10
12 MRK LJUBLJANA 16 3 2 11 409:481 -72 8
13 RD BUTAN PLIN IZOLA 16 2 2 12 372:476 -104 6
14 MRK KRKA 16 2 2 12 405:457 -52 6