7. 5. 2021

Velika članska tekmovanja vsaj do leta 2025 na TV Slovenija

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je 13. uvrstila na evropsko prvenstvo, Televizija Slovenija pa je pridobila televizijske in internetne pravice za neposredne prenose tekem najboljših reprezentanc stare celine.


TV Slovenija je pridobila pravice za evropski prvenstvi leta 2022 in 2024 tako za moške kot tudi dekleta.


Evropsko prvenstvo za moške bo prihodnje leto na Madžarskem in Slovaškem med 13. in 30. januarjem, dekleta pa se bodo merila v pri nas, v Celju in Ljubljani, kjer bo tudi zaključni del tekmovanja. Poleg Slovenije bosta žensko prvenstvo med 4.- 20. novembrom gostili še Črna Gora in Makedonija.


Televizija Slovenija je pred tem že pridobila tudi pravice za svetovna prvenstva v letih 2023 in 2025, tako da si boste na programih javne televizije v naslednjih štirih letih lahko ogledali vsa velika rokometna tekmovanja za dekleta in fante, vključno z olimpijskim turnirjem v Parizu leta 2024. Našo žensko reprezentanco pa že konec tega leta na svetovnem prvenstvu v Španiji.


Televizija Slovenija podpira slovenski šport, zato boste žensko in moško rokometno reprezentanco lahko spremljali tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 in svetovna prvenstva 2023 in 2025.