16. 5. 2021

Gorenje Velenje v Kopru opravilo svojo nalogo

Na zadnji tekmi 24. kroga so Koprčani v dvorani Bonifika gostili rokometaše Gorenja Velenja, ki so se veselili zmage z 31:29.

Velenjčani so na obračunu v Kopru levji delež dvoboja preživeli v vodstvu, v končnici dovolili gostiteljem, da se približajo na gol zaostanka, a na koncu osvojili dve točki. Velenjsko moštvo po zmagi na Obali za vodilnim Trimom Trebnjim znova zaostaja za dve točki, za Celjani pa eno, pri čemer je odigralo dve tekmi manj od obeh konkurentov za naslov državnega prvaka. Obenem imajo črno-rumeni proti Trebanjcem in Celjanom boljše razmerje na medsebojnih tekmah.

Koprčani v borbi za četrto mesto, ki kot zadnje prinaša mesto v evropskih tekmovanjih, zdaj za Jeruzalemom Ormožem zaostajajo za točko. Pred zadnjima dvema tekmama v sezoni so peti.

LIGA NLB, 24. KROG

nedelja, 16. maja:
RD KOPER : RK GORENJE VELENJE 29:31 (12:15)
Kete 5, Smolnik (3), Breznikar in Žagar po 4; Sokolič 8 (4), Verdinek 5.

Po dveh zmagah na derbijih proti Celju Pivovarni Laško so se rokometaši Gorenja Velenja približali naslovu prvaka. Ena od morebitnih pasti bi jih lahko čakala v Kopru, dvoboj z motiviranimi nekdanjimi varovanci zdajšnjega trenerja Velenjčanov Zorana Jovičića so mnogi ocenili kot najzahtevnejšo nalogo na poti do četrtega naslova prvaka.
Res se je izkazala kot zahtevna, saj se Koprčani, ki se borijo za uvrstitev v Evropo, nikakor niso hoteli predati in so grozili do zadnje minute, toda Velenjčani so vendarle uspešno preskočili koprsko oviro. Zdaj jih čakajo še štiri, od tega dve zaostali, zaradi katerih so še vedno na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice. Na njej zaenkrat zaostajajo za Trimom Trebnjim in Celjem Pivovarno Laško.
V Bonifiki so domači sicer povedli s 5:3, nato pa so Velenjčani dosegli štiri zaporedne gole. Andraž Kete, s petimi goli najboljši strelec pri gostiteljih, je Koprčane še enkrat vrnil v vodstvo (10:9), to pa je bilo tudi njihovo zadnje na tekmi. Tekmeci so ob polčasu vodili s 15:12, v drugem delu tudi že za šest golov, nazadnje je bila taka razlika pri izidu 22:28.
V zaključku so gostitelji favorite začeli loviti, Žiga Smolnik je imel v 56. minuti pri izidu 27:29 na voljo strel s črte sedmih metrov, toda žoga se je z ene vratnice odbila v drugo, na drugi strani pa je zgrešeno priložnost s svojim edinim golom na tekmi kaznoval David Miklavčič. Na koncu so se domači še dvakrat približali na dva gola zaostanka, več pa jim ni uspelo.
Najboljši strelec tekme je bil z osmimi goli Velenjčan Tilen Sokolič.
V naslednjem krogu bo Gorenje Velenje gostovalo še v Izoli, Koper pa bo gostoval v Dobovi.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Rapotec, trener RD Koper:
"Do zadnjega trenutka so Velenjčani izkoriščali naše napake v napadu. Zadnjih 15 minut smo jih poskušali uloviti, nekako smo se jim približali, a na koncu naredili nekaj ključnih napak in Velenjčani so slednje izkoristili."

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
"Koprčani nas niso presenetili, mi smo zapravili dve čisti priložnosti, oni so zadeli svoje, na kar je takoj postalo vroče. Če v Kopru nekaj minut pred koncem razlika znaša dva gola, je vedno vroče. Srečno smo zdržali do konca. Tudi oni so na koncu zapravili strel na prazen gol in sedemmetrovko. Zmaga je torej zasluženo naša."

že odigrano, petek, 14. maja:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD LL GROSIST SLOVAN 29:27 (15:15)

sobota, 15. maja:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO :  RD BUTAN PLIN IZOLA 35:18 (17:5)
MRK KRKA : RK MARIBOR BRANIK 21:24 (8:9)
RD RIKO RIBNICA : MRK LJUBLJANA 30:32 (13:16)
MRD DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA 24:23 (13:10)
RK TRIMO TREBNJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011 33:20 (17:12)
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke