17. 5. 2021

Klemenčičeva pri Krimu še tri sezone

Slovenska reprezentantka Valentina Klemenčič, ki trenutno okreva po operaciji levega ramena, ostaja članica Krima Mercatorja. 19-letnica, ki se je slovenskim prvakinjam pridružila leta 2018, ostaja v klubu še tri sezone.

Krožna napadalka, ki velja za eno najbolj perspektivnih igralk na tem igralnem mestu, je bila v tej sezoni izjemno učinkovita v državnem prvenstvu, kjer ni zgrešila niti enega strela na gol nasprotnic. Največ, kar devet jih je dosegla proti tekmicam iz Kopra, skupno 92. V Ligi prvakinj je nemalokrat Krimu priborila strel z bele točke, v osebno statistiko je dodala tudi 34 zadetkov. Najbolj razpoložena je bila proti Madžarkam doma ter na Danskem.

Klemenčičeva, ki je sicer še mladinka, barve Slovenije brani tudi v članski kategoriji. Zbrala je 15 nastopov in zabila 12 zadetkov.

Valentina Klemenčič, krožna napadalka RK Krim Mercator:
“To, da ostajam v Ljubljani še tri sezone, mi pomeni ogromno. Prepričana sem, da bom v tem času napredovala kot igralka, želim si tudi, da bi kar najbolje pripomogla k uresničitvam ciljev kluba. Ponosna sem, da sem del krimovega projekta, v katerem ciljamo na evropski vrh. Rehabilitacija rame poteka odlično, kmalu bodo na vrsti fizioterapije in razgibavanja, potem pa – upam – že vrnitev na igrišče. Hvaležna sem klubu za vso pomoč na moji poti okrevanja.”

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator:
“V klubu smo izjemno ponosni, da smo se z eno najbolj nadarjenih mladih igralk Evrope, dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Prepričana sem, da bo s svojim odnosom do dela, angažiranostjo in športnim življenjem doprinesla k temu, da skupaj nadaljujemo njen razvoj do vrhunske športne ustvarjalnosti. Verjamem, da lahko postane ena najboljših krožnih napadalk na svetu.”