19. 5. 2021

Gorenje Velenje po zmagi v Mariboru na prvo mesto Lige NLB

Zasedba Gorenja Velenja je bila v mariborski dvorani Tabor z 32:22 uspešnejša od gostiteljev. Mariborčani po porazu ostajajo na devetem mestu, Velenjčani pa so z zmago napredovali na vrh lestvice Lige NLB, kjer so se po točkah izenačili s trebanjskim Trimom, ki je od rumeno-črne ekipe odigral tekmo več in ima slabši izkupiček v seštevku obeh medsebojnih tekem v tej sezoni.

LIGA NLB, ZAOSTALA TEKMA 13. KROGA

sreda, 19. maja:
RK MARIBOR BRANIK : RK GORENJE VELENJE 22:32 (10:16)
Soke (4) in Veselinović po 5; Verdinek 6, Grmšek in Haseljić po 5.

Igralec tekme: Timotej Grmšek (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so dosegli pomembno zmago v štajerski prestolnici. Po njej so se po točkah izenačili z doslej vodilnimi Trebanjci ter prevzeli prvo mesto na lestvici. V primerjavi z njimi imajo tekmo manj, tako da so se še dodatno približali osvojitvi svojega četrtega naslova državnih prvakov po letih 2009, 2012 in 2013.
Izbranci Zorana Jovičića bodo v soboto, v okvirju 25. kroga, gostovali v Izoli, v sredo igrali zaostalo tekmo 22. kroga v Novem mestu, v soboto pa jih v Rdeči dvorani čaka še obračun zadnjega kroga proti Mariborčanom.
Velenjčani so bili le v prvi polovici prvega polčasa v podrejenem položaju. Po zaostanku s 4:6 so strnili svoje vrste in Mariborčane, ki med 14. in 23. minuto sploh niso dosegli gola, zasenčili v vseh prvinah igre.
Gosti so v 22. minuti že vodili z 12:6, lepo prednost v golih pa ohranili vse do odhoda na veliki odmor (16:10).
Ose so drugi polčas odigrale odgovorno, z disciplinirano igro v obeh smereh so bile vselej korak pred Mariborčani in zasluženo zmagale.
Pri Velenjčanih je bil najbolj učinkovit Matic Verdinek s šestimi zadetki, pri Mariborčanih pa sta Aleksa Veselinović in Tadej Sok dosegla po pet golov.

IZJAVI PO TEKMI

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik:
"Do padca v igri je prišlo, ker smo se šele dan pred tekmo zbrali v nekoliko bolj celoviti zasedbi in opravili samo en trening. Teh 12 oziroma 13 dni se je poznalo. Fantje, ki so bili okuženi s koronavirusom, so hitro izgubili energijo. Zapravili in izgubili smo nekaj žog, tekmeci pa so dosegli nekaj lahkih golov in prišli do visoke prednosti. Potem je bilo težko s tekme izvleči karkoli, Gorenju Velenju pa seveda čestitam za zasluženo zmago in korektno odigran dvoboj."

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
"Vsakič poskušamo razmišljati samo o naslednji tekmi. Tokrat smo bili izjemno osredotočeni na Maribor Branik, ki ni slaba ekipa. Ima nekaj zelo perspektivnih in nekaj starejših rokometašev. Gre za zahtevnega tekmeca. Tega smo se zavedali in odigrali tako, kot znamo ter zasluženo zmagali."
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke