21. 5. 2021

Jeruzalem Ormož si je zagotovil končno četrto mesto

Petkovo dogajanje v Ligi NLB je dalo odgovor na vprašanje o četrtouvrščenem moštvu sezone 2020/21. Ob porazu Kopra v Dobovi (29:32) si je Jeruzalem Ormož z zmago v Slovenj Gradcu (38:34) dokončno zagotovil mesto za vodilno trojico na prvenstveni lestvici. Trimo Trebnje se je v Škofji Loki veselil dveh točk (27:24) in novega skoka na vrh lestvice, Riko Ribnica pa je klonila na gostovanju pri LL Grosistu Slovanu (25:28).

V soboto bodo na sporedu še trije obračuni državnega prvenstva. Gorenje Velenje bo nadaljevalo z zahtevnim ritmom tekem v končnici Lige NLB. Velenjčane čaka dvoboj z Butanom plinom Izolo. Celjani se bodo pomerili z Mariborčani, rokometaši Krke pa bodo upe za obstanek med elito poskušali ohraniti pri življenju na gostovanju pri Ljubljani. Vse tri tekme se bodo začele ob 19.00.

LIGA NLB, 25. KROG
petek, 21. maja:
RD LL GROSIST SLOVAN : RD RIKO RIBNICA 28:25 (17:13)
Kotar 10 (3), Sankovič 7; Pucelj in Žagar po 5.

Igralec tekme: Miha Kotar (RD LL Grosist Slovan)

Ljubljanska zasedba je dosegla osmo zmago v državnem prvenstvu in zadržala deseto mesto v 14-članski ligi. Ribniška po nepopolnem krogu ostaja na sedmem mestu.
Za obe ekipi tokratni medsebojni obračun ni bil pomembnejše narave. Ljubljanska zasedba je izpolnila osnovni cilj in zadržala prvoligaški status, ribniška pa v tej sezoni ni imela pretiranih ambicij.
Izbranci domačega trenerja Aleša Repine so v 23. minuti povedli s 14:9, lepo prednost v golih pa brez posebej stresnih trenutkov zanesljivo držali vse do konca dvoboja.
V ljubljanski ekipi sta bila najbolj učinkovita Miha Kotar z desetimi in Robert Sankovič s sedmimi goli, v ribniški sta Žan Žagar in Jan Pucelj dosegla po pet zadetkov.
Ljubljanska zasedba bo v zadnjem krogu gostovala v Novem mestu, ekipa iz Ribnice pa bo gostila Slovenj Gradec 2011. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.

IZJAVI PO TEKMI

Miha Kotar, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Čestitke soigralcem za borbeno in požrtvovalno igro. Kljub temu, da je naša ekipa precej zdesetkana, smo od prve minute zaigrali čvrsto v obrambi, žoga pa nam je v napadu lepo tekla. Nismo ostali v prekrških, posledično smo zadeli nekaj lahkih zadetkov in na polčas odšli v prednosti s štirimi goli. Vedeli smo, da bodo v drugem polčasu Ribničani dvignili raven svoje igre. Zdržali smo odpor in zasluženo zmagali."

Jan Pucelj, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Rad bi čestital LL Grosistu Slovanu. Želimo si prikazati borbeno igro, ki so jo tokrat prikazali tekmeci. Nismo imeli odgovora na to. V drugem polčasu smo sicer dvignili raven igre, kar pa je bilo premalo. Še enkrat čestitke Ljubljančanom. Na zadnji tekmi bomo poskusili zmagati, nato pa novim zmagam, v naslednji sezoni, naproti."

MRD DOBOVA : RD KOPER 32:29 (17:13)
Raguž, Mlakar in Jezernik po 7; Poklar 13 (4), Makuc 9.

Igralec tekme: Jure Blaževič (MRD Dobova)

Koprčani so v tej sezoni pustili globoke sledi in po domači zmagi nad Celjani naredili državno prvenstvo izjemno negotovo, po tokratnem porazu v Posavju pa dokončno ostali brez četrtega mesta in nastopa v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni.
Izbranci Damjana Radanovića so tekmo odprli s 7:0, a so jih gosti v končnici prvega polčasa ujeli in izenačili na 13:13. Gostitelji so se v zaključku prvega dela zbrali in ga zaključili v vodstvu s štirimi goli (17:13), v začetku drugega pa občutili moč izbrancev gostujočega trenerja Uroša Rapotca, ki so povedli z 18:15.
A Posavci niso vrgli puške v koruzo. Do konca dvoboja so pokazali predstavo iz začetka obračuna, po njihovem vodstvu s 27:22 pa je bilo jasno, da bosta točki ostali v Dobovi.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Teo Jezernik s petimi, v gostujoči pa Tine Poklar z desetimi goli.
Zasedba iz Dobove bo v sredo, 26. maja, v Ljubljani igrala zaostalo tekmo 21. kroga. V zadnjem krogu bo gostovala v Trebnjem. Koper bo sezono sklenil z lokalnim derbijem proti Butanu plinu Izoli.

IZJAVI PO TEKMI

Jure Blaževič, vratar MRD Dobova:
"Igrali smo proti ekipi Kopra. Pričakovali smo zahtevno tekmo in takšna je tudi bila. Na srečo smo izvlekli ugoden rezultat. Čestitam moštvu in vsem, ki dajo nekaj za ta klub. Upam, da sezono končamo s podobno igro. Pozna se nam, da smo sproščeni in da igramo brez pritiska."

Uroš Rapotec, trener RD Koper:
"Dobova je prikazala dobro predstavo. Lahko ji samo čestitam. Mi nismo bili pravi že od prve minute. Čestitam Dobovi za zmago."


RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK JERUZALEM ORMOŽ 34:38 (18:23)
Levc 8, Banfro 6; Žuran 9, Kocbek in Hebar (1) po 7.

Igralec tekme: Nejc Krabonja (RK Jeruzalem Ormož)

Prleki so na Koroškem osvojili zlata vredni točki. Po zmagi v Slovenj Gradcu in porazu Koprčanov v Dobovi so si krog pred koncem dokončno zagotovili četrto mesto v prvoligaški konkurenci, ki v prihodnji sezoni prinaša nastop v Evropi.
Ormožani so imeli v rokometno vročem Slovenj Gradcu od prve do zadnje minute vajeti igre v svojih rokah. Na krilih Roka Žurana, Martina Hebarja in Jureta Kocbeka so bili vselej korak pred izbranci domačega trenerja Sebastjana Soviča.
Gostom se je malce zalomilo med 45. in 48. minuto, ko so se jim Korošci približali na gol zaostanka (30:31), nato pa so znova uveljavili svoje izkušnje in v končnici dvoboja s preudarno igro tekmo pripeljali do konca.
Pri gostih je Žuran dosegel devet, Hebar in Kocbek po sedem golov, pri gostiteljih pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Vid Levc z osmimi in Filip Banfro s šestimi zadetki.
Zasedba iz Slovenj Gradca bo v zadnjem krogu gostovala v Ribnici, ormoška pa bo gostila Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.

IZJAVI PO TEKMI

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011:
"Pred čestitkami Jeruzalemu Ormožu mislim, da se moram opravičiti našim navijačem, kajti pozabili smo priti na prvi polčas. V obrambi tako rekoč nismo naredili niti enega prekrška. Nismo se zbudili niti z minutami odmora, šele v drugem polčasu smo pokazali vsaj nekaj in se nekajkrat uspešno obranili. Žal mi je, da se je ta tekma zgodila ravno na zadnjem domačem obračunu v tej sezoni. Mogoče je bila to celo naša najslabša tekma letos, vsaj prvi polčas. Moram pa iskreno čestitati tekmecem. Zelo dobro so se pripravili na nas. Bili so krepko bolj odločni od nas, zabijali iz pol-prekrškov skozi celotno tekmo in odnesli dvoboj na črto šestih metrov, kar smo jim seveda dovolili mi. Ostane nam še ena tekma. Čaka nas še pet treningov, na katerih bomo poskušali popraviti stvari, ki tokrat niso bile prave in odigrati tekmo v Ribnici, kot se spodobi." 

Saša Praprotnik, trener RK Jeruzalem Ormož:
"Občutki so dobri. Mislim, da smo zasluženo zmagali. Vodili smo skozi celo tekmo, konec koncev smo imeli večji naboj, saj se borimo za četrto mesto in mogoče smo zaradi tega imeli malo več motivacije. Čestital bi svojim fantom in seveda gremo v zadnjem kolu na zmago, da potrdimo četrto mesto."

RD URBANSCAPE LOKA : RK TRIMO TREBNJE 24:27 (11:13)
Jamnik 8 (3), Jesenko 4 (1); Radojković 9, Cirar 5 (2).

Igralec tekme: Mihajlo Radojković (RK Trimo Trebnje)

Trebanjska ekipa se je po zmagi v Škofji Loki znova prebila na prvo mesto in ima dve točki več od velenjske, ki pa je odigrala dve tekmi manj. Zasedba iz Šaleške doline bo v soboto gostovala pri predzadnjem Butanu plinu Izoli, v primeru zmage pa bo znova prevzela čelno mesto v 14-članski ligi in se približala svojemu četrtemu naslovu državnega prvaka.
V prvem polčasu se je v dvorani Poden odvijal enakovreden boj. Obe ekipi sta imeli svoje sijajne in blede trenutke, v igri vzponov in padcev pa je bila v končnici bolj zbrana dolenjska ekipa, ki je prvo polovico tekme končala v vodstvu s 13:11.
V drugem polčasu so imeli škarje in platno v svojih rokah izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana, ki so si v 54. minuti priigrali pet golov prednosti (24:19). V končnici so malce popustili, gostitelji so se jim približali na dva gola (22:24 in 23:25), a zmage gostov niso ogrozili.
V trebanjski ekipi je Mihajlo Radojković dosegel devet, Gal Cirar pa pet golov. V škofjeloški je bil najbolj učinkovit Aljaž Jesenko z osmimi zadetki.
Zasedba iz Škofje Loke bo v zadnjem krogu gostovala v Ormožu, trebanjska pa bo gostila Dobovo. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.

IZJAVI PO TEKMI

Matic Pipp, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Mislim, da smo se kar dobro pripravili na Trimo Trebnje. Prišli so v vlogi favorita, saj so zasedali drugo mesto na lestvici. Skozi celo tekmo smo se dobro upirali in nismo pustili, da tekmeci naredijo preveliko razliko že v prvem polčasu. V drugem nam je na začetku padla raven zbranosti, za kar so nas Trebanjci s hitrimi nasprotnimi napadi kaznovali. Proti koncu smo se uspeli zbrati in tekmo končali v zaostanku s tremi goli. Mislim, da je to za nas super uspeh proti ekipi, ki ima veliko več kilometrine in močnejši kader. Čestital bi fantom za borbo in upam, da naslednjo sezono že odigramo kakšno tekmo v polni dvorani."

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
"Vedeli smo, kakšna zasedba je Urbanscape Loka. Tudi tokrat so se gostitelji izkazali za zelo neugodnega tekmeca, a mi smo se borili do konca in prišli do pomembnih dveh točk. Vse čestitke fantom za zmago. Prihodnji teden želimo proti Dobovi potrditi naše dobro delo skozi celotno sezono."

sobota, 22. maja, ob 19.00:
RK MARIBOR BRANIK : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO

Luka Žvižej, trener RK Celje Pivovarna Laško: 
"Pričakujem, da bomo tekmo v Mariboru odigrali na najvišji ravni. Tudi fantje potrjujejo in vsi se strinjamo, da si želimo in bomo do konca prvenstva odigrali tako, kot se od nas pričakuje. V Maribor gremo po zmago, to mora biti naš edini cilj."

MRK LJUBLJANA : MRK KRKA (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO

Jaka Žabjek, rokometaš MRK Ljubljana: 
"V soboto nas čaka najpomembnejša tekma sezone. Če bomo celoten dvoboj odigrali s tako mero zbranosti in borbenosti, kot smo jo prikazali prejšnji vikend, lahko zmagamo. Držite pesti in navijate za nas."

Jaka Jakše, rokometaš MRK Krka: 
"V soboto se odpravljamo na gostovanje v Ljubljano. Po težkem porazu z Mariborom počasi popolnjujemo kader in se pripravljamo na tekmeca. Zavedamo se, da bo tekma zahtevna. Potrudili se bomo in dali vse od sebe. Upamo, da se nam bodo stvari v napadu in obrambi poklopile ter da bo rezultat kazal v našo korist. Naredili bomo vse, da točki vpišemo na svoj račun."

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK GORENJE VELENJE (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO

Benjamin Bekrić, rokometaš RD Butan plin Izola: 
"V soboto nas čaka zahtevna tekma. V Izolo prihaja zelo kakovostna ekipa, ki se bori za vrh lestvice in sicer Gorenje Velenje. Ne dvomim, da bo dvoboj zelo zahteven, zato smo se ta teden dobro pripravili in mislim, da lahko v soboto pokažemo dobro igro."

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
"Časa med eno in drugo tekmo nimamo veliko. To bo naš četrti obračun v tem zahtevnem ritmu. V Izoli nas čaka težko delo. Butan plin Izola se bori za obstanek in verjamem, da bo zahteven tekmec. Mi moramo, kot na vsaki tekmi, dati vse od sebe. Bomo videli, kaj nam bo to prineslo."
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 25 21 1 3 768:650 118 43
2 RK GORENJE VELENJE 23 20 1 2 696:571 125 41
3 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24 20 0 4 780:584 196 40
4 RK JERUZALEM ORMOŽ 25 14 2 9 756:747 9 30
5 RD KOPER 25 13 1 11 711:692 19 27
6 RK SLOVENJ GRADEC 2011 25 12 1 12 695:714 -19 25
7 RD RIKO RIBNICA 25 11 1 13 746:751 -5 23
8 RD URBANSCAPE LOKA 25 10 2 13 636:656 -20 22
9 RK MARIBOR BRANIK 23 9 2 12 609:620 -11 20
10 RD LL GROSIST SLOVAN 25 8 2 15 655:698 -43 18
11 MRD DOBOVA 24 9 0 15 653:702 -49 18
12 MRK LJUBLJANA 23 5 2 16 616:706 -90 12
13 RD BUTAN PLIN IZOLA 23 3 4 16 553:692 -139 10
14 MRK KRKA 23 2 5 16 567:658 -91 9