20. 5. 2021

Novak se poleti seli v Nemčijo

Domen Novak, ki je v zadnjem reprezentančnem tednu izvrstno debitiral v dresu slovenske reprezentance, bo poleti zamenjal klubske barve in se prvič v karieri preselil onkraj slovenskih meja. Postal bo član nemškega prvoligaša HSG Wetzlar.

S prihodom 23-letnega desnokrilnega rokometaša so pri klubu iz osrčja Nemčije zaključili s kadrovanjem za prihodnjo sezono. Wetzlar trenutno zaseda osmo mesto med 20-člansko prvoligaško konkurenco, pri čemer je od treh zasledovalcev, ki za njim zaostajajo za tri točke, odigral dve oziroma tri tekme več.

Novak je športno pot začel pri Ljubljani, poleti 2019 pa se pridružil Celju Pivovarni Laško. V tej sezoni kaže izvrstne predstave, saj je v Ligi NLB na 20 tekmah dosegel 110 zadetkov, s čimer je najboljši strelec svoje ekipe. Izkazal se je tudi v evropski Ligi prvakov, v kateri je tekmecem nasul 40 golov.

Ljubljančan je bil del mladinske reprezentance, ki je leta 2018 v Celju osvojila naslov evropskega prvaka. Na nedavnem gostovanju v Turčiji je z odliko debitiral v članskem dresu z državnim grbom. Odigral je vse tri preostale kvalifikacijske tekme za nastop na evropskem prvenstvu in izbrani vrsti do uvrstitve na sklepni turnir pomagal s 13 goli.