21. 5. 2021

V boj za evropsko krono junija štirje Slovenci

Znani so vsi udeleženci finalnega turnirja evropske Lige prvakov v tej sezoni. Med najboljšo četverico klubov se bo za končni naslov potegovala tudi četverica Slovencev - Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc v dresu Barcelone ter Rok Ovniček z Nantesom.

Španski velikan je na povratni četrtkovi tekmi tudi v drugo pokazal zobe (skupni rezultat 73:57) in beloruskega prvaka, Meškov iz Bresta v drugo povsem nadigral (40:28). Barcelonini rokometaši so na drugi tekmi povsem zaustavili Staša Skubeta, ki je tekmo končal brez zadetka. Jaka Malus je dosegel dva, Simon Razgor pa 3. Na drugi strani so se med strelce vpisali vsi trije slovenski reprezentanti. Janc je mrežo tekmecev zatresel petkrat, Dolenec trikrat, Makuc pa dvakrat.

Za eno izmed presenečenj so poskrbeli pri Nantesu, pri katerem se je po uspešnem okrevanju po poškodbi na igrišče vrnil Ovniček. Francoska zasedba je prvo tekmo proti madžarskemu Veszpremu z Blažem Blagotinškom in Gašperjem Margučem na domačem igrišču dobila s štirimi zadetki, prednost pa v četrtek pred polnimi tribunami madžarskih ljubiteljev rokometa uspela zadržati. Na finalni turnir je Nantes napredoval kljub porazu s 30:32. Ovniček je prispeval dva zadetka, na drugi strani Marguč štiri, Blagotinšek pa je tekmo predčasno sklenil zaradi treh dvominutnih kazni in brez zadetka.

Spopad za evropski naslov v Nemčiji bo minil brez nemških predstavnikov, saj sta v četrtfinalu izpadla Kiel Mihe Zarabca in, kot največje presenečenje, Flensburg, ki ga je izločil danski prvak Aalborg. Moštvo Kiela, ki bo tako primorano predati evropsko krono, je po prvi tekmi s francoskim PSG-jem imelo dva gola prednosti (31:29), a ju zapravilo s porazom z 28:34. Zarabec je obračun sklenil pri dveh zadetkih.

LIGA PRVAKOV, ČETRTFINALE, 2. TEKME

Sreda, 19. maja:
PSG : KIEL 34:28 (16:15) - 29:31*
(Miha Zarabec 2 gola za Kiel)

FLENSBURG : AALBORG 33:29 (14:16) - 21:26*

Četrtek, 20. maja:
VESZPREM : NANTES 32:30 (18:15) - 28:32*
(Gašper Marguč 4 goli za Veszprem)
(Blaž Blagotinšek brez gola za Veszprem)
(Rok Ovniček 2 gola za Nantes)

BARCELONA : MEŠKOV BREST 40:28 (21:13) - 33:29*
(Blaž Janc 5 golov za Barcelono)
(Jure Dolenec 3 goli za Barcelono)
(Domen Makuc 2 gola za Barcelono)
(Simon Razgor za Meškov Brest)
(Jaka Malus za Meškov Brest)