22. 5. 2021

Krka osvojila ogromni točki, uspešni tudi Celjani in Velenjčani

Na treh sobotnih obračunih 25. kroga Lige NLB smo spremljali zanimive rokometne predstave. Najprepričljivejšo zmago so vpisali Velenjčani, ki so v Izoli slavili uspeh s 33:22. Mariborčani so v dvorani Tabor namučili Celjane, ki so se domov vendarle vrnili z novima dvema točkama (24:25). Na dvoboju z dna prvenstvene lestvice so rokometaši novomeške Krke z 22:21 porazili Ljubljančane in poskrbeli, da bo boj za obstanek med elito zanimiv do zadnjega.

LIGA NLB, 25. KROG
sobota, 22. maja:
RK MARIBOR BRANIK : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:25 (12:17)
Sok in Žabić po 7; Novak 5, Mazej 4.

Igralec tekme: Filip Ivić (RK Celje Pivovarna Laško)

Celjani so v štajerski prestolnici po ne preveč prepričljivi predstavi osvojili novi točki, še vedno pa so na tretjem mestu in imajo točko manj od Velenjčanov in Trebanjcev. Prvi so v tem krogu slavili v Izoli, drugi pa v Škofji Loki.
Do 25. minute je bila tekma povsem odprta, v končnici prvega polčasa pa so Celjani - pri vodstvu 13:12 - vendarle uveljavili svoje prednosti in po delnem izidu 4:0 polčas zaključili s prednostjo petih golov (17:12).
Izbranci gostujočega trenerja Luke Žvižeja so v drugem polčasu zaigrali bledo in neprepričljivo, kar so Mariborčani izkoristili in jih v 43. minuti po golu Tadeja Soka ujeli in izenačili na 19:19, le minuto kasneje pa je domači kapetan svoje soigralce popeljal v vodstvu z 20:19.
Do 57. minute je bila tekma povsem odprta. Pri izidu 23:23 sta David Razgor in Kristjan Horžen dosegla dva gola in Celjanom zagotovila novi točki.
Mariborska ekipa bo v sredo, 26. maja, gostila Butan plin Izolo v zaostali tekmi 14. kroga. V zadnjem krogu bo gostovala v Velenju, celjska ekipa pa bo gostila Ljubljano. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.

IZJAVI PO TEKMI

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik:
"Občutki po tekmi so mešani. Mislim, da ekipa ni verjela, da lahko premagamo Celje Pivovarno Laško. V prvem polčasu smo najprej igrali gol za gol, nato pa naredili nekaj tehničnih napak in jim podarili par žog, kar so tekmeci izkoristili in naredil razliko. Med polčasom sem ekipo motiviral. Dejal sem jim, da Celjane lahko ujamemo. To nam je uspelo, a smo v lovu potrošili veliko energije. To se je poznalo pri igralcih, ki v zadnjih desetih dnevih niso trenirali. V zaključku nam je zato nagajala zbranost, a zdi se mi, da smo nezasluženo izgubili. Najbolj pomembno je, da se nihče ni poškodoval, moštvu iz Celja pa vsekakor čestitamo za zmago."

Luka Žvižej, trener RK Celje Pivovarna Laško: 
"Zmage moramo biti vsekakor veseli, čeprav smo v drugem polčasu popustili v vseh fazah igre in Mariboru Braniku dovolili, da se priključi. Po preobratu smo hitro izenačili, nato pa stisnili v obrambi in dobili tiste pomembne žoge. Nekajkrat se je z obrambami izkazal naš vratar in tekmo vendarle pripeljali do konca, kot smo si želeli.”

MRK LJUBLJANA : MRK KRKA 21:22 (8:12)
Šiško 4, Pintar, Erak in Tomšič po 3; Kukman 5 (2), Bevec 4.

Igralec tekme: Tilen Kukman (MRK Krka)

Novomeška zasedba je po današnjem zmagoslavju na Galjevici zadnje mesto na lestvici prepustila Butanu plinu Izoli, za osmoljenko današnje medsebojne tekme pa zaostaja le točko.
Dolenjci so večji del dvoboja prevladovali in si v začetku drugega polčasa priigrali pet golov prednosti (13:8), a so jih izbranci domačega trenerja Bojana Čotarja v končnici ujeli in izenačili na 18:18.
V izjemno razburljivi, izenačeni in napeti končnici je odločilen gol za goste dosegel Jan Bevec v 59. minuti. Pri Novomeščanih je bil najbolj učinkovit Tilen Kukman s petimi, pri Ljubljančanih pa Peter Šiško s štirimi goli.
Ljubljanska ekipa bo v sredo, 26. maja, doma z Dobovo igrala zaostalo tekmo 21. kroga, medtem ko bo novomeška tega dne v okviru zaostale tekme 22. kroga gostila Gorenje Velenje.
Ljubljana bo v zadnjem krogu igrala v Celju, Krka pa bo gostila LL Grosist Slovan. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.

IZJAVI PO TEKMI

Bojan Čotar, trener MRK Ljubljana:
"Občutki niso najboljši. Fantje so si želeli, to je bilo vidno. Naredili smo preveč napak v napadu, zgrešili preveč strelov in Krka je to kaznovala. Na koncu jim čestitam za zmago."

Mirko Skoko, trener MRK Krka:
"Končno smo dobili eno tekmo. Občutki so v redu, malo pomešani. Morda ta zmaga ne bo pomenila nič, moramo počakati na spodrsljaj Ljubljane. Imamo še tekmi z Gorenjem Velenjem in LL Grosistom Slovanom. Poskusili bomo zabeležiti čim več zmag. Do konca bomo dali vse od sebe. Kar bo, pač bo. Mogoče smo nekoliko pozno odigrali eno takšno tekmo, na kateri sta se ujela vratar in obramba. Tokrat je bilo veliko napak v napadu, ampak na koncu smo zmagali. Bili smo bolj zbrani od rokometašev Ljubljane."

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK GORENJE VELENJE 22:33 (11:19)

Velenjčani nadaljujejo s svojim nizom zmag, tokrat so dve točki zabeležili na gostovanju pri Butanu plinu Izoli. Za Primorce je bil poraz še posebej boleč, saj so ob zmagi Krke v Ljubljani zdrsnili na zadnje mesto Lige NLB. Moštvo Gorenja Velenja se je z zmago povzpelo na prvo mesto, izbranci Zorana Jovičića pa so odigrali tekmo manj od drugouvrščenih Trebanjcev in tretjih Celjanov.
Posebnih dvomov o zmagovalcu obračuna v dvorani Kraška tokrat ni bilo. Gostje iz Šaleške doline so si že do polčasa nabrali prednost osmih golov, ki so jo v nadaljevanju še povišali in se veselili zmage z 11 zadetki razlike.

IZJAVI PO TEKMI

Matej Galina, rokometaš RD Butan plin Izola:
"Na današnji tekmi je bilo očitno, da je nasprotnik fizično boljše pripravljen, zato jih nismo mogli dohiteti. Morali smo priznati premoč tekmecem. Čaka nas tekma z Mariborom Branikom, na kateri moramo pokazati našo pravo igro in osvojit dve točki, če želimo ostati v ligi."

Aljaž Panjtar, vratar RK Gorenje Velenje:
"Zelo zahtevna tekma. Vedeli smo, da nas čaka zelo motiviran tekmec, ki se bori za obstanek. Bilo je naporno odigrati celo tekmo na visoki ravni, ampak nam je vendarle uspelo ohraniti prednost desetih golov. Zasluženo slavimo zmago."
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK GORENJE VELENJE 24 21 1 2 43
2 RK TRIMO TREBNJE 25 21 1 3 43
3 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 25 21 0 4 42
4 RK JERUZALEM ORMOŽ 25 14 2 9 30
5 RD KOPER 25 13 1 11 27
6 RK SLOVENJ GRADEC 2011 25 12 1 12 25
7 RD RIKO RIBNICA 25 11 1 13 23
8 RD URBANSCAPE LOKA 25 10 2 13 22
9 RK MARIBOR BRANIK 24 9 2 13 20
10 RD LL GROSIST SLOVAN 25 8 2 15 18
11 MRD DOBOVA 24 9 0 15 18
12 MRK LJUBLJANA 23 5 2 17 12
13 MRK KRKA 24 3 5 16 11
14 RD BUTAN PLIN IZOLA 24 3 4 17 10