23. 5. 2021

Dolenec se vrača v Francijo

Kapetan slovenske reprezentance Jure Dolenec se z novo sezono vrača v Francijo. S prvoligašem Limogesom, kjer uspešno že igra Dragan Gajić, je sklenil triletno sodelovanje.

Desni zunanji rokometaš je v Franciji že uspešno igral, saj je bil med letoma 2013 in 2017 član Montpellierja. Zadnje štiri sezone je nato preživel v Barceloni. Dolenec je sicer športno pot začel v domači Škofji Loki, nato pa se prek velenjskega Gorenja izstrelil v evropskega velikana.

V bogati zbirki dosežkov mu še vedno manjka naslov evropskega klubskega prvaka. Teda bo naskakoval junija z Barcelono na finalnem turnirju evropske Lige prvakov. V Španiji je osvojil po štiri naslove državnega prvaka, pokalnega in superpokalnega prvaka ter tri naslove pokalnega prvaka za španske prvoligaše. Dvakrat je z Barcelono postal tudi svetovni klubski prvak, v minuli sezoni pa podprvak Lige prvakov. Pred tem je v Franciji dvakrat postal državni ter enkrat pokalni prvak. V tujino se je odpravil z dvema naslovoma slovenskega prvaka v velenjskem dresu.

Za slovensko reprezentanco je Dolenec odigral 160 tekem in dosegel 592 zadetkov.