31. 5. 2021

Na pripravah ženske reprezentance povratek Varagićeve

V ponedeljek se je v Zrečah znova zbrala ženska članska reprezentanca. Tekom enotedenskega premora, ki ga je evropska rokometna zveza na novo dodala v svoj koledar, bo selektor Dragan Adžić na igrišču opazoval tudi nekaj novih obrazov.


Uvodnega zbora se je udeležilo 14 rokometašic, med njimi tudi vratarka Branka Zec, ki si je na zadnji reprezentančni akciji poškodovala prednjo križno vez in prestala operativni poseg, ter Alja Varagić, ki se z novo sezono vrača na igrišče po rojstvu hčerke. Poleg slednjih so v ponedeljek v Zreče prispele še Ana Abina, Živa Čopi, Nuša Fegic, Tija Gomilar Zickero, Ema Hrvatin, Manca Jurič, Petra Kramar, Dominika Mrmolja, Amra Pandžić, Maja Svetik, Maja Vojnovič in Nina Zulič.


Zaradi zdravstvenih težav na pripravah tokrat ne bo poleg Aneje Beganović, službeno sta zadržani Teja Ferfolja in Iza Bon Brzin, medtem ko se bodo preostale igralke ekipi pridružile tekom tedna.


Na Štajerskem bo izbrana vrsta bivala do nedelje. Treninge, na katerih bo Adžić s svojim štabom dekletom omogočil tudi individualno delo, bodo potekali v Slovenskih Konjicah, medtem ko bodo v hotelu Term Zreče in njegovi okolici na sporedu številne skupne aktivnosti, ki bodo še bolj povezale dekleta. Rokometašice v tem času čakajo tudi sociološko-psihološki testi ter testiranje telesne pripravljenosti, na podlagi katerih bo štab dekletom pripravil individualne programe, s katerimi se bodo lahko čim bolj optimalno pripravile na začetek nove klubske sezone.


"Po porodu sem v zadnjem obdobju trenirala po individualnem načrtu treningov, ki mi jih je pripravil trener za telesno pripravo, medtem ko bom prvi pravi ponovni stik z rokometno žogo napravila ravno na pripravah ženske reprezentance, ki so pred nami," pove Varagićeva, ki je do danes v reprezentanci zbrala 65 nastopov in dosegla 122 zadetkov. 


Levoroka rokometašica, ki se znajde na obeh igralnih mestih na desni strani napada še doda: "Resnično sem vesela, da me je selektor povabil v Zreče, kjer smo se znova srečale z reprezentančnimi soigralkami. Obenem bom imela priložnost spoznati tudi dekleta, ki pred mojo nosečnostjo še niso bila poleg. Upam, da so pred nami dobre priprave pred prihajajočimi izzivi."


S pripravami v Zrečah ženska izbrana vrsta začenja pogledovati proti koncu leta, ko jo čaka nastop pa svetovnem prvenstvu v Španiji. Obenem bo nastopila tudi v posebnem pokalu evropske rokometne zveze, namenjen reprezentancam, ki so neposredno uvrščene na naslednje evropsko prvenstvo, ki bo leta 2022 potekalo tudi v Celju in Ljubljani. Poleg Slovenije bosta v njem nastopili obe sogostiteljici Črna gora in Severna Makedonija ter aktualne prvakinje Norvežanke.

IGRALKE, KI SE BODO UDELEŽILE PRIPRAV:
Igralka Igralno mesto Rojena Višina Klub
Ana Abina leva zunanja 1997 175 ŽRK Krka Novo mesto
Živa Čopi desno krilo 1998 163 ŽRK Krka Novo mesto
Nuša Fegic srednja zunanja 1998 169 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Tija Gomilar Zickero desno krilo 2000 168 RK Krim Mercator
Ana Gros desna zunanja 1991 186 Brest Bretagne Handball (FRA)
Ema Hrvatin leva zunanja 2000 177 Cannes Mandelieu (FRA)
Manca Jurič krožna napadalka 1995 173 RK Krim Mercator
Manca Kogovšek levo krilo 2001 173 ŽRD Litija
Petra Kramar levo krilo 1996 169 ŽRK Krka Novo mesto
Barbara Lazović desna zunanja 1988 183 CSM Bukarešta (ROM)
Nataša Ljepoja krožna napadalka 1996 178 RK Krim Mercator
Dominika Mrmolja desna zunanja 1994 178 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Elizabeth Omoregie srednja zunanja 1996 178 CSM Bukareštai (ROM)
Amra Pandžić vratarka 1989 178 Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)
Tjaša Stanko leva zunanja 1997 173 Metz Handball (FRA)
Maja Svetik levo krilo 1996 167 RK Krim Mercator
Alja Varagić desno krilo 1990 185 RK Krim Mercator
Maja Vojnovič vratarka 1998 180 RK Krim Mercator
Branka Zec vratarka 1986 179 VfL Waiblingen (NEM)
Nina Zulič srednja zunanja 1995 170 Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)
ŠTAB REPREZENTANCE:
Dragan Adžić selektor
Gašper Kovač pomočnik selektorja
Grega Karpan trener vratark
Gregor Sobočan trener za telesno pripravo
Marko Mrak trener za telesno pripravo
Daša Tomat kineziologinja
Anja Frešer vodja reprezentance
Mateja Kavčič tehnična vodja
Goran Cvijić generalni sekretar RZS
Aljaž Močnik predstavnik za odnose z javnostmi