14. 7. 2021

Mariborski Branik močnejši za Kneza in Gregoriča

V štajerski prestolnici bosta, pod okriljem trenerja Luke Žvižeja, v prihodnji sezoni zaigrala tudi Domen Knez in Leon Gregorič.

Mariborski kader bo v sezoni 2021/22 bogatejši za dva novinca v vijoličnem dresu, Domna Kneza in Leona Gregoriča. Slednji je je na položaju krožnega napadalca v pretekli sezoni mladinskega prvenstva v dresu Celja Pivovarne Laško dosegel 43 golov na 12 tekmah. "Maribor Branik mi je ponudil priložnost zaigrati v prvi ligi. Želel sem narediti stopničko višje v svoji karieri in mislim, da so v Mariboru odlični pogoji za napredovanje. Gradi se na mladi, čvrsti ekipi z nekaj izkušenimi igralci. Vsi fantje smo željni dokazovanja in dobrih predstav. Želja oziroma cilj je sredina lestvice, sedaj moramo le počakati na začetek sezone in videli bomo, kam lahko sežemo," je k prvim prvenstvenim tekmam pogledoval 18-letni Gregorič.

Domen Knez je v Ligi NLB debitiral v sezoni 2019/20 in sicer v dresu domačega Butana plina Izole. Visokorasli levi zunanji rokometaš je ob pridružitvi Mariborčanom dejal: "Prihoda v Maribor se zelo veselim. Pri odločitvi za selitev je pretehtala želja po dokazovanju in nabiranju izkušenj. Menim, da je Maribor Branik odličen klub za rast mladih igralcev, kot sem jaz. V naslednji sezoni pričakujem, da bom s trdim delom in vztrajnostjo pomagal ekipi, da zasede čim višje mesto v Ligi NLB. Ker trenerja in nekaj bodočih soigralcev že poznam, verjamem, da se bom hitro vklopil v ekipo in izpolnil pričakovanja kluba."