21. 7. 2021

Celjani začeli priprave na novo sezono

Moštvo Celja Pivovarne Laško je v začetku tedna uradno otvorilo priprave na sezono 2021/22.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so z začetkom tedna odprli priprave na prihajajočo sezono, ki jih bodo, zaradi gradbenih del v dvorani Zlatorog, vsaj v začetnem delu opravili v dvorani Golovec. Celjski zasedbi so na uvodnih treningih pridružili novinci Nebojša Bojić, Ante Ivanković, Tilen Strmljan, Aleks Vlah  in povratnik Stefan Žabić, zaradi reprezentančnih obveznosti pa je na prvem zboru ekipe manjkal Mitja Janc

Trener pivovarjev, Alem Toskić, je ob prvem srečanju moštva pred novo sezono povedal: "Verjamem, da smo vsi skupaj veseli, da začenjamo novo sezono. Veliko je novega, imamo visoke ambicije in pripravljeni smo na delo. Najprej bo fokus usmerjen v kvalifikacije za Evropsko ligo. Ekipa je mlada, pričakovanja so velika in le z delom bomo to, kar si želimo, tudi dosegli. Najprej se moramo dobro spoznati, že takoj bomo začeli tudi z rokometom, taktičnimi zamislimi in nekaterimi spremembami, kjer pa ne bomo delali revolucije, zato verjamem, da bomo to hitro osvojili. Določili bomo sistem ter pravila po katerih bo delovala ta ekipa, ta pa nam bodo prinesla dobre rezultate. V Celju se vedno pričakuje največ, naša prioriteta pa bo gotovo vrnitev naslova državnih prvakov, to je prvi in osnovni cilj. So pa tako v domačem prvenstvu ter tudi v Evropi tekmeci zelo močni, pripravljeni in na nas je, da se dobro pripravimo, potem pa gremo tekmo po tekmo. Vse je namreč odvisno le od nas." 

Celje Pivovarna Laško se bo v pripravljalnem obdobju pomerilo z avstrijskima kluboma Fivers in West Wien, hrvaškim PPD Zagrebom, madžarskim Csurgoijem, pred obračunom kvalifikacij za Evropsko ligo pa se bo udeležilo še turnirja v Gradcu, kjer ga čakajo trije pripravljalni dvoboji.