11. 8. 2021

Kadeti nestrpno pričakujejo izzive evropskega prvenstva

Moška reprezentanca Slovenije do 19 let, ki bo v sredo, 12. avgusta, začela z nastopi na evropskem prvenstvu v Varaždinu, je v Ormožu sklenila pripravljalno obdobje pred velikim tekmovanjem.

Kadetska reprezentanca je v preteklih tednih opravila zaključni del priprav pred evropskim prvenstvom, zasedba Slovenije pa se je že napotila v Varaždin, kjer našo izbrano vrsto v sredo čaka prvo dvoboj turnirja proti Islandiji.

Skozi treninge in prijateljske tekme v pripravljalnem obdobju je selektor Saša Praprotnik iz seznama vpoklicanih rokometašev izoblikoval končno sestavo slovenske ekipe. Na prvenstvu najboljših evropskih reprezentanc do 19 let bodo barve Slovenije zastopali Luka Zupančič, Denis Strašek, Vid Kačičnik, Juš Rot, Andraž Makuc, Nik Ćirović, Tarik Mlivić, Vid Miklavec, Lenart Klemenčič, Mitja Janc, Simon Vidmar, Jure Švalj, Sandi Muminović, Leon Gregorič, Denis Škrinjar ter Blaž Fergola.

Priprave so, po besedah glavnega trenerja Praprotnika, minile po pričakovanjih: "Mislim, da smo dobro pripravljeni. Vsaka pripravljalna tekma je dala nekaj odgovorov in pokazala nekaj težav, ki smo jih sproti reševali."  Slovenci so v pripravljalnem obdobju najprej slavili zmago na gostovanju na Hrvaškem z zadetkom Andraža Makuca s sedmih metrov ob izteku igralnega časa (23:22), nato pa s Hrvati na Rogli še remizirali (23:23). Uspešnost dveh obračunov z Madžarsko je bila polovična, slovenska zasedba je prvo tekmo dobila z 28:25, na drugi pa priznala poraz s 26:29.

V skupini A bo naša reprezentanca moči merila z Italijo, Srbijo in Islandijo. Prvič bodo slovenski rokometaši na parket stopili proti moštvu s severa Evrope: "Upam, da smo se dobro pripravili na Islandijo, da bomo prvenstvo začeli uspešno. Zahtevno je karkoli napovedati, a zagotovo gre za močno skupino. Na vsaki tekmo bomo morali biti pazljivi. Na prvenstvo se odpravljamo z dobro mero optimizma in v prihodnost stopamo korak za korakom, tekmo za tekmo," je povedal slovenski selektor.

Po sredini tekmi z Islandci, ki se bo na sporedu ob 14.30, nato v četrtek rokometaše Slovenije čaka dvoboj s Srbijo. Po dnevu počitka bodo slovenski kadeti skupinske del evropskega prvenstva do 19 let sklenili z obračunom proti Italiji. Vse tekme si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na ehftv.com.
PRIPRAVLJALNE TEKME MOŠKE KADETSKE REPREZENTANCE:
Torek, 27. julija, (Sesvete, Hrvaška):
SLOVENIJA U19 : HRVAŠKA U19 23:22

Četrtek, 29. julija, (Rogla):
SLOVENIJA U19 : HRVAŠKA U19 23:23

Četrtek, 5. julija (Balatonboglar, Madžarska):
SLOVENIJA U19 : MADŽARSKA U19 28:25

Petek, 6. julija, (Balatonboglar, Madžarska):
SLOVENIJA U19 : MADŽARSKA U19 26:29
EP ZA FANTE DO 19 LET, SKUPINA A
1. krog, četrtek, 12. avgusta, ob 14.30:
ISLANDIJA : SLOVENIJA

2. krog, petek, 13. avgusta, 16.30:
SLOVENIJA : SRBIJA

3. krog, nedelja, 15. avgusta, 16.30:
SLOVENIJA : ITALIJA