11. 8. 2021

Slovenke minuto pred koncem ostale brez točke proti Švici

Zasedba Slovenije je proti reprezentanci Švice prikazala kakovostno predstavo in v vodstvu preživela večji del obračuna. V zaključku tekme je Slovenkam zmanjkalo nekaj zbranosti in energije, Švicarke pa so se veselile zmage z 28:27. 

Slovenija je imela priložnost, da se z zmago nad Švico, vsaj začasno, zavihti pod vrh skupine 3. Okrenjena slovenska zasedba, ki je zaradi zloma nosu Stine Jazbinšek in želodčnih težav Tinkare Kogovšek ter Lare Kolobarič nastopila z zgolj 13 rokometašicami v kadru, je v tekmo vstopila odločno in v vodstvu preživela levji delež obračuna, a bila na koncu za gol prekratka vsaj za točko.

Začetek dvoboja je dal vedeti, da bo boj med reprezentancama Slovenije in Švice izenačen do zadnje minute. Po polovici prvega dela sta bili ekipi rezultatsko poravnani pri izidu 8:8. Prve so se oddaljile Slovenke, ki so s serijo treh golov povedle z 11:8, a se na odmor med polčasoma odpravile v minimalni prednosti enega zadetka.

V nadaljevanju je četa Jerneja Rantaha kljub zoženemu kadru nadaljevala z igro v hitrem ritmu in švicarskim rokometašicam ni dopustila, da bi prevzele vodstvo. To se je naposled zgodilo v 59. minuti, ko je najboljša strelka Švicark Mia Emmenegger z drugim zaporednim zadetkom postavila končni rezultat srečanja – 28:27 za reprezentanco Švice.

Največje strelsko breme je na svojih plečih znova nosila Nena Černigoj, ki je dosegla kar 13 zadetkov. Ponovno sta ji sledili Nika Ocepek s šestimi in Azra Zulić s štirimi zadetki.

Slovensko reprezentanco do konca turnirja čakata še dva obračuna. Izid tekme med Avstrijo in Švedsko ter končna razvrstitev ekip v skupini 4 bosta Slovenkam namenili tekmice na petkovem dvoboju.

Evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let, Skupina B

sreda, 11. avgusta, Podgorica (Črna gora):
Slovenija – Švica 27:28 (15:13)
Slovenija: Vuk, Behin, Matekovič, Bukovec 1, Ocepek 6, Zulić 4, Cerovak, Udovč 2, Posega, Dodič, Černigoj 13, Simič, Bolčič 1.


IZJAVA PO TEKMI

Jernej Rantah, selektor Slovenije:
"Na tekmo smo se dobro pripravili in v napadu ter obrambi prikazali najboljšo predstavo do sedaj. Na koncu nam je žal zmanjkalo moči. Zaradi odsotnosti Jazbinškove (zlomljen nos), Kolobaričeve in Kogovškove (želodčne težave) smo imeli prekratko klop. Čestitamo dekletom za prikazano igro."