24. 9. 2021

S kapetanko čvrsteje v obrambi

Rokometašice Krima se v četrtek odpravljajo na gostovanje v Turčijo. V 3. kolu Delo EHF Lige prvakinj se bodo v soboto, 25. septembra, pomerile z ekipo Kastamonu Belediyesi GSK. Prenos tekme, s pričetkom ob 16. uri, bo na Arena Sport 1.  
 
Drugo gostovanje krimovk pomeni dvoboj ekip s spodnjega dela skupine B, a že pozitiven rezultat iz Turčije lahko prinese ljubljanskim predstavnicam v najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju skok na lestvici. Na vrhu je trenutno madžarski Györ. 
 
»Pomembno je, da prikažemo manj nihanj v igri in predvsem izboljšamo obrambo,« je uvodoma povedala srednja zunanja Tjaša Stanko. »Začetek ni idealen, a igralke verjamemo v ekipo in iz treninga v trening rastemo skupaj.« »Veseli dejstvo,« je povedal trener Uroš Bregar, »da se po sanacji poškodbe v ekipo vrača kapetanka, Nina Žabjek, kar napoveduje hitrejši napad in več strelov z razdalje.«
 
Tudi sicer se zdravstveni karton ekipe izboljšuje. Če so v začetku tekmovalnega dela sezone imele nekatere posameznice nekaj težav, je le-teh vse manj. »V formo se vrača tudi Jovana Risović, a moramo biti potrpežljivi. Staviti moramo na čvrsto obrambo in mejnik 25 zadetkov tekmic. Če nam uspe to, bosta prišli tudi hitrejša igra s protinapadi in posledično tudi točke,« je prepričan strateg ljubljanske ekipe. 
 
Tekmice so se v tej sezoni okrepile s črnogorskimi reprezentantkami, nevarna je tudi Slovenka, Nina Zulić. »Zulićeva bo zagotovo visoko motivirana in ena ključnih igralk, ki jih bomo morali ustaviti. Pozorni moramo biti tudi na Črnogorke,« razmišlja strateg domače ekipe, ki bo imel za pripravo taktike še nekaj časa. Ekipa se na pot odpravlja v zgodnjih urah v četrtek ter preko Zagreba, Istanbula in Ankare potuje do končne destinacije - Kastamona. Dvoboj v Turčiji bo zadnji pred premorom, ki ga narekuje reprezentančni koledar.