29. 9. 2021

Zmagi Ljubljančank in Novomeščank med tednom

Na zaostalih dvobojih 1. ženske rokometne lige se rokometašice novomeške Krke premagali Trgo ABC Izolo (26:17), Krim Mercator pa Ptuj (49:23)

Za Novomeščanke je bila zmaga na Obali druga v tej sezoni po porazu proti Krimu Mercatorju in zmagi proti Zagorju. Krimovke so z zmago proti Ptuju podaljšale svoj niz neporaženosti in s šestimi točkami zasedajo vrh lestvice 1. ženske rokometne lige.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 1. KROG:

sreda, 29. septembra:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK KRKA NOVO MESTO 17:26 (8:13)
Berzelak 5 (1), Nadarevič 3 (2); Kramar 8, Čopi 7 (1).


V dvorani Kraška sta zaostalo tekmo prvega kroga 1. ženske rokometne lige odigrali zasedbi Trga ABC Izole in novomeške Krke. Uvodne minute dvoboja so minile v znamenju enakovredne predstave obeh ekip, še v 25. minuti je rezultat bil izenačen na 8:8. A Novomeščanke so, po zaslugi hitrih prehodov iz obrambe v napad, povedla in si do polčasa ustvarile pet zadetkov prednosti (13:8). V nadaljevanju je četa Gašperja Kovača prednost uspela rutinirano zadržati in jo celo povečati. Dolenjke so ob izteku igralnega časa slavile zmago s 26:17.  Pri gostiteljicah se je strelsko najbolje odrezala Leja Berzelak s sedmimi, pri gostjah pa Petra Kramar z osmimi zadetki. Nova tekmovalna izziva ekipi čakata že čez nekaj dni. Trgo ABC Izola bo gostovala v Žalcu, Krka Novo mesto pa v Velenju.

IZJAVI PO TEKMI

Ana Berzelak, rokometašica Trga ABC Izole: 
"Prvi polčas je bil res zelo dober. Obramba in napad sta se uskladila, še posebej bi rada izpostavila super obrambo in dobro predstavo naših vratark. Nato je sledilo pet minut hitrih nasprotnih napadov gostujoče ekipe, kar je privedlo do padca zbranosti v drugem polčasu ter do zgrešenih zadetkov, kar se je poznalo na rezultatu."

Blažka Fink, vratarka Krke Novega mesta: 
"Vedele smo, da nas čaka zahtevna tekma in smo prišle pripravljene na to. Po zelo težavnem prvem polčasu nam je uspelo ustvariti razliko s hitrimi nasprotnimi napadi in v drugem delu tekme pripeljati ekipo do zmage." 

3. KROG:

sreda, 29. oktobra:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK PTUJ 49:23 (24:9)
Posavec 10, Stanko 8; Kolenko 9, Planinc 5.


Tekmo tretjega kroga 1. ženske rokometne lige sta ekipi Krima Mercatorja in Ptuju odigrali v prestavljenem terminu, zaradi gostovanja Ljubljančank v Turčiji na tekmi lige prvakinj. Ljubljanske rokometašice so dvoboj s Štajerkami začele odločneje in si, po zaslugi agresivne obrambe in hitrih nasprotnih napadov, že zgodaj priigrale dvomestno prednost. Izbranke Uroša Bregarja so v podobnem ritmu nadaljevale do polčasa, ko je njihovo vodstvo znašalo 15 zadetkov. Gostje so v nadaljevanju uspele prikazati nekoliko bolj sproščeno predstavo, na koncu pa športno priznale poraz z 49:23. Igra Ptujčank v napadu je slonela predvsem na ramenih Mineje Kolenko, ki je do konca obračuna dosegla devet golov, pri gostiteljicah je bila z desetimi najučinkovitejša Paula Posavec. V četrtem krogu državnega prvenstva bo Ptuj svojo prvo zmago iskal proti Zagorju, Krim Mercator pa bo gostoval v Celju.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Lahko smo zadovoljni s prikazano igro v obrambi, saj v prvem polčasu nismo prejeli veliko zadetkov, na drugi strani pa smo veliko naredili že z nasprotnimi napadi. Pred reprezentančnim premorom sledi še gostovanje v Celju, kjer nas čakajo motivirane tekmice."

Matej Bračič, trener Ptuja:
"Sami se v tem trenutku bolj pripravljamo na sobotno tekmo proti Zagorju, na kateri lahko računamo na dve točki. Igranje proti Krimu Mercatorju je za dekleta vedno velika motivacija. Odigrala so na najvišji ravni, ki nam jo omogočajo razmere s poškodbami."
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK KRIM MERCATOR 3 2 0 0 6
2 ŽRK Z'DEŽELE 3 2 1 0 5
3 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 3 2 1 0 5
4 ŽRD LITIJA 3 2 0 1 4
5 ŽRK KRKA NOVO MESTO 3 1 0 1 4
6 ŽRK VELENJE 1 0 0 1 0
7 RK ZELENE DOLINE ŽALEC 2 0 0 2 0
8 ŽRK TRGO ABC IZOLA 2 0 0 2 0
9 RŽK ZAGORJE 2 0 0 2 0
10 ŽRK PTUJ 2 0 0 2 0