2. 10. 2021

Novinci v Ligi NLB Herz Šmartno v izdihljajih tekme pred domačim občinstvom do presenetljive zmage

Četrti krog Lige NLB je ob zanimivih tekmah pripravil tudi eno presenečenje. Najprej je ekipa Trima Trebnjega vknjižila četrto zmago, nato so rokometaši Urbanscapa Loke prišli do ponovne zmage na domačih tleh proti tekmecu iz Dobove. Razburljiv obračun smo lahko spremljali tudi na Kodeljevem, kjer so Ljubljančani po zastreljeni sedemmetrovki izpustili iz rok neodločen rezultat proti gostom iz Ribnice. Po pričakovanjih sta se odvili tekmi v Kopru, kjer je domača zasedba ugnala goste iz Ljubljane, Velenjčani pa so bili uspešni v Ivančni Gorici. Največje presenečenje pa je sledilo na zadnji tekmi, na kateri so novinci v Ligi NLB, Herz Šmartno, ugnali Slovenjgradčane in zabeležili prvi točki.

Trebanjci nadaljujejo niz neporaženosti v novi sezoni Lige NLB, tokrat so ugnali Maribor Branik z 31:26. V nadaljevanju so rokometaši Urbanscapa Loke poskrbeli za novo zmago pred domačim občinstvom z rezultatom 28:20 proti ekipi Jeruzalema Ormoža. Točki po razburljivi končnici na Kodeljevem sta tokrat romali v korist gostov iz Ribnice, ki so poskrbeli za prvi poraz LL Grosista Slovana v sezoni s 25:24. Aktualni prvak, Gorenje Velenje, je zanesljivo zmagal pri SVIŠ Ivančni Gorici z 28:21. Uspešni so bili tudi Koprčani, proti tekmecem iz Ljubljane so zmagali z rezultatom 32:24. Na zadnji tekmi tega kroga pa so rokometaši novinca Herza Šmartnega pripravili pravo presenečenje pred domačim občinstvom. V zadnjih sekundah so z zadetkom Janeza Gruma zabeležili prvi točki v Ligi NLB z rezultatom 25:24.

LIGA NLB, 4. KROG:

sobota, 2. oktobra:
RK MARIBOR BRANIK : RK TRIMO TREBNJE 26:31 (12:18)
Sok 10 (7), Gregorič in Jerenec po 3; Ončhev 9 (4), Udovič 5.


Igralec tekme: Toše Ončev (RK Trimo Trebnje)

Trebanjci so v štajersko prestolnico prišli kot veliki favoriti in vlogo tudi upravičili. Po četrti zmagi na štirih dvobojih so na vrhu lestvice po točkah ujeli vodilne Celjane, medtem ko so Mariborčani v Ligi NLB doživeli tretji poraz.
Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana so takoj zagospodarili v dvorani Tabor in že v deseti minuti povedli s 4:1, prednost pa nato postopoma plemenitili. Na koncu prvega polčasa je znašala šest zadetkov. V začetku drugega polčasa pa deset zadetkov in jasno je bilo, da bosta točki romali na Dolenjsko.
V trebanjski ekipi je bil na tekmi najbolj učinkovit Toše Ončev z devetimi goli, pri Mariboru Braniku pa je enega več zabil Tadej Sok.
Ekipa Maribora Branika bo v prihodnjem krogu gostovala v Velenju, trebanjska pa bo gostila Herz Šmartno.

IZJAVI PO TEKMI:

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"Tekmo smo izgubili v prvem polčasu in pustili tekmecu, da je naredil razliko. V nadaljevanju smo igrali dobro, ampak naredili preveč tehničnih napak, vsakič , ko smo se približali. Borili smo se do konca, vendar bo v prihodnje treba zmanjšati število napak. Ekipi Trima Trebnjega je potrebno čestitati in gremo naprej."

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"Mislim, da smo pokazali, po kaj smo prišli v Maribor. Že od prve sekunde smo gradili gol za gol in si ustvarili razliko do konca prvega polčasa. V nadaljevanju drugega polčasa smo malo popustili, vendar zmaga nikoli ni bila ogrožena. Čestitam fantom za odlično predstavo."

RD URBANSCAPE LOKA : RK DOBOVA 28:20 (14:8)
Pipp 9 (1), Jesenko 5 (1); Dragan 5, Šafranko 4 (1).


Igralec tekme: Jošt Juričan (RD Urbanscape Loka)

Gorenjska zasedba je dosegla tretjo zmago v tej sezoni. Po Jeruzalemu Ormožu in velenjskem Gorenju je tokrat bila uspešnejša od Dobove, ki je doslej slavila le v uvodnem krogu v Slovenj Gradcu, nato pa morala priznati premoč trebanjskemu Trimu in Gorenju.
Uvodoma je bila tekma izenačena, nato pa so gostitelji pri vodstvu s 7:6 močno dvignili raven svoje igre in si v končnici prvega polčasa priigrali šest golov prednosti (14:8).
Gosti iz Posavja so v 35. minuti prepolovili zaostanek (14:11), kar je prebudilo Škofjeločane. V nadaljevanju so zaigrali veliko bolj odgovorno in zavzeto ter si v 50. minuti po golu Gašperja Malija znova priigrali šest golov prednosti (21:15), tekmo pa nato brez stresnih trenutkov pripeljali do zmage.
V domači ekipi je bil na tekmi najbolj učinkovit Urban Pipp z devetimi, v gostujoči pa Andraž Dragan s petimi goli.
Škofjeloška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ekipa iz Dobove pa bo gostila SVIŠ Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI:

Jošt Juričan, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma. Dobro smo se pripravljali cel teden in se držali trenerjevih navodil. V obrambi smo se dobro gibali in delali prekrške, kar je pripomoglo k obrambam strelov. Čestitam fantom za borbeno igro."

Andraž Dragan, rokometaš Dobove:
"Žal je primanjkovalo ekipne igre. Preveč smo se zaletavali v obrambo skozi sredino in posledično nismo izkoriščali naše širine. Napad nam enostavno ni stekel, kot smo si želeli in po navodilih našega trenerja. V obrambi smo se borili, prikazali borbeno igro, vendar smo zadetek na koncu vseeno prejeli. Imeli smo kar nekaj težav s pripravo. Nismo bili vedno prisotni v celoti in se potem nismo mogli pripraviti na Škofjo Loko, kot bi si želeli."

RD LL GROSIST SLOVAN : RD RIKO RIBNICA 24:25 (10:15)
Martinović, Čaušević po 5; Pucelj 8 (7), Miličevič 5.


Igralec tekme: Sandro Meštrić (RD Riko Ribnica)

Osrednja tekma četrtega kroga med rokometaši iz Ljubljane in Ribnice, ki so na dosedanjih tekmah imeli 100-odstotni izkupiček, se je v hramu slovenskega rokometa na Kodeljevem končal po okusu gostov iz dežele suhe robe. Izbranci Roberta Beguša so se tako po točkah izenačili s Celjani in Trebanjci, prav vsi so na uvodnih štirih tekmah zbrali maksimalnih osem točk.
Ribničani so po izenačenem uvodu tehtnico na svojo stran nagnili v končnici prvega polčasa, ko so povsem zasenčili izbrance domačega trenerja Aleša Repine. V 25. minuti so povedli s 13:8, tik pred odhodom na veliki odmor pa si po golu Jana Puclja priigrali šest golov prednosti (15:9).
V drugem polčasu so Ljubljančani zaigrali veliko bolje in le malo je manjkalo, da ne bi tekme postavili na glavo. V 52. minuti so po golu Vida Miklavca povsem zadihali za ovratnik tekmecev in se približali na gol zaostanka (20:21).
V izjemno razburljivi in izenačeni končnici so nekajkrat zapravili priložnost za izenačenje, nazadnje v zadnji minuti. Tim Topolovec je v zadnji minuti najprej zastreljal sedemmetrovko, po minuti odmora pa še strel za izenačenje.
V ribniški ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Pucelj z osmimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Sando Meštrić z 12 obrambami. Pri Ljubljančanih sta Davor Čaušević in Patrik Martinović dosegla po pet golov, vratar Tilen Grudnik pa je zbral 16 obramb.
Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, ribniška pa bo gostila Urbanscape Loko.

IZJAVI PO TEKMI:

Aleš Repina, trener LL Grosista Slovana:
"Prvi polčas je bil iz naše strani zelo slab, celo tekmo smo jih lovili in na koncu ni odločala tista sedemmetrovka, saj smo tudi prej imeli možnost za vodstvo. Sedemmetrovka je bila na koncu le nesreča. Zgodi se, da zgrešiš, čestitam gostom za zmago."

Robert Beguš, trener Rika Ribnice:
"Sami smo poskrbeli za napeto tekmo. Polčas smo dobili za pet zadetkov. Namesto da bi povečali razliko, ko smo imeli možnost, smo zgrešili nekaj lahkih strelov. Tako smo sami sebi naredili zanimivo tekmo, a na koncu se je na srečo uspešno končalo za nas."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK GORENJE VELENJE 21:28 (12:11)
Marojević 7 (4), Košir in Bevec po 3, Haseljić 6, Šiško, Miklavčič, Verdinek, Kavčič, Sokolič, Pajt (1) po 3.


Igralec tekme: Emir Taletovič (RK Gorenje Velenje)

Državni prvaki iz Velenja so imeli na Dolenjskem v prvem polčasu nekaj težav, v drugem pa zadeve postavili na pravo mesto in dosegli drugo zmago v tej sezoni ter se počasi pomikajo proti vrhu lestvice.
Rokometaši iz SVIŠ Ivančne Gorice so v prvem polčasu pošteno namučili tekmece iz Šaleške doline. Začeli so silovito ter povedli s 4:1 in 6:2, a so jih gosti ujeli in izenačili na 10:10.
V prvi polovici drugega polčasa je bila tekma izenačena, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so izbranci Zorana Jovičića zaigrali tako kot znajo in strli odpor Dolenjcev. Pri vodstvu z 19:18 so nato naredili delni izid 9:3 in tekmo odločili sebi v prid.
V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Ibrahim Haseljić s šestimi goli, v domači je en zadetek več dosegel Marko Marojević.
Zasedba iz Velenja bo v prihodnjem krogu gostila Maribor Branik, ekipa iz Ivančne Gorice pa bo gostovala v Dobovi.

IZJAVI PO TEKMI:

Marko Marojević, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice: 
"Borili smo se do zadnje minute. Zmanjkalo je malo izkušenj, malo športne sreče in tudi realizacija je bila slaba. Njihov vratar nam je obranil kar nekaj strelov. Tekme nismo mogli do izpeljati do konca. To je to. Nimam kaj drugega povedati."

Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja:
"Zavedali smo, se kam prihajamo in vedeli smo, da če ne bomo maksimalni, bomo imeli težave na tekmi. Tako se je tudi začelo, mi smo do prvega zadetka prišli v osmi minuti, medtem ko so tekmeci zadetke dosegali po tekočem traku. Vse jim je šlo, nam pa nič. Mučili smo se skozi celotno tekmo, da smo prišli do tega rezultata. Sedem golov razlike ni realnih. Ekipa SVIŠ Ivančne Gorice je na koncu malo padla, mi smo dvignili naš ritem igre, zadevali smo, kljub nekaterim napakam, ki se nam ponavljajo. Veseli smo, da smo izvlekli celo kožo in čestitke rokometašem SVIŠ Ivančne Gorice za dobro prikazano igro."

RD KOPER : MRK LJUBLJANA 32:24 (19:11)
Špruk 6 (1), Poklar (1) in Breznikar po 6; Lukman 9 (7), Batagelj po 5.


Igralec tekme: Tine Poklar (RD Koper)

Koper je le dočakal prvo zmago v tej sezoni. Po porazih proti LL Grosistu Slovanu, Riku Ribnici in Celju Pivovarni Laško je na Bonifiki ukanil Ljubljano, ki je doživela drugi poraz. Na svojem računu pa ima tudi dve zmagi. V prvem krogu je premagala SVIŠ Ivančno Gorico, v tretjem pa Herz Šmartno.
Izbranci domačega trenerja Uroša Rapotca so imeli nekaj težav s tekmeci iz slovenske prestolnice le v uvodnih petnajstih minutah. Po izidu 8:8 se jim je povsem odprlo, zaigrali so zelo dobro v obeh smereh in si v 27. minuti priigrali devet golov prednosti (19:10). V nadaljevanju so imeli vse niti v svojih rokah in visoko zmagali.
V domači ekipi so bili najbolj učinkoviti Tomislav Špruk, Tine Poklar in Bor Breznikar, ki so dosegli po šest golov, v gostujoči pa je Jure Lukman zabil devet zadetkov.
Koprska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Slovenj Gradcu, ljubljanska pa bo gostila Jeruzalem Ormož.

IZJAVI PO TEKMI:

Uroš Rapotev, trener Kopra:
"Najprej čestitam gostom iz Ljubljane. Zelo neugodna ekipa, vseh 60 minut ne popuščajo in sami smo videli, da kljub temu, da smo si priigrali prednost, so igrali do konca. Jaz bom mojim fantom čestital. Mislim, da so posebej v prvem polčasu, pokazali dobro igro v obrambi in v napadu so se držali tega, kar smo se dogovorili in zadržali prednost. Drugi polčas smo v obrambi še naprej dobro igrali, v napadu pa držali prednost. Zadnjih 15 minut so dobili priložnost določeni rokometaši, ki se vračajo po poškodbah. Vidi se, da niso stoodstotni, ampak dobili so nekaj minut, da napredujejo in vem, da nam bodo v naslednjih tekmah prišli zelo prav. Čestitam ekipi in gremo naprej."

Bojan Čotar, trener Ljubljane:
"Čestitam gostiteljem za zasluženo zmago. Seveda gre za zelo kakovostno ekipo in to smo mi tudi vedeli. Računali smo da bodo po neuspešnem začetku sezone igrali v krču. Mi smo bili na žalost premalo časa zbrani. V prvem polčasu smo podarili devet tehničnih napak, rokometaši Kopra so to znali kaznovati in tekmo mirno pripeljati do konca."

RD HERZ ŠMARTNO : RK SLOVENJ GRADEC 2011 25:24 (9:12)
Ribarič 7 (2), Grum 5; Levc 6 (4), Golčar 5.


Igralec tekme: Midhad Muratović (RD Herz Šmartno)

Novinci na prvoligaški sceni iz Šmartnega pri Litiji so dosegli prvo zmago v tej sezoni. Na uvodnih treh tekmah proti Riku Ribnici, Celju Pivovarni Laško in Ljubljani so ostali praznih rok, tokrat pa so v svojem hramu na kolena položili Slovenj Gradec, ki je doživel drugi poraz.
V dvorani Pungart se je od prve do zadnje minute iskrilo na vse strani, najbolj v sami končnici. Gostitelji so v 58. minuti imeli tri gole prednosti (24:21), a se izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla niso predali. Po dveh golih Vida Levca in enem Tilna Grobelnika so izenačili na 24:24, zmagoviti gol pa je v izdihljajih razburljivega dvoboja za gostitelje prispeval Janez Grum.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Ribarič s sedmimi goli, poleg junaka Gruma, ki je dosegel pet zadetkov, pa se je izkazal tudi vratar Midhad Muratović s kar 18 obrambami. Pri gostih je Levc dosegel šest, Rok Golčar pa pet golov.
Zasedba iz Šmartnega pri Litiji bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila Koper.

IZJAVI PO TEKMI:

Midhad Muratović, vratar Herza Šmartnega:
"Vedeli smo, da tako slabo kot smo odprli srečanje, ne moremo igrati celo tekmo. Zmanjšali smo napake, organizirali smo se v obrambi. Na koncu se nam je vse poklopilo in veselili smo se zlata vrednih točk."

Sebastjan Sovič, pomočnik trenerja Slovenj Gradca 2011:
"K porazu je botrovalo dejstvo, da smo skozi tekmo realizirali premalo čistih priložnosti. Naš vratar je odlično branil v prvem, malo manj v drugem polčasu. Domači pa so se po prvem polčasu zbrali, predvsem v obrambi. Pomagal jim je tudi vratar. Čestitam domači zasedbi za zasluženo zmago, mi pa bomo morali končnice tekme v Ligi NLB igrati veliko bolj odgovorno in zbrano."
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 4
0 0 8
2 RD RIKO RIBNICA 4 4 0 0 8
3 RK TRIMO TREBNJE 4 4 0 0 8
4 RD URBANSCAPE LOKA 4 3 0 1 6
5 RD LL GROSIST SLOVAN 4 3 0 1 4
6 RK GORENJE VELENJE 4 2 0 2 4
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 4 2 0 2 4
8 MRK LJUBLJANA 4 2 0 2 2
9 RD KOPER 4 1 0 3 2
10 RK MARIBOR BRANIK 4 1 0 3 2
11 RD HERZ ŠMARTNO 4 1 0 3 2
12 RK DOBOVA 4 1 0 3 0
13 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 4 0 0 4 0
14 RK JERUZALEM ORMOŽ 4 0 0 4 0