18. 10. 2021

Velenjska zasedba uvodoma z močnim Magdeburgom

Pred rokometaši velenjskega Gorenja je uvodna tekma v evropski ligi. Slovenski državni prvak bo v prvem krogu skupine C v torek gostil enega od pretendentov za končno zmago v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini iz nemškega Magdeburga, njun medsebojni obračun pa se bo v Rdeči dvorani pričel ob 18.45.


Član izjemno močne nemške zasedbe, ki je pred časom v Savdski Arabiji osvojila prvo mesto na klubskem svetovnem prvenstvu v organizaciji Mednarodne rokometne zveze (IHF) in je trenutno vodilna v nemškem prvenstvu, je od leta 2013 tudi nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Marko Bezjak, ki je bil ideolog igre velenjskega moštva med letoma 2008 in 2013.


V skupini C bodo poleg Gorenja in Magdeburga nastopili še švedski Sävehof, španska La Rioja, hrvaški Nexe Našice in francoski Aix. Štiri najboljše ekipe se bodo uvrstile v izločilne boje, zadnji dve pa končali nastope v tem tekmovanju.


"Veseli smo, da je Gorenje del tako imenitne evropske družbe. Nemška ekipa v Rdečo dvorano prihaja kot absolutna favoritinja, a naredili bomo vse, da se prikažemo v čim boljši luči in dostojno zastopamo barve našega kluba. Pričakujem lepo tekmo, prepričan sem, da se obeta pravi praznik rokometa," je pred uvodno mednarodno tekmo v tej sezoni med drugim dejal primorski strokovnjak na velenjski klopi Zoran Jovičić.


"Vsi si želimo, da ne bi bili samo udeleženci v tem tekmovanju. Naša želja je, da pokažemo dobre predstave, naša mlada in neizkušena zasedba pa pridobi čim več izkušenj proti vsem močnim in kakovostnim tekmecem v naši skupini," je dejal 38-letnik v velenjski ekipi David Miklavčič.


"Pričakujem tekmo z veliko tempa in golov. Tudi Velenje goji hitro igro tako kot mi. Upam pa, da bomo na koncu uspešnejši in osvojili prvi dve točki. Lahko pa zagotovim, da Velenjčane ne bomo podcenjevali," je v pogovoru za spletno stran velenjskega kluba dejal Bezjak.


Za nastop v evropski ligi sta se potegovala tudi Celje Pivovarna Laško in Trimo Trebnje, za oba slovenska kluba sta bila v prvem krogu usodna danska predstavnika GOG Gudme oziroma Holstebro.