24. 10. 2021

Celjanke dobile dvoboj z Novomeščankami

Na sobotni dan smo lahko spremljali pet obračunov modre in en obračun zelene skupine 1. Ženske rokometne Lige. V modri skupini smo lahko videli zmago Celjank, Velenjčank in Ajdovk. Na obračunu med ekipama Zelenih Dolin Žalca in Zagorja je prišlo do delitve točk. V zeleni skupini so se zmage veselile Koprčanke.

Celjanke so potrdile dobro formo in na domačih tleh premagale ekipo Krke Novega mesta z rezultatom 26:24. Velenjčanke so na koncu tesno slavile proti rokometašicam Ptuja z rezultatom 24:23. Na izenačenem srečanju med ekipo Zelenih Dolin Žalca in Zagorja je prišlo do delitve točk (24:24). Mlinarke so na domačem terenu vknjižile zanesljivo zmago proti rokometašicam iz Izole z rezultatom 31:20. Obračun med Savo Kranj In Mariborom Branikom je bil preložen. V zeleni skupini smo lahko spremljali edini obračun med rokometašicam Kopra in Olimpije, ki se končal v korist Primork.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 6. KROG:

sobota, 23. oktober
ŽRK Z'DEŽELE : ŽRK KRKA NOVO MESTO 26:24 (12:9)
Strnad 8 (5), Regner 6; Kramar 6 in Barukčić (2) po 6.


Celjanke so pod taktirko Miše Marinček Ribežl vknjižile novo zmago v 1. ženski rokometni ligi. Domača zasedba je vodila celoten obračun in na prvi polčas odšla s tremi zadetki prednosti. Novomeščanke so se v drugem delu srečanja ponovno približale in poskrbele za izenačeno nadaljevanje tekme. Zadnjih pet minut srečanja pa so Celjanke ostale dovolj zbrane in ušle na dva zadetka prednosti, kar je na koncu zadostovalo za novi pomembni točki. Za domačo zasedbo sta bili najuspešnejša Anika Strnad z osmimi in Katarina Regner s šestimi zadetki. Za gostje so največ zadetkov prispevali Petra Kramar in Ivona Barukčić, obe po šest zadetkov. Celjanke bodo naslednje srečanje odigrale v gosteh pri ekipi Ptuja, Dolenjke pa bodo doma gostile Zelene Doline Žalec.

ŽRK VELENJE : ŽRK PTUJ 24:23 (15:10)
Kaltak in Černivec po 5; Kolenko 9 (5), Bedrač 6.


Velenjčanke so odlično odprle srečanje in v 20. minuti vodile že s šestimi zadetki razlike. Prvi polčas se je tako končal v korist domače zasedbe z rezultatom 15:10. V začetku drugega polčasa je izgledalo, da bodo Velenjčanke tekmo zanesljivo dobile, nato pa so rokometašice Ptuja našle recept in razliko vztrajno zmanjševale. Na koncu jim je zmanjkalo časa in gostiteljice so se veselile nove zmage. Za domačo zasedbo sta največ zadetkov prispevali Ines Kaltak in Adrijana Černivec, obe po pet, za gostujočo ekipa pa sta največkrat zadeli Minea Kolenko, ki je dosegla devet golov in Nika Bedrač s šestimi zadetki. Velenjčanke se v prihodnjem krogu odpravljajo na gostovanje v Izolo, Ptujčanke pa bodo doma gostile rokometašice Z'dežele.

IZJAVI PO TEKMI

Ljiljana Simić, rokometašica Velenja:
“Čestitam svoji ekipi za prvi dve točki v tej sezoni. Menim, da smo obračun dobile v prvem polčasu, ko smo igrale dobro v napadu in obrambi. V drugem delu nam je zbranost popustila in gostje so se nam približale. V zadnjih minutah smo stisnile in zasluženo zmagale.”

Matej Bračič, trener Ptuja:
“Najprej čestitam tekmicam za zmago. V prvem polčasu smo imeli preveč zgrešenih strelov. Čestitam svoji ekipi za borbo do zadnje sekunde.”

RK ZELENE DOLINE ŽALEC : RŽK ZAGORJE 24:24 (14:13)
Žener 7 (4), Cerovak 6; Golavšek 10 (7), Nikolič 7 (1).


V Žalcu smo vseh 60 minut smo spremljali izenačeno tekmo. Žalčanke so večino obračuna vodile z zadetkom prednosti. V zadnjih dveh minutah so varovanke gostujočega trenerja Aleša Filipčiča uspele priigrati zadetek prednosti, a so Žalčanke vrnile v igro in ekipi sta tekmo zaključili rezultatsko poravnani. Za domačo ekipo so največ zadetkov prispevali Tjaša Žener sedem in Laura Cerovak šest zadetkov. Za gostje sta največkrat zadeli Saša Golavšek, ki je dosegla deset zadetkov in Ivana Nikolič, ki jih je zbrala sedem. Žalčanke v naslednjem krogu odhajajo v Novo Mesto, Zagorjanke pa bodo na domačem terenu gostile rokometašice iz Litije.

IZJAVI PO TEKMI

Neja Žejn, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Vesela sem, da smo igrale neodločeno. Prvi polčas smo odigrale super, v drugem pa nam je zmanjkalo malo športne sreče."

Saša Golavšek, rokometašica Zagorja:
"Punce smo se borile, na koncu nam je malo zmanjkalo časa. Čestitam soigralkam za borbeno igro."

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK TRGO ABC IZOLA 31:20 (15:8)
Abina in Fegic po 8; Hodžič (3), Čokelc in Berzelak po 4.


Ajdovke so na domačem terenu vknjižile zanesljivo zmago. Razliko sedmih zadetkov prednosti so si priigrale že v prvem polčasu. V drugem delu pa so razliko samo še povečale in se na koncu zaustavile pri enajstih zadetkih prednosti. Za domačo ekipo sta bili najuspešnejši Ana Abina in Nuša Fegic z osmimi zadetki. Za Primorke pa so največkrat zadele Sara Hodžič, Ana Taeng On Čokelc in Ana Berzelak, ki so dosegle po štiri zadetke. Mlinarke v naslednjem krogu odhajajo na zahtevno gostovanje v Ljubljano, Primorke pa bodo gostile ekipo iz Velenja.

IZJAVI PO TEKMI

Anja Bratina, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
''V prvih petnajstih minutah je bilo še malo tipanja, nato pa smo dale v višjo prestavo. Vesela sem, da smo po malo slabši torkovi tekmi znova strnili svoje vrste in zasluženo slavili novo zmago.''

Ana Berzelak, rokometašica Trga ABC Izola:
'Naše glave tokrat niso bile na pravem mestu. Ni bilo želje in borbenosti. Glavna težava je bila, da se v obrambi nismo držale navodil, nato pa je pešala še realizacija v napadu. Moramo se hitro pobrati, saj nas v naslednjem krogu čaka tekma proti Velenju.'

ZELENA SKUPINA, 5. KROG:

Ž.U.R.D KOPER : RK OLIMPIJA 31:26 (17:12)
Vatovec 10, Teraž 5 (3); Bukvič 7 (5), Nišavić 5.


Koprčanke so si že v uvodnih minutah priigrale pet zadetkov prednosti in takšno razliko se je končal tudi prvi polčas. V drugem delu so vodile že z osmimi zadetki vendar so rokometašice Olimpije uspele razliko nekoliko znižati, kar pa ni zadostovalo za kaj več od poraza. Za Primorke je največ zadetkov prispevala Karin Vatovec deset in Kaja Teraž pet zadetkov, za ekipo Olimpije pa so bili najuspešnejši Tjaša Bukvič s sedmi in Tina Nišavić s petimi zadetki. Primorke odhajajo na gostovanje v Logatec, Ljubljančanke pa v Savo Kranj.

IZJAVI PO TEKMI

Alma Arnautovič, rokometašica Kopra: 
"Občutki po tekmi so fenomenalni, začele smo tako, kot smo si zadale. V napadu in obrambi smo odigrale boljše od tekmic, svoj prispevek pa sta dali tudi naši vratarki. Mislim, da sta dve točki zasluženo ostali v Kopru."

Aleš Veber, trener Olimpije:
"Zaslužena zmaga domače ekipe. Končni rezultat je odraz našega slabega začetka v prvih desetih minutah, ko so domačinke povedle za pet zadetkov. Mi smo jih lovili celo tekmo, imeli smo tudi priložnost za priključek, vendar se zaradi veliko tehničnih napak nismo uspeli približati. Gremo naprej na naslednjo tekmo, ta obračun smo že pozabili. Vemo, kaj moremo popraviti do naslednje tekme, na kateri nas čaka Sava Kranj."


Še sledi:
torek, 26. oktobra, on 19.00:
ŽRD LITIJA : RK KRIM MERCATOR

sobota, 27. novembra, ob 19.30:
ŠDRŠ VRHNIKA : RK ZVEZDA LOGATEC

RK SAVA KRANJ : ŽRK BRANIK MARIBOR
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 6 5 1 0 11
2 RK KRIM MERCATOR 5 5 0 0
10
3 ŽRK Z'DEŽELE 6 4 1 1
9
4 ŽRK KRKA NOVO MESTO 5 3 0 2 6
5 ŽRD LITIJA 5 2 0 3 4
6 ŽRK TRGO ABC IZOLA 6 2 0 4 4
7 RK ZELENE DOLINE ŽALEC 5 1 1 3 3
8 ŽRK VELENJE 4 1 0 3 2
9 ŽRK PTUJ 5
1 0 4
2
10 RŽK ZAGORJE 5 0 1 4 1
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 Ž.U.R.D. KOPER 5 5 0 0 10
2 RK OLIMPIJA 5 4 0 1 8
3 ŠDŠR VRHNIKA 4 2 0 2 4
4 RK MARIBOR BRANIK 4 1 0 3 2
5 RK SAVA KRANJ 4 0 1 3 1
6 RK ZVEZDA LOGATEC 4 0 1 3 1