25. 10. 2021

Velenjčani bodo pot do prvih točk iskali v Španiji

Rokometaši Gorenja iz Velenja v torek odigrali drugo tekmo skupinskega dela Evropske lige. Po porazu proti močnemu Magdeburgu jim bo tokrat nasproti stala španska La Rioja. Dvoboj se bo v Logronu v tamkajšnji palači športov začel ob 20.45.


Slovenski državni prvaki v tej sezoni nastopajo v drugem kakovostnem razredu evropskih klubskih tekmovanj pod okriljem Evropske rokometne zveze, potem ko Slovenija nima več mesta med elito v ligi prvakov. Gorenje je edini slovenski predstavnik v evropski ligi, potem ko sta v kvalifikacijah izpadla tako Celje Pivovarna Laško kot Trimo Trebnje.


Ose iz Velenja so pretekli teden začele nastope v skupini C in v domači Rdeči dvorani izgubile proti močnemu Magdeburgu s 27:31, potem ko so predvsem v drugem polčasu Nemci stopili na plin in si zagotovili prvi par točk.


Varovanci Zorana Jovičića bodo tako prvo točko ali dve lovili proti španski La Rioji iz Logrona. Slednja je v prvem krogu doživela visok poraz proti Sävehofu z 31:43, a proti Velenjčanom vseeno ostaja v vlogi favorita.


Velenjčani so uspešno opravili generalko za drugi krog tekmovanja, potem ko so v domači Rdeči dvorani premagali Koper z 29:23.


"V Španijo se na gostovanje odpravljamo samozavestni. Na tekmah proti Magdeburgu in Kopru smo videli, da moramo popraviti določene segmente naše igre. Kljub temu se na nasprotnika dobro pripravljamo in verjamem, da nam lahko uspe osvojiti prve točke v evropski ligi," je pred odhodom v Španijo za spletno stran Velenjčanov dejal Tilen Sokolič.