29. 10. 2021

Nad prvakinje z odločno igro v napadu

V soboto,  30. oktobra, ob 18. uri, rokometašice Krima Mercatorja v Stožicah gostijo aktualne prvakinje Delo EHF Lige prvakinj. V 6. krogu v goste prihajajo rokometašice Vipersa iz Kristiansanda.

Slovenske in norveške predstavnice v elitnem evropskem rokometnem tekmovanju so stare znanke rokometnih igrišč. Nazadnje so se dvakrat pomerile v pretekli sezoni, ko so gostje v Ljubljani stežka prišle do zmage.

V tekoči sezoni ekipi nista zbrali toliko točk, kot bi želeli, zato bo sobotna tekma pomembna tako za ekipo Nataše Derepasko, ki bo prvič v vlogi glavne trenerke, kot tudi za Ola Gustava Gjerkstada na klopi Norvežank. »Model igre Krima je postavljen in je dober. Spremenili bomo le pristop v napadu – biti moramo bolj odločni in samozavestni,« je načrt Derepaskove za debi na klopi Krima. »Tekmice so nevarne z vseh položajev, naša naloga bo, da jih ustavimo.« Sicer pa večjih sprememb ni pričakovati. »Upamo in želimo si, da bi bila sreča končno na naši strani,« je v imenu igralk dodala kapetanka, Nina Žabjek

Tekma tudi tokrat ne bo zgolj športni dogodek. Obiskovalce čakajo številne nagradne igre, najmlajše pa otroški kotiček. Uro pred tekmo, ko se odprejo tudi vrata dvorane, bo na ploščadi na voljo testiranje.