30. 10. 2021

Članice Zagorja do prve zmage v novi sezoni

Sobotni večer v 1. ženski rokometni ligi je postregel z zmagami Kopra, Zagorja, Krke in Vrhnike.

V modri skupini so članice Zagorja vknjižile prvo zmago v novi sezoni 1. ženske rokometne lige. Tokrat so bile uspešnejše od zasedbe iz Litije in zasluženo slavile zmago z rezultatom 25:21. Drugi obračun v modri skupini smo lahko spremljali med Krko in Zelenimi dolinami Žalcem, katerega so, kljub težavam v prvem polčasu, na koncu zanesljivo dobile Novomeščanke (30:23).
V zeleni skupini sta bila prav tako odigrana dva dvoboja, na katerih so se zmag veselile Vrhničanke, ki so premagale članice Branika Maribora (33:32) in Primorke, ki so bile uspešnejše od tekmic iz Logatca z rezultatom 26:20. V sredo, 3. novembra, bodo ob 19.15 moči merile še rokometašice Krima Mercatorja in Mlinotesta Ajdovščine.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 7. KROG:

sobota, 30. oktobra:
RŽK ZAGORJE : ŽRD LITIJA 25:21 (11:9)
Nikolič 8 (4), Vrbnjak 6; Bajc 6, Strmljan in Kogovšek (2) po 4.

Rokometašice Zagorja so vknjižile prvo zmago v novi sezoni 1. ženske rokometne lige. V prvem polčasu smo lahko spremljali izenačeno predstavo obeh ekip. Nekaj več zbranosti so ob koncu prvega dela obračuna pokazale Zagorjanke, ki so z zadetkom Saše Golavšek na veliki odmor odšle z dvema zadetkoma prednosti. V drugem delu srečanja gostiteljice niso popustile in prednost še povečale, ter na koncu slavile zasluženo zmago z rezultatom 25:21. Za domačo zasedbo je bila strelsko najbolj učinkovita Ivana Nikolič, ki je tekmicam mrežo napolnila osemkrat, za zasedbo iz Litije pa se je strelko najboljše odrezala Špela Bajc, ki se je ustavila pri šestih zadetkih. Zagorjanke v naslednjem krogu odhajajo na zahtevno gostovanje k Mlinarkam, rokometašice iz Litije pa bodo na domačem terenu gostile Novomeščanke.

IZJAVI PO TEKMI

Tijana Deljić, rokometašica Zagorja:
"Kljub slabemu začetku smo se punce zbrale in z dobro igro tekmo pripeljale do želenega cilja, da sta točki ostali doma."

Eva Medvešek, rokometašica Litije:
"Tekmo smo začele dobro s čvrsto igro v obrambi, vendar v napadu igra ni stekla po naših željah. Imele smo težave z realizacijo, zaradi česa nismo uspele doseči želenega cilja."

ob 19.00:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 30:23 (12:13)
Novak 9 (4), Kramar 7; Žener (2) in Cerovak (1) po 7.

Novomeščanke obračuna niso začele najboljše in že po petih minutah tekme so zaostajale za pet zadetkov. Nato so se zbrale in zasedbo iz Žalca ulovile že do konca prvega polčasa (12:13). V drugem delu so Dolenjke nadaljevale z visokim ritmom, kateremu pa Žalčanke niso mogle slediti. Končna razlika je znašala sedem zadetkov v korist gostiteljic (30:23). Za domačo zasedbo je bila izredno strelko razpoložena Erin Novak, ki je prispevala devet zadetkov, pri Žalčankah pa sta sedem zadetkov dosegli Tjaša Žener in Laura Cerovak. Članice Krke odhajajo v naslednjem krogu na gostovanje v Litijo, Žalčanke pa bodo na domačih tleh iskale novo zmago proti tekmicam iz Ptuja.

IZJAVI PO TEKMI

Rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"V tekmo smo vstopile preveč ležerno in v napadu zapravile preveliko število žog ter zgrešile preveč odličnih priložnosti, kar je pripeljalo do izenačenega rezultata. V drugem polčasu smo se zbrale in prestavile v višjo prestavo ter tekmo varno pripeljale do konca."

Erin Novak, rokometašica Krke Novega mesta:
"Zdi se mi, da smo prvi polčas odigrale dobro, potem pa smo začele popuščati in to se je poznalo na rezultatu. Mučilo nas je tudi to, da smo zelo mlade in neizkušene, ampak mislim, da smo vseeno pokazale svojo kakovost, lahko pa bi pokazale še več."

ZELENA SKUPINA, 6. KROG:

sobota, 30. oktobra:
ŽURD KOPER : RK ZVEZDA LOGATEC 26:20 (14:8)
Škabar 10 (3), Teraž (1) in Vatovec (1) po 5; J. Košir 5, M. Košir (3) in Železnik (2) po 4.

Primorke so odlično odprle obračun in v 18. minuti vodile že za osem zadetkov prednosti. Prednost so tekmice iz Logatca uspele nekoliko znižati, vendar je ta ob koncu polčasa še vedno znašala šest zadetkov v korist domače zasedbe. V drugem polčasu se rokometašice Kopra niso pustile zmesti in so prednost ohranile vse do konca tekme. Končni izid je znašal 26:20. Za Primorke je bila strelko najuspešnejša Metka Škabar, ki je dosegla deset zadetkov, za ekipo Logatca pa Jana Košir s petimi zadetki. V naslednjem krogu bodo Koprčanke moči merile z zasedbo iz Vrhnike, rokometašice Zvezde Logatca pa bodo gostile Savo Kranj.

IZJAVI PO TEKMI

Alejna Kukaj, rokometašica Kopra:
"Ponovno je zmaga ostala doma. Zelo sem ponosna na svoje punce, da so dale vse od sebe in prikazale borbo za vsako žogo. Še enkrat bi čestitala svojim puncam."

Aleksandra Tomasovič, trener Zvezde Logatca:
"Vesela sem, da smo se končno sestavile in pokazale všečno igro, čeprav rezultat ni pokazatelj tega. Kljub malo številčnemu kadru smo pokazale kakovost naše ekipe."

ŠDRŠ VRHNIKA : ŽRK BRANIK MARIBOR 33:32 (16:15)
Cankar 9 (3), Gabrovšek 5; Urbančič 9, Kotnik in Rozman (3) po 5.

V šestem krogu 1. ženske rokometne lige smo lahko spremljali izredno izenačeno srečanje med ekipama Vrhnike in Branika Maribora. Na veliki odmor so z zadetkom prednosti odšle članice Vrhnike. Tudi drugi polčas je potekal v znamenju prvega, a so ob zaključku obračuna rokometašice Vrhnike ostale bolj zbrane in zasluženo slavile zmago z rezultatom 33:32. Pri gostiteljicah je bila strelsko najbolj razpoložena Jerneja Cankar, ki je dosegla devet zadetkov, za gostujočo ekipo pa jih je ravno toliko prispevala Urša Urbančič. Zasedba iz Vrhnike v prihodnjem krogu odhaja na gostovanje v Koper, članice mariborskega Branika pa bodo priložnost za nove točke iskale v Ljubljani.

Še sledi:
sreda, 3. novembra, ob 19.15:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA