7. 7. 2022

Mladinci s porazom začeli nastope na EP

Moška mladinska reprezentanca je nastope na evropskem prvenstvu na Portugalskem začela s porazom. V uvodnem krogu je bila z 31:22 boljša Madžarska.


Slovensko vrsto v petek ob 13. uri čaka dvoboj s Ferskimi otoki, ki so na prvi tekmi s 33:32 odpravili Dansko. Slednja bo zadnja slovenska tekmica in sicer na nedeljskem srečanju, ki se bo začelo ob 15.30. V boje za najvišja mesta vodita prvi mesti iz skupine.


Po odločnem začetku izbrancev Saše Prapotnika so Madžari kmalu prevzeli vajeti igre v svoje roke. Mitja Janc je z drugim zadetkom še izenačil na 3:3, nato pa se je v slovenski igri zvrstilo nekaj napak in sredi 13. minute je Madžarska povedla s 6:3. Slovenci so se podali v nov lov za priključek. V 16. minuti je Vid Miklavec zadel za 5:6, a že šest minut kasneje so madžarski tekmeci vodili za do tedaj najvišjih pet zadetkov (11:6).


Po slabih 23 minutah igre je Slovenija ostala brez pomembnega člena svoje zasedbe. Andraž Makuc, ki je v obrambi izjemno dobro igral na vrhu postavitve 5-1, je po svojem drugem zaporednem zadetku za 8:11 doskočil na stopalo madžarskega vratarja in si poškodoval levo koleno.


Njegovi soigralci so kljub temu stopili skupaj, se v štirih minutah približali na 11:12, namesto priključka pa v dveh napadih dvakrat zatresli okvir madžarskih vrat. Madžari so tako do glavnega odmora ušli na tri zadetke (14:11), tudi po vrnitvi na igrišče pa vse niti igre držali v svojih rokah. Po dobrih 40 minutah, ko so znova kaznovali napako v slovenski igri, so se povzpeli na 22:16, nato pa tekmo mirno pripeljali h koncu.


V dresu Slovenije je Janc dosegel osem zadetkov, s tremi mu je sledil nesrečni Makuc, ki po poškodbi ni več stopil na igrišče.


"Tekmo smo začeli preveč nervozno. Obračun z Madžari moramo čim prej pozabiti, dvigniti glave in se pripraviti na tekmo s Ferskimi otoki. Na uvodni tekmi je njihova reprezentanca dokazala, da je dobra ekipa in da igra lep rokomet. Čaka nas zahteven preizkus, na katerem bomo skušali pokazati vse, kar znamo," je po tekmi dejal Janc.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ROKOMETAŠE DO 20 LET (Portugalska)
Skupina B, 1. krog, četrtek, 7. julija:
SLOVENIJA : MADŽARSKA 22:31 (11:14)
Slovenija:
Strašek, Mlivić, Fergola 1, Janc 8, Lukman 2, Čirović 1, Vidmar 1, Debelak, Makuc 3, Zupančič, Muminović, Rot 2, Kačičnik 1, Gregorič 1, Miklavec.
STATISTIKA

DANSKA : FERSKI OTOKI 32:33

2. krog, petek, 8. julija, ob 13.00:
FERSKI OTOKI : SLOVENIJA

Ob 15.30:
MADŽARSKA : DANSKA

3. krog, nedelja, 10. julija, ob 13.00:
MADŽARSKA : FERSKI OTOKI

Ob 15.30:
SLOVENIJA : DANSKA