15. 11. 2022

Igra številk: še vedno z možnostmi za najvišja mesta

V sredo se zaključil drugi del evropskega prvenstva, ki ga gostijo Slovenija, Severna Makedonija in Črna gora. Slovenska vrsta se lahko še vedno uvrsti v polfinale, na tekmo za peto mesto ali pa po tekmi z Madžarsko zaključi z nastopi na tekmovanju.


Slovenke pred obračunom z Madžarkami ne skrivajo dejstva, da jih bo na njem zanimala le zmaga. Le ta namreč ohranja teoretične možnosti za skok na drugo mesto v skupini I in pot v polfinale, a bi se morali pri tem poklopiti tudi rezultati na preostalih dveh tekmah med Norveško in Dansko ter Švedsko in Hrvaško.


Spodaj smo zbrali vse možnosti, ki lahko doletijo slovensko reprezentanco.

EVROPSKO PRVENSTVO 2022, DRUGI DEL, SKUPINA I

3. krog, sreda, 16. novembra, ob 15.30 (Ljubljana, dvorana Stožice):
SLOVENIJA : MADŽARSKA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)


Ob 18.00 (Ljubljana, dvorana Stožice):
HRVAŠKA : ŠVEDSKA

Ob 20.30 (Ljubljana, dvorana Stožice):
NORVEŠKA : DANSKA
LESTVICA SKUPINE I
Reprezentanca Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1. Norveška 4 4 0 0 117 : 93 24 8
2. Danska 4 3 0 1 106 : 95 11 6
3. Švedska 4 2 0 2 111 : 99 12 4
4. Slovenija 4 2 0 2 99 : 103 -4 4
5. Hrvaška 4 1 0 3 79 : 102 -23 2
6. Madžarska 4 0 0 4 92 : 112 -20 0
MOŽNI RAZPLETI

ZMAGA SLOVENIJE PROTI MADŽARSKI


1. PORAZ ALI NEODLOČEN IZID ŠVEDSKE, ZMAGA ALI NEODLOČEN IZID DANSKE
Slovenija v skupini I zasede 3. mesto, ki ji v petek prinaša tekmo za končno 5. mesto na letošnjem evropskem prvenstvu.


2. PORAZ ALI NEODLOČEN IZID ŠVEDSKE, PORAZ DANSKE
V skupini I pride do kroga dveh ekip (Danska in Slovenija) z enakim številom točk (6). Slovenija zaradi zmage na medsebojni tekmi osvoji 2. mesto v skupini I in napreduje v polfinale na letošnjem evropskem prvenstvu.


3. ZMAGA ŠVEDSKE, PORAZ DANSKE
V skupini I pride do kroga treh ekip (Švedska, Danska in Slovenija) z enakim številom točk (6). Vse ekipe imajo znotraj kroga po eno zmago in poraz, zato o razvrstitvi odloča razlika med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah. Slovenija osvoji 4. mesto v skupini (Švedska +9, Danska 0, Slovenija -9) in zaključi s tekmovanjem na letošnjem evropskem prvenstvu.


4. ZMAGA ŠVEDSKE, ZMAGA ALI NEODLOČEN IZID DANSKE
V skupini I pride do kroga dveh ekip (Švedska in Slovenija) z enakim številom točk (6). Slovenija zaradi poraza na medsebojni tekmi osvoji 4. mesto v skupini in zaključi s tekmovanjem. V polfinale napreduje Danska, Švedsko čaka tekma za končno 5. mesto na letošnjem evropskem prvenstvu.


NEODLOČEN IZID SLOVENIJE PROTI MADŽARSKI


1. NEODLOČEN IZID ŠVEDSKE
V skupini I pride do kroga dveh ekip (Švedska in Slovenija) z enakim številom točk (5). Slovenija zaradi poraza na medsebojni tekmi osvoji 4. mesto v skupini in zaključi s tekmovanjem. Švedsko čaka tekma za končno 5. mesto na letošnjem evropskem prvenstvu.


2. ZMAGA ŠVEDSKE
Slovenija zaključi s tekmovanjem na 4. mestu skupine I.


3. PORAZ ŠVEDSKE
Slovenija v skupini I zasede 3. mesto, ki ji v petek prinaša tekmo za končno 5. mesto na letošnjem evropskem prvenstvu.


PORAZ SLOVENIJE PROTI MADŽARSKI


1. PORAZ ŠVEDSKE
V skupini I pride do kroga treh ekip (Švedska, Hrvaška in Slovenija) z enakim številom točk (4).


a) ZMAGA HRVAŠKE Z RAZLIKO DO VKLJUČNO 4 GOLOV
V skupini I pride do kroga treh ekip (Hrvaška, Švedska in Slovenija) z enakim številom točk (4) ter zmago in porazom na medsebojnih tekmah znotraj kroga. Razvrstitev določa razlika med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah znotraj kroga. Švedska osvoji  tretje mesto v skupini I (razlika v golih na medsebojnih tekmah +7), Slovenija četrto (-3) in Hrvaška peto (-4).


b) ZMAGA HRVAŠKE Z RAZLIKO NATANKO 5 GOLOV
V skupini I pride do kroga treh ekip (Hrvaška, Švedska in Slovenija) z enakim številom točk (4) ter zmago in porazom na medsebojnih tekmah znotraj kroga. Švedska po kriteriju razlike med danimi in prejetimi zadetki v skupini I osvoji tretje mesto (razlika v golih na  medsebojnih tekmah +6), medtem ko razvrstitev Slovenije in Hrvaške, ki imata na tekmah znotraj kroga enako razliko med danimi in prejetimi zadetki (obe -3), določa višje število doseženih zadetkov znotraj kroga ekip. Slovenija je proti Švedski in Hrvaški skupno dosegla  48 zadetkov, Hrvaška, ki jo tekma s Švedsko še čaka, 18.

  • HRVAŠKA DOSEŽE MANJ KOT 30 GOLOV
    Slovenija osvoji 4. mesto, Hrvaška 5. mesto.

  • HRVAŠKA DOSEŽE NATANKO 30 GOLOV
    V kolikor bi bili Slovenija in Hrvaška poravnani tudi po številu doseženih zadetkov znotraj kroga (tj. v primeru, da Hrvaška proti Švedski doseže natanko 30 golov), je naslednji kriterij za razvrščanje število doseženih zadetkov na vseh tekmah v skupini I.
    V tem primeru bi razlika med danimi in prejetimi goli Hrvaške znašala -19. Obenem to pomeni, da lahko Slovenija za osvojitev četrtega mesta v skupini I proti Madžarski izgubi z največ 14 goli razlike.
    V kolikor bi Slovenija izgubila s 15 zadetki razlike, bi o razvrstitvi odločal naslednji kriterij, tj. višje število doseženih zadetkov na vseh tekmah v skupini I. Do tekme 3. kroga drugega dela jih je Slovenija dosegla 99, Hrvaška 79.
    V kolikor bi bili Slovenija in Hrvaška poravnani tudi v zadnjem zapisanem kriteriju, bo o razvrstitvi odločal žreb.

  • HRVAŠKA DOSEŽE VEČ KOT 30 GOLOV
    Hrvaška osvoji 4. mesto, Slovenija 5. mesto.

c) ZMAGA HRVAŠKE MED VKLJUČNO 6 IN 13 GOLI
V skupini I pride do kroga treh ekip (Hrvaška, Švedska in Slovenija) z enakim številom točk (4) ter zmago in porazom na medsebojnih tekmah znotraj kroga. Razvrstitev določa razlika med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah znotraj kroga. Slovenija osvoji 5.  mesto. V primeru zmage z razliko med 10 in 13 goli 3. mesto v skupini I osvoji Hrvaška, sicer Švedska.  


d) ZMAGA HRVAŠKE Z VKLJUČNO ALI VEČ KOT 14 GOLI
V skupini I pride do kroga treh ekip (Hrvaška, Švedska in Slovenija) z enakim številom točk (4) ter zmago in porazom na medsebojnih tekmah znotraj kroga. Razvrstitev določa razlika med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah znotraj kroga. Hrvaška osvoji 3.  mesto v skupini I, medtem ko razvrstitev Slovenije in Švedske (obe z razliko -3) določa število doseženih zadetkov na tekmah znotraj kroga. Slovenija je na obeh tekmah zadela 48-krat, Švedska na eni tekmi 33-krat. Naslednji kriteriji za razvrstitev so razlika med danimi in  prejetimi zadetki na vseh tekmah skupine I, višje število doseženih zadetkov na tekmah skupine I ter kot zadnji žreb.


2. NEODLOČEN IZID ALI ZMAGA ŠVEDSKE
Švedska osvoji drugo ali tretje mesto. Slovenija četrto, Hrvaška peto.