20. 11. 2022

V Škofji Loki brez zmagovalca

Dvoboj sosedov na lestvici (Slovenj Gradec je bil pred tekmo na sedmem, Urbanscape Loka pa na osmem mestu) se je v Škofji Loki končal z neodločenim izidom, tako da sta tudi po obračunu ekipi ostali na svojih mestih. Tekma je bila izenačena in negotova do samega konca, nobena zasedba si ni priigrala večje prednosti od treh zadetkov.

LIGA NLB, 9. KROG

Nedelja, 20. novembra
RD URBANSCAPE LOKA : RK SLOVENJ GRADEC 27:27 (13:11)
Damjanović, A. Jesenko, Batagelj in M. Jesenko (2) 4; Eskeričić 8 (3), Cvetko 6.

Igralec tekme: Jan Križaj (RD Urbanscape Loka)

V prvem polčasu so bili z izjemo začetka boljši gostitelji, v drugem pa gosti, ki so vodili večji del polčasa. A bližje zmagi so bili na koncu domači, gosti so si točko zagotovili pet sekund pred koncem z uspešno izvedeno sedemmetrovko. Pred tem so minuto in šest sekund pred koncem prav tako s sedmih metrov v vodstvo prišli domači rokometaši, ki pa so nato nasprotni strani ostali z igralcem manj, ob koncu pa storili prekršek za sedemmetrovko. Vratar Luka Stanojlović je bil blizu obrambe, a je bil strel Kristiana Eskeričića premočan in je končal v mreži.
Eskerčić je bil z osmimi goli tudi najučinkovitejši igralec tekme, na drugi strani pa so si gostitelji bolj porazdelili delo v napadu, štirje igralci so dosegli po štiri gole, trije pa po tri.
Škofjeločani bodo v desetem krogu gostovali pri Krki, Slovenj Gradec bo gostil SVIŠ Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI

Jan Križaj, rokometaš Urbanscapa Loke: "Kaj naj rečem, zelo zahtevna tekma. Vedeli smo, da nas bodo tekmeci kaznovali s hitrimi nasprotnimi napadi. Nismo se držali navodil trenerja, predvsem v obrambi nismo bili pravi. Naredili smo preveč napak, ki jih moramo do naslednjič popraviti. Na koncu smo iztržili točko, za kar smo veseli. Lahko bi osvojili dve točki, a to je šport, ki traja do zadnjega piska."

Uroš Štumpfl, rokometaš Slovenj Gradca: "Mislim, da je delitev točk v Škofji Loki zaslužena, čeprav smo prišli po zmago. Vedeli smo, da smo boljši, čeprav tega nismo pokazali na parketu. Zavedamo se, da imajo tekmeci kakovostne rokometaše, kakovostno ekipo, ki igra hiter rokomet. Mislim, da bodo v tej sezoni še marsikoga presenetili. Če se vrnem nazaj na tekmo ... Dobro smo začeli in povedli s 3:0. Naredili smo preveč tehničnih napak in sami smo krivi, da je rezultat neodločen. Enostavno si tega ne bi smeli privoščiti."
LIGA NLB, 9. KROG

Petek, 18. novembra
RD RIKO RIBNICA : RK MARIBOR BRANIK 23:23 (11:11)
RK TRIMO TREBNJE : MRK KRKA 39:37 (21:17)