4. 1. 2022

Prvič proti Italiji z levoroko okrepitvijo

Rokometna reprezentanca Slovenije se bo v sredo, ob 20.00, v Trbovljah na drugi pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom pomerila z Italijani.

Slovenija se bo z rokometaši Italije pomerila na preostalih dveh pripravljalnih dvobojih pred odhodom v Debrecen, kjer jo 13., 15. in 17. januarja čakajo tekme skupinskega dela proti Severni Makedoniji, Danski in Črni Gori. Prvič si bodo Slovenci in Italijani nasproti stali v Trbovljah, kjer bodo izbranci Ljubomirja Vranješa svojo formo preizkušali v sredo, ob 20.00.

Slovensko moštvo, ki je s pripravami začelo dan po božiču, od 2. januarja trenira v številčnejši postavi. V Zrečah sta se reprezentančni zasedbi po novem letu priključila slovenska predstavnika v nemškem državnem prvenstvu, Miha Zarabec in Urh Kastelic. Reprezentančni tabor je zaradi poškodbe dlani na tekmi proti Hrvaški, ki jo je naša izbrana vrsta dobila s 33:26, zapustil Tadej Kljun, na položaju desnega zunanjega pa je praznino zapolnil Nejc Cehte. 29-letni Posavec, ki brani barve TSV Hannovra, je v dresu z državnim grbom do sedaj zbral 37 nastopov.

Za nastop na tekmi z zahodnimi sosedi bodo kandidirali krilni rokometaši Tilen KodrinTilen SokoličBlaž Janc in Gašper Marguč, zunanji rokometaši Nik HenigmanBorut MačkovšekVid LevcJure DolenecMatic GrošeljRok Ovniček in Nejc Cehte, srednji zunanji Staš Skube, Miha Zarabec in Domen Makuc, krožni napadalci Blaž BlagotinšekMatic Suholežnik in Vid Poteko ter vratarji Urh KastelicJože Baznik in Aljaž Panjtar.

Preizkušnja z Italijo bo slovenski ekipi služila za piljenje forme in preizkušanje selektorjevih taktičnih zamisli. Italijanska reprezentanca, ki se na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem ne bo predstavila, je kvalifikacije za zaključni turnir stare celine končala kot tretja v skupini z Norveško, Belorusijo in Latvijo. Zadnji obračun slovenske in italijanske izbrane vrste sega v leto 2005, ko je bilo naše moštvo na sredozemskih igrah v Almerii boljšo s 30:27.

Ekipa Slovenije se bo po preizkusu proti Italiji vrnila v Zreče, nato pa se z istimi tekmeci znova spopadla na petkovi tekmi v Kopru. Na skrajni vzhod Madžarske bodo rokometaši in člani strokovnega štaba odpotovali 11. januarja.

PRIJATELJSKA TEKMA

Trbovlje (Slovenija), sreda, 5. januarja, ob 20.00:
SLOVENIJA : ITALIJA

IZJAVE IZ REPREZENTANČNEGA TABORA

Nejc Cehte, rokometaš Slovenije:
"Vabilo v reprezentanco me je razveselilo. V čast mi je zastopati svojo državo. Upam, da se bomo držali načrtov in dosegli rezultat, ki si ga želimo. Imel sem nekaj več dopusta kot ostali, a moram to nadoknaditi v naslednjih dneh. Predvsem moram z ekipi priti v stik v taktičnem smislu. Od tekme z Italijo pričakujem borbo in zmago."
PRIPRAVLJALNE TEKME
Trbovlje (dvorana Polaj), sreda, 5. januarja, ob 20.00:
SLOVENIJA : ITALIJA

Koper (arena Bonifika), petek, 7. januarja, ob 19.00:
SLOVENIJA : ITALIJA (prenos na Arena Sport 1)

Že odigrano:

Celje (dvorana Zlatorog), sreda, 29. decembra:
SLOVENIJA : HRVAŠKA 33:26 (17:15)

EVROPSKO PRVENSTVO
Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)