19. 4. 2022

Pokalni žreb v polfinale postavil veliki derbi

Čez slab mesec dni se bo četverica moških klubov v Slovenj Gradcu merila za pokalni naslov. Torkov žreb na Koroškem je odločil, da bosta prvi polfinalni par sestavljali ekipi Dobove in Urbanscapa Loke, drugega pa Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško.

Polfinale v Športni dvorani Slovenj Gradec bo na sporedu v soboto, 14. maja. Uri začetkov tekem bosta znani naknadno. Tekmi za končni razpored bosta sledili v nedeljo. Tekma za tretje mesto se bo začela ob 15.00, veliki finale z neposrednim prenosom na TV Slovenija 2 pa ob 17.30.

Ples kroglic je v polfinalni par znova postavil velenjsko in celjsko zasedbo, ki sta se za vstop v finale udarili tudi na zadnjem zaključnem turnirju leta 2019 v Novem mestu. Tedaj so bili uspešnejši rokometaši iz Šaleške doline (29:27), ki so kasneje osvojili tudi pokalni naslov. 

Drugi par sestavljata edini posavski prvoligaš iz Dobove. Nasproti mu bo stalo škofjeloško moštvo, ki se je v polfinale zavihtelo po dolgih 17 letih.

Slovensko moško pokalno tekmovanje bo nove prvake dobilo prvič po letu 2019, saj je v zadnjih dveh sezonah vmes posegla svetovna zdravstvena situacija. V dosedanjih 28 sezonah so največ naslovov osvojili Celjani, ki so bili uspešni 21-krat. S tremi naslovi jim sledi nekdanji koprski Cimos, dva ima v svojih vitrinah velenjsko Gorenje - tudi zadnjega iz leta 2019 -, po enkrat sta bila uspešna še nekdanja Gold Club in Mobitel Prule 67.


IZJAVE PO ŽREBU:

Damjan Radanovič, trener RK Dobova:
"
Urbanscape Loka je dobra ekipa. Čaka nas težka tekma, na kateri favorita ne bo. Mi bomo naredili vse, da se čim bolje pripravimo in odigramo. Videli bomo, kako se bo vse skušaj razpletlo."

 

Gregor Cvijić, trener RD Urbanscape Loka:
"Pokalno tekmovanje je specifično tekmovanje, na katerem favorita ni, vse ekipe ga začnejo z iste pozicije. Čakata te dve tekmi v dveh dneh in če želiš biti najboljši moraš biti obakrat boljši.. To velja za vse sodelujoče ekipe. Vsak ima svojo računico. Do finalnega turnirja je še daleč, skoraj mesec dni nas loči. Potrebno se bo dobro pripraviti, že pred tem pa dobro odigrati ostale preizkuse. Na koncu ekipo vedno krojijo poškodbe in bolezni, Polfinalna para sta zanimiva, naj zmaga boljši."

 

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
"Nahajamo se v zahtevnem ritmu tekem. Podajamo se iz tekme v tekmo, do finalnega turnirja je še daleč. S Celjani se bomo srečali tudi tik pred polfinalom in sicer v Ligi NLB. Čakata nas torej dve medsebojni tekmi v tednu dni. Z žrebom nismo bili obremenjeni. Če želiš priti na vrh, moraš premagati vse. Tako tudi razmišljamo. Celjani so glede na zgodovino osvajanja lovorik slovenski gigant, a mi smo tisti, ki smo nazadnje osvojili pokalno lovoriko. V klubskih vitrinah dolgo ni bilo lovorike, zato smo izredno ponosni na ta dosežek. Na polfinale se bomo pripravljali po najboljših močeh in skušali ugnati tekmece."

 

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Žreb je odločil, da ne bo želenega finala med Celjani in Velenjčani. Ena izmed ekip bo sanje o naslovu končala že v polfinalu. O finalnem turnirju Pokala Slovenije trenutno še ne razmišljamo. Za pripravo je na voljo skoraj mesec dni. V tem času nas čakajo še tri tekme Lige NLB, katerim bomo posvetili popolno pozornost. Gorenje Velenje je dobra ekipa. To je v tej sezoni že dokazala, igra dober rokomet. Morda smo mi v tem trenutku v prednosti, ker nimamo toliko tekem kot Velenjčani, a takšen je šport, na takšne stvari moraš biti pripravljen. Na polfinale se bomo pripravljali po najboljših močeh."

POKAL SLOVENIJE, FINALNI TURNIR
Slovenj Gradec, ŠD Slovenj Gradec, 14. in 15. maj 2022

Polfinale, sobota, 14. maja:
RK DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Tekma za 3. mesto, nedelja, 15. maja, ob 15.00:
PORAŽENCI POLFINALA 1 : PORAŽENCI POLFINALA 2

Finale, nedelja, 15. maja, ob 17.30:
ZMAGOVALCI POLFINALA 1 : ZMAGOVALCI POLFINALA 2 (prenos na TV Slovenija 2)