4. 5. 2022

Izolanke na tekmi prvega kroga končnice boljše od Žalčank

Drugi obračun prvega kroga končnice 1. ženske rokometne lige za uvrstitev med devetim in dvanajstim mestom so dobile Izolanke.

Po izjemno izenačeni tekmi v Žalcu so si gostje v zadnji minuti priigrale prednost, ki je zadoščala za končno zmago. Rezultat je po 60 minutah igre znašal 27:26 v korist Izolank.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 9. - 12. MESTO

sreda, 4. maja:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK TRGO ABC IZOLA 26:27 (13:12)
Cerovak 10 (2), Kokotec in Robida po 4; Štritof 8 (6), Taeng On Čokelc 5.


Uvodne minute obračuna v Žalcu so pripadle gostiteljicam. Večkrat so povedle za dva gola, v 14. minuti pa je Lana Artelj zadela za 8:5. Izolanke se niso predale, hitro so ujele priključek in devet minut pozneje prvič na tekmi prevzele vodstvo. Mandy Štritof je bila uspešna s črte sedmih metrov. Do odmora so izbranke Milana Ramšaka znova zaigrale bolje in se v slačilnico odpravile z minimalno prednostjo (13:12). Tudi v drugem polčasu sta ekipi prikazali izjemno izenačeno predstavo. Do 59. minute si nobena ni priigrala več kot zadetek prednosti, minuto pred koncem pa je za vodstvo Izolank s 27:25 zadela Mandy Štritof, znova je izkoristila najstrožjo kazen. Pred zadnjim zvokom sirene je zadela še Neja Turnšek, za kaj več pa je gostiteljicam zmanjkalo časa.
Najboljša strelka tekme je bila Laura Cerovak, ki je mrežo zatresla desetkrat. Za zmagovalke je osemkrat zadela Mandy Štritof.
V drugem krogu končnice se bodo Žalčanke pomerile s Koprčankami, Izolanke pa čaka novo gostovanje, tokrat v prestolnici pri Olimpiji.

IZJAVI PO TEKMI

Kristina Kokotec, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Čestitke ekipi za srčno in borbeno igro do zadnje sekunde. Čestitke tudi Izolankam za zmago. Žal se nam je med tekmo pripetilo kar nekaj poškodb, preveč je bilo izključitev, kar je bilo obremenjujoče. V želji po zmagi smo izgorele."

Mandy Štritof, rokometašica Trga ABC Izole:
"Tekma je bila zahtevna. Vedele smo, da so Žalčanke neugodne tekmice in da bo odločala igra v obrambi. Imele smo nekaj zgrešenih strelov, kljub temu pa smo izvlekle pozitiven rezultat."


Že odigrano:

sobota, 30. aprila:
ŽURD KOPER : RK OLIMPIJA 29:29 (12:15)

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (9. - 12. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRK Trgo ABC Izola 1 1 0 0 2
2 RK Olimpija 1 0 1 0 1
3 ŽURD Koper 1 0 1 0 1
4 RK Zelene doline Žalec 1 0 0 1 0