19. 5. 2022

Gal Marguč v celjskem dresu tudi v sezoni 2022/23

Rokometni prvoligaš Celje Pivovarna Laško je podaljšal sodelovanje z desnokrilnim igralcem Galom Margučem. 25-letnik je pogodbo podaljšal še za sezono 2022/23.

Marguč je član kluba vse od leta 2014, ko je prvič podpisal pogodbo za člansko ekipo. Samo v Sloveniji je z nastopanjem za vse selekcije kluba do danes dosegel 1502 zadetka, odigral pa 388 tekem, kjer niso vštete evropske tekme kluba.

V tej sezoni je do poškodbe odigral 12 tekem in dosegel 76 zadetkov, zdaj pa po operaciji rame opravlja rehabilitacijo, da se čim hitreje vrne na igrišče. To naj bi bilo v začetku naslednje sezone.

Gal Marguč, rokometaš Celja Pivovarne Laško:
"Vesel sem podaljšanja pogodbe, saj ostajam v mojem klubu, ki mu trenutno žal ne morem pomagati, kakor bi želel. Sem na sredini rehabilitacije po operaciji rame, a fantje odlično opravljajo delo in verjamem, da jim oziroma nam bo uspelo uresničiti zastavljene cilje. Smo blizu, ni pa še nič odločeno ali osvojeno, zato vem, da bodo vsi dali vse od sebe, da bo temu tako. Moramo biti maksimalni na igrišču, dokler tudi matematika ne potrdi uspeha. Če nam uspe, verjamem, da se nam obeta zanimiva sezona 2022/23. Seveda pričakujem, da se najprej povsem pozdravim in nato lahko pomagam ekipi."