2. 6. 2022

Kadetinje dobile tekmice na SP

Slovenska ženska kadetska rokometna reprezentanca bo me 30. julijem in 10. avgustom nastopala na svetovnem prvenstvu v Severni Makedoniji. Na četrtkovem žrebu je dobila prve tekmice – Romunijo, Nizozemsko in Gvinejo.

Tekmovanje v Skopju bodo gostile dvorane v športnem kompleksu Jane Sandanski in Športnem centru Boris Trajkovski. Prvič v zgodovini bo, tako kot na mladinski različici svetovnega prvenstva, ki bo od konca junija potekala v Celju, Velenju in Laškem, med kadetinjami nastopilo 32 reprezentanc. Iz osmih skupin prvega dela si bosta napredovanje zagotovili najboljši ekipi, preostali pa čakajo boji v t.i. Predsedniškem pokalu za razvrstitev od 17. mesta naprej. Točen razpored tekmovanja bo znan v prihodnjih tednih.

Slovenske rokometašice, rojene leta 2004, in mlajše so v zadnjem obdobju že opravljale skupne treninge in se tako pripravljale na nove izzive. V aprilu so med drugim gostovale na Madžarskem, v drugi polovici julija pa jih čaka sklepni del priprav.

Na svetovnem prvenstvu bo sicer nastopilo 20 reprezentanc iz Evrope, 5 iz Azije, 4 iz Afrike ter 3 iz Južne Amerike. Slovenke, ki so na svetovno prvenstvo prejele posebno povabilo Mednarodne rokometne zveze (IHF), so se v žreb podale iz četrtega kakovostnega bobna.


SVETOVNO PRVENSTVO ZA DEKLETA DO 18 LET, SKUPINE PRVEGA DELA

Skupina A: Črna gora, Švedska, Alžirija, Islandija
Skupina B: Iran, Severna Makedonija, Uzbekistan, Senegal
Skupina C: Danska, portugalska, Avstrija, Ferski otoki
Skupina D: Hrvaška, Kazahstan, Egipt, Indija
Skupina E: Romunija, Nizozemska, Gvineja, Slovenija
Skupina F: Nemčija, Švica, Slovaška, Južna Koreja
Skupina G: Norveška, Češka, Brazilija, Urugvaj
Skupina H: Madžarska, Francija, Argentina, Španija