29. 8. 2022

Krimovke so se predstavile pred novo sezono

Še manj kot dva tedna ekipo Krima Mercatorja ločita do prvega obračuna v sezoni 2022/23. V nedeljo, 11. septembra, ob 16.00 bodo tigrice EHF Ligo prvakinj odprle z gostovanjem pri romunski CSM Bucuresti. Še pred uradnim začetkom tekmovalne sezone pa so rokometašice, strokovni štab in vodstvo stopili pred predstavnike sedme sile.

Ljubljanska ekipa se v boje za visoka mesta v 28. sezoni med evropsko klubsko elito podaja okrepljena z Dario Dmitrievo, Aleksandro Rosiak, Saro Kovarovo, Jovanko Radičević inEmo Marković, v prestolnico pa se je po osmih letih vrnila tudi izkušena Barbara Lazović. »V rokometu se kadruje v času po velikih tekmovanjih. Jedro ekipe smo imeli tako sestavljeno že spomladi. Po prihodu novega trenerja Dragana Adžića smo dodali tisto, kar nam je manjkalo. Pridružila se nam je izkušena Lazovićeva, v veliko čas pa nam je, da je med nami tudi izjemna Daria Dmitrieva« je o kadrovanju povedala športna direktorica Deja Ivanović.

Pod vodstvom Dragana Adžića, njegovega pomočnika Jureta Šterbucla in trenerja vratark Rolanda Pušnika so Krimovke pred sedmimi tedni začele s pripravami. V tem času so odigrale šest prijateljskih tekem in se že tradicionalno udeležile memoriala Josipa Samaržija-Bepa v Koprivnici. »Zelo sem zadovoljen s pogoji dela v tako vrhunskem klubu, kot je Krim Mercator. Priprave smo tudi po zaslugi odlične trenerske ekipe opravili z odliko. Verjamem, da so nastavki za doseganje začrtanih ciljev dobri. Smo na pravi poti in naredili bomo vse, da ime kluba vrnemo tja, kamor spada,« po opravljenem glavnem delu priprav razmišlja glavni trener. Barbara Lazović, ki bo v novi sezoni nosila kapetanski trak, se ozira proti pravemu začetku: »Počaščena in hvaležna sem, da sem kapetanka kluba s tako bogato zgodovino. V imenu celotne ekipe lahko povem, da že nestrpno pričakuje začetek evropskega tekmovanja. Rokometašice smo močno motivirane in pozitivno pogledujemo proti prihodnjim mesecem.«

Ogrodje ekipe iz pretekle sezone, nekaj novih obrazov in prevetren trenerski štab so razlog, da so pričakovanja pred novo sezono (oziroma dvema) visoka. »Z novo trenersko ekipo smo vstopili v dvoletno obdobje, katerega cilj je zaključni turnir najboljše četverice EHF Lige prvakinj. Sliši se enostavno, a čaka nas veliko dela. Verjamem pa, da skupaj zmoremo,« razlaga predsednik kluba Iztok Verdnik.

In na kaj stavijo Krimovke, da bi izpolnile zastavljene cilje? Med drugimi tudi na podporo s tribun. »Vse rokometne navdušence vabim, da nas tekom sezone podprejo v čim večjem številu. Podporo bomo potrebovale, pomenila nam bo ogromno,« sklene kapetanka.