30. 8. 2022

Velenjski rokometaši še naprej z istim generalnim sponzorjem

Rokometni klub Gorenje Velenje je v torek v prostorih Hotela Paka organiziral novinarsko konferenco pred začetkom sezone 2022/2023. Poleg govora o ciljih, pričakovanjih in željah v naslednji sezoni sta RK Gorenje Velenje in generalni sponzor Gorenje podpisala novo štiriletno sponzorsko pogodbo.

Gostje na novinarski konferenci so bili Tomaž Korošec predsednik RK Gorenje Velenje ter predstavnik generalnega sponzorja ob podpisu pogodbe, David Miklavčič, direktor RK Gorenje Velenje, trener članske ekipe Zoran Jovičić, kapetan članske ekipe Emir Taletović in najkoristnejši igralec Lige NLB pretekle sezone, Domen Tajnik.

V prvem delu novinarske konference je direktor David Miklavčič predstavil cilje pred uradnim začetkom sezone ter aktivnosti izven rokometnih igrišč. O željah, ciljih in pričakovanjih v državnem prvenstvu in v evropskem pokalu so govorili trener Zoran Jovičić, kapetan Emir Taletović in Domen Tajnik.

Mesto direktorja kluba je s 1. julijem prevzel David Miklavčič, ki je rokometno kariero končal ob koncu pretekle sezone.

˝Glede ciljev v tej sezoni, mislim, da je vsem zelo težko reči, da bomo osvojili naslov državnih prvakov, kljub temu pa se vsi dobro zavedamo, da gremo vsi v borbo ravno s tem ciljem. Naša največja želja je pokazati borbo na igrišču na vsaki tekmi.˝ je rokometne cilje predstavil direktor David Miklavčič, ki bo v tej sezoni imel tudi druge odgovornosti in dodal ˝Sodelovanje z našim generalnim sponzorjem ne obsega samo rokometnega dogajanja, ampak tudi vrsto drugih aktivnosti, predvsem povezovanja znotraj lokalnega okolja. Prva aktivnost, ki jo bomo izvedli v sodelovanju z Mestno občino Velenje bo popestritev 1. šolskega dne šolarjev, s strani naše članske ekipe.˝

Rokometaši Gorenja Velenja bodo to sezono nastopali v Ligi NLB, Pokalu Slovenije in evropskemu pokalu, sezono pa bodo odprli s tekmo Superpokala Slovenije proti RK Celje Pivovarna Laško, to nedeljo v Gornji Radgoni. Člansko ekipo bo tudi v tej sezoni vodil strateg Zoran Jovičić.

˝Za nami je pripravljalno obdobje, ki smo ga dobro opravili. Fantje so že seznanjeni z mojim delom, ter delom vseh ostalih v trenerskem štabu. Nekoliko manj sreče imamo z novinci, ki se te dni borijo s poškodbami. Menim pa, da je ekipa dobro pripravljena in čaka na izzive nove sezone.˝ je pripravljalno obdobje komentiral trener članske ekipe Zoran Jovičić, ki mu kot trenerju RK Gorenje Velenje iz državnih tekmovanj manjka samo še Superpokalna lovorika.  

˝Seveda je to dodatna motivacija in še dodatno poveča željo po osvojitvi te lovorike˝ je zgornjo izjavo komentiral Jovičić.˝O konkretnih ciljih pred sezono težko govorim. Tako kot vse sezone prej , bomo tudi v tej vsako tekmo analizirali posebej. V domačem prvenstvu imamo veliko konkurentov, ki imajo daljšo klop in bolj izkušene igralec, ampak mi imamo v sebi nekaj posebnega, nekaj kar nas žene, da se borimo za vsako željo in to je naša kvaliteta.˝ je začetek lige NLB komentiral trener Jovičić.

Kapetanski trak je od Davida nasledil Emir Taletović, otrok kluba, ki se je z RK Gorenje Velenje veselil štirih naslovov državnih prvakov, dveh naslov pokalnih prvakov in dveh naslov Superpokalnih prvakov. V črno-rumenem dresu je Emir prav tako nastopil v vseh treh evropskih tekmovanjih in v novo sezono vstopa kot kapetan ekipe in trenerjeva podaljšana roka.

˝Velika čast mi je biti kapetan takšni ekipi. Nova vloga ne bi smela biti preveč zahtevna. Skozi leta smo vzpostavili sistem, ki deluje, vsak se zaveda svoje funkcije, nalog in odgovornosti.˝ je novo vlogo komentiral Emir. Pred uradnim začetkom sezone je optimističen, ˝Čakajo nas še popravki določenih malenkosti v igri, ampak napredek je že viden. V novo sezono vstopamo z nekaj poškodovanimi igralci, ampak z ekipo s katero smo končali preteklo, kar mislim, da nam ne bi smelo povzročati večjih težav.˝

Domna Tajnika so preteklo sezono označili kot hit evropske lige, bil je ključni člen pri napredovanju os med najboljši osem ekip v Ligi Evropa, na zaključnem turnirju Pokala Slovenije so ga izbrali za najkoristnejšega igralca turnirja, ob koncu sezone pa še za najkoristnejšega igralca Lige NLB. Njegovo kakovost je prepoznal tudi selektor slovenske reprezentance, ki ga je umestil na seznam za sredozemske igre, julija letos.

˝Kljub dobri sezoni, vem, da je lahko vedno bolje. Zavedam se svoje vloge in se trudim, da bom vsak dan boljši in da bom na ta način pomagal svoji ekipi. Tudi v tej sezoni bo naša miselnost, da gremo iz tekme v tekmo, potem pa bomo videli kam nas bo to pripeljalo.˝ je bil skromen najkoristnejši igralec Lige NLB v pretekli sezoni. ˝Glede uigranosti ne vidim večjih težav, saj je ogrodje ekipe ostalo enako, novinci pa so se ritmu hitro priključili.˝ je uigranost napada, ki mu bo poveljeval tudi v tej sezoni, povedal Domen Tajnik.

Prvemu delu novinarske konference je sledil svečani podpis pogodbe med RK Gorenje Velenje in generalnim sponzorjem, skupino Gorenje. Pogodbo sta podpisala Tomaž Korošec in David Miklavčić. Gorenje je že 32 let generalni sponzor rokometnega kluba v Šaleški dolini, s podpisom pa se je sodelovanje podaljšalo za nova štiri leta.

Tomaž Korošec, v vlogi predstavnika generalnega sponzorja je ob podpisu nove sponzorske pogodbe dejal: ˝Gorenje že vrsto let sponzorira klub in tudi v novih časih, v okrilju skupine Hisense Europe, Gorenje nadaljuje s svojo podporo. Predvsem iz dveh razlogov, prvi je iz vidika marketinškega potenciala, saj se ob uspehih rokometnega kluba krepi tudi prepoznavnost blagovne znamke Gorenje, po kateri je klub tudi imenovan. Drugi razlog, ki je celo pomembnejši, pa je družbena odgovornost. Zavedamo se, da RK Gorenje Velenje ni samo članska ekipa, ampak je tudi delo z mladimi. V klubu trenutno trenira med 150 in 200 otrok, kar je velikega pomena za lokalno skupnost, česar se v Gorenju zavedamo in tudi podpiramo. Poleg tega pa se vrednote rokometnega kluba, kot so trdo delo, skromnost, garanje in bitka za vsako žogo, dopolnjujejo s filozofijo in vrednotami, ki jih imamo v skupini Hisense Europe oz. v Gorenju, in ravno zaradi tega smo se odločili, da bomo s tem sodelovanjem tudi v prihodnosti nadaljevali. Cilji s strani generalnega sponzorja so podobni ciljem o katerih sta govorila že direktor kluba in trener članske ekipe, bitka na vsaki tekmi in še naprej dobro delo z mladimi, kar bo osnova za kreiranje članskih ekip v prihodnosti.˝