25. 12. 2022

Omoregieva ostaja v Romuniji

Slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie bo tudi v prihodnje nastopala za romunsko zasedbo CSM Bukarešta. Z udeležencem elitne evropske lige prvakinj je podaljšala sodelovanje za dodatno sezono in sicer do poletja 2024.

V Atenah rojena Omoregieva je prve rokometne korake napravila v Bolgariji, tik pred polnoletnostjo pa prestopila k ljubljanskemu Krimu, kjer se je njena športna pot strmo povzpela. Barve serijskih slovenskih prvakinj je rokometašica, ki bo v četrtek dopolnila 26 let, branila med letoma 2014 in 2018. Za tem se je preselila k Bukarešti, katere barve brani še danes. Z njo je osvojila naslov romunske prvakinje (2021), dvakrat postala romunska pokalna prvakinja (2019, 2022) in zmagovalka romunskega superpokala (2019).

Izvrstna srednja zunanja igralka, ki po potrebi uspešno igra tudi na obeh ostalih zunanjih igralnih mestih, je oktobra 2017 prejela slovenski potni list, za slovensko reprezentanco pa prvič zaigrala na evropskem prvenstvu leta 2020 na Danskem. Od tedaj je nepogrešljiv člen slovenske zasedbe. Do danes je zanjo odigrala 27 tekem in dosegla 61 zadetkov.