2. 3. 2023

"Sosedska" dvoboja v Velenju in Trebnjem

Na petkovih obračunih 17. kroga Lige NLB bosta v domačih dvoranah tekmi gostila glavna zasledovalca vodilnih Celjanov, Gorenje Velenje in Trimo Trebnje.

Velenjčani, ki so v preteklem krogu v Zlatorogu klonili pred pivovarji, se bodo na domačem parketu poskušali vrniti na zmagovalne tire proti Slovenj Gradcu, ki je prejšnji konec tedna ugnal Jeruzalem Ormož.

Še krajše gostovanje bodo opravili rokometaši SVIŠ Ivančne Gorice, ki bodo priložnost za osvojitev novih točk imeli v Trebnjem. Trimo je z zmago v Škofji Loki v 16. krogu skočil na drugo mesto razpredelnice in je najbližji zasledovalec celjskega moštva.

LIGA NLB, 17. KROG

Petek, 3. marca, ob 18.00:
RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC

IZJAVI PRED TEKMO

Martin Hebar, rokometaš Gorenja Velenja:
"Čaka nas derbi in težka tekma proti Slovenj Gradcu. Tekmo s Celjem smo morali hitro pozabiti in se čim prej zbrati za novo tekmo v Ligi NLB. Na tekmo se dobro pripravljamo, želimo si zmage in novih dveh točk."

Vid Levc, rokometaš Slovenj Gradca:
"Čaka nas derbi, težka tekma. Velenjčani bodo pod večjim pritiskom, saj se morajo pobrati po visokem porazu proti Celju. Seveda si tudi mi želimo dveh točk, zato se na tekmeca dobro pripravljamo. Imamo kar nekaj novih težav s poškodbami in boleznijo, vrača pa se Svečko. Pridružil se nam je tudi novi vratar Tilen Leben, ki bo zagotovo v ekipo vnesel novo moč in zdravo konkurenco, ki bo pozitivno vplivala na vse vratarje. Upam, da se nam v Rdeči dvorani pridruži čim več navijačev, ki nam bodo pomagali do nove zmage."

Petek, 3. marca, ob 19.00:
RK TRIMO TREBNJE : RK SVIŠ IVANČNA GORICA

IZJAVI PRED TEKMO

Lovro Višček, rokometaš Trima Trebnjega:
"V petek nas čaka tekma proti SVIŠ-u iz Ivančne Gorice. Gostje so v dobri formi in vselej neugodni, vendar verjamem, da bomo z zbranostjo zagotovili, da dve točki ostaneta doma."

Vid Kompare, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"Odpravljamo se na težko sosedsko gostovanje. Kljub temu, da je Trebnje v vlogi favorita, tja ne odhajamo z mislijo na poraz. Na tekmo smo dobro pripravljeni in upamo na čim boljši rezultat. Vsi si želimo, da bi nas prišlo spodbujati čim več naših navijačev."