3. 3. 2023

Za Slovenke na sporedu prvi pripravljalni obračun na Slovaškem

Slovenija bo v slovaški Šal'i v petek, ob 18.00 odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z gostiteljicami.

Zasedba ženske članske reprezentance, ki je v četrtek po jutranjem treningu odpotovala na zahod Slovaške, se bo s Slovakinjami prvič pomerila v petek (18.00) nato pa še v soboto (16.00), pred vrnitvijo v domovino.

Slovenska izbrana vrsta je od ponedeljka vadila v Ljubljani, kjer je do odhoda na Slovaško opravila pet treningov. Strokovno vodstvo reprezentance se je ob upoštevanju namena pripravljalnih tekem odločilo, da bodo večjo vlogo na paru srečanj s slovaškimi rokometašicami prevzele mlajše članice reprezentance. Za nastop jih bo kandidiralo 18 in sicer Ana Abina, Ema Abina, Tija Gomilar Zickero, Ivona Barukčić, Valentina Tina Klemenčič, Špela Bajc, Nataša Ljepoja, Ema Marija Marković, Erin Novak, Amra Pandžić, Tjaša Stanko, Maja Svetik, Alja Varagić, Maja Vojnovič, Blažka Hauptman, Urša Zelnik, Manca Kogovšek in Nina Žabjek.

V svojih izjavah pred odhodom na gostovanje je vlogo marčevskih obračunov v pripravi na nadaljnje tekmovalne izzive pokomentiral tudi selektor Dragan Adžić: "Vedno se moramo pripravljati resno. Tekmi proti Slovaški bosta dober preizkus pred aprilskima kvalifikacijskima dvobojema z Italijo, saj Slovakinje pod španskih selektorjem Jorgeom Dueñasom igrajo na podoben način kot Italijanke. Nekatere od najizkušenejših članic reprezentance smo osvobodili obvez potovanja na Slovaško. Tako bomo v popolnosti dali prostor rokometašicam kot so Erin Novak, Ana Abina in vsem ostalim dekletom, ki so z nami in so prihodnost slovenskega rokometa."

PRIPRAVLJALNA TEKMA ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Petek, 3. marca, ob 18.00
SLOVAŠKA - SLOVENIJA (prenos v živo)

KANDIDATKE ZA NASTOP PROTI SLOVAŠKI