3. 3. 2023

Velenje Gorenje in Trimo Trebnje ubranila domači trdnjavi

Gostitelji tekem v Velenju in Trebnjem so bili dvakrat uspešni na sosedskih dvobojih.

Zasedba Gorenja Velenja se je po porazu na derbiju s Celjani v prejšnjem krogu tokrat pred domačo publiko vrnila na zmagovalne tirnice proti Slovenj Gradcu na koroško-šaleškem derbiju. Zasedba Trima Trebnja je na lokalnem obračunu premagala SVIŠ Ivančno Gorico.

V soboto se bo tekmovalno dogajanje v 17. krogu Lige NLB nadaljevalo s tekmami Urbanscape Loka - Krško, LL Grosist Slovan - Maribor Branik, Jeruzalem Ormož - Krka, Dobova - Riko Ribnica, zaključilo pa v nedeljo v Kopru, kjer bo gostovalo Celje Pivovarna Laško

LIGA NLB, 17. KROG

Petek, 3. marca:
RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 33:26 (13:9)
Tajnik in Sokolič po 7; Velić, Cvetko in Bulovič (3) po 4.

Igralec tekme: Matevž Skok (RK Gorenje Velenje)

Rokometaši Velenja, ki so v prejšnjem krogu na gostovanju izgubili večni derbi z vodilnimi Celjani, so zabeležili štirinajsto zmago v tej sezoni in začasno skočili na drugo mesto pred trebanjski Trimo. Za Slovenj Gradec je to sedmi poraz in tako ostajajo na šestem mestu z 18 točkami.
Gostje iz Slovenj Gradca se na uvodu dvoboja niso znašli najbolje in so na svoj prvi gol čakali dobrih pet minut. A tudi Velenjčani na začetku niso bili najbolj prepričljivi in po desetih minutah je bil dvoboj izenačen na 4:4. Nato so pobudo le prevzeli domačini in povedli s petimi goli naskoka, ko je Enej Slatinek Jovičič zadel za 10:5.
Do konca prvega dela so se gostje nekajkrat malenkost približali, a so varovanci Zorana Jovičiča na glavni odmor odnesli varne štiri gole prednosti (13:9).
Drugi polčas sta obe ekipi odprli precej bolj napadalno kot prvega. Velenjčani so ostali tisti, ki si bili bolj natančni, njihova prednost pa je kmalu narasla na osem (18:10). Slovenjgradčani so tako lovili velik zaostanek, ga vmes nekoliko zmanjšali, a so domačini v zaključku prednost osmih golov znova obnovili in dvoboj varno pripeljali do konca.
Pri Velenju sta s sedmimi goli blestela Domen Tajnik in Tilen Sokolič, pet jih je dodal še Timotej Grmšek. Za Slovenj Gradec so bili s štirimi goli najučinkovitejši Tarik Velić, Rok Cvetko in Jaroš Bulovič.
V naslednjem krogu Velenjčani odhajajo na gostovanje k novomeški Krki, Slovenj Gradec pa bo doma gostil Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"Slovenjgradčani so zelo žilavi in vztrajni do zadnje minute. Oni so v tekmo vstopili samozavestno, ker so vedeli, da nimajo kaj izgubiti, mi pa vsako tekmo v določenih minutah ne blestimo. Danes smo uspeli v dobrih minutah narediti varno razliko in nato tekmo brez večjih pretresov in živčnosti pripeljali do konca."

Vid Levc, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Iskreno sem danes pričakoval malo bolj izenačeno tekmo, glede na naša zadnja srečanja. Velenjčani so se bolje pripravili na nas, igrali bolj sproščeno, kljub temu, da so oni bili pod malo večjim pritiskom. Mi smo res imeli v zadnjem tednu nekaj težav z boleznimi in poškodbami, ampak tu ne smemo iskati izgovorov. Danes smo predvsem zatajili v obrambi in to nas je stalo dobrega rezultata."

RK TRIMO TREBNJE : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 31:22 (12:11)
Radojković (1), Pipp in Glavaš (2) po 5; Marojević 6, Justin 5.

Igralec tekme: David Didovič (RK Trimo Trebnje)

Rokometaši Trima so pred domačimi gledalci prišli do prepričljive zmage, 15. v tej sezoni, s katero so skočili na vrh državnega prvenstva. S Celjem, ki bo tekmo tega kroga odigral v nedeljo, so izenačeni pri 30 točkah. Rokometaši Sviša pa so zabeležili deveti poraz in z 11 točkami ostajajo deseti.
Tudi na drugi današnji prvenstveni tekmi so lahko gledalci na začetku dvoboja spremljali zelo izenačen obračun, a videli zelo malo zadetkov. Vse do 15. minute je bil dvoboj izenačen, izid pa 5:5. Nato so se domačini vendarle nekoliko oddaljili in povedli za tri gole po zadetku Matica Antona Pippa (10:7).
Do konca prvega dela so se rokometaši Ivančne Gorice spet približali in ob polčasu zaostajali le za en gol. Toda drugega so izbranci Uroša Zormana začeli eksplozivno in hitro povedli s 15:11.
Dobrih petnajst minut pred koncem so povedli za šest, ko je bil za 21:15 natančen Staš Slatinek Jovičič. Po novem golu Pippa so domačini povedli že za devet (27:18), prednost pa je bila prevelika, da bi se lahko rokometaši Sviša vrnili v tekmo in Trimo je dvoboj varno pripeljal do konca.
S petimi goli so bili pri Trimu najučinkovitejši Mihajlo Radojković, Filip Glavaš in Pipp. Pri Svišu jih je šest dosegel Marko Marojević, ki je bil najboljši strelec dvoboja, pet jih je dodal še Andraž Justin.
V naslednjem krogu Trebanjci odhajajo na težko gostovanje k četrtouvrščeni Riko Ribnici, medtem ko bodo rokometaši Sviša doma gostili Urbanscape Loko.

IZJAVI PRED TEKMO

Aljoša Čudič, rokometaš Trima Trebnjega:
"Lahko rečem, da smo odigrali zanimiv sosedski derbi, le da smo vanj vstopili preveč nervozno, tako pa smo naredili preveč napak v napadu in v obrambi. V drugem polčasu smo se zbrali, odigrali bolj odločno in si priigrali razliko, ki je na koncu bila dovolj velika, da smo tekmo varno pripeljali do zmage."

Andraž Justin, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"Mislim, da smo danes prikazali dobro igro,, sploh prvi polčas je bil z naše strani zelo dober. Pokazali smo željo, obramba je delovala na najvišjem nivoju, tudi v napadu smo odigrali pametno, kljub temu, da smo tu pa tam naredili kakšno manjšo napako. Na žalost smo v drugem polčasu začeli slabo, ekipa Trima je to izkoristila. Borili smo se do konca, priložnost so na tekmi dobili tudi mlajši igralci in lahko še enkrat poudarim, da smo sviševci in trimovci odigrali odličen sosedski derbi."