20. 3. 2023

Korošci so na domačem terenu ugnali Primorce

Slovenj Gradec v domači dvorani ni oddal točk neposrednim zasledovalcem na lestvici Lige NLB, rokometašem Kopra. Korošci so si priigrali zmago z izidom 26:22.

Po tem, ko so se na sobotnih prvenstvenih dvobojih zmag že veselile zasedbe Celja Pivovarne Laško, Urbanscapa Loke, Dobove, Jeruzalema Ormoža in Trima Trebnjega, so v nedeljo dve točki v svoj skupni seštevek prišteli tudi Slovenjgradčani. 

Zadnja tekma 18. kroga, ki je bila prestavljena zaradi evropskih obveznosti velenjskega Gorenja, bo odigrana v sredo, 29. marca v Novem mestu, kjer bo Velenjčane pričakala domača Krka.

LIGA NLB, 18. KROG

Nedelja, 19. marca:
RK SLOVENJ GRADEC : RD KOPER 26:22 (15:11)
Štumpfl 10 (3), Velić 5; Poklar 6 (3), Bekrić (2), Marić, Bratkovič in Konjevič po 3.

Igralec tekme: Gašper Dobaj (RK Slovenj Gradec)

Moštvi s Koroške in z Obale sta se pomerili v neposrednem obračunu za šesto mesto na prvenstveni lestvici. Po zmagi Slovenj Gradca je vrstni red ostal nespremenjen, razlika med moštvoma pa je zdaj štiri točke.
Ekipi sta bili v prvem delu dolgo izenačeni, šele v končnici polčasa pa so Korošci ušli na +3, tik pred odmorom celo na 15:11, a so gosti preko Denisa Konjevića razliko znižali.
Benjamin Bekrić je v uvodu drugega dela s sedemmetrovke poskrbel za znižanje na dva zadetka, dvakrat je zadel še Tine Poklar in moštvi sta bili vnovič poravnani. Odločalo je zadnjih pet minut, v katere sta ekipi krenili z izidom 22:22.
Tekmo je z dvema zaporednima goloma odločil Uroš Štumpfl v 55. in 57. minuti, v 59. pa dokončno zapečatil usodo Kopra s strelom s sedmih metrov. Končni izid je postavil Žan Šol.
Štumpfl je bil z desetimi goli tudi najbolj učinkovit igralec tekme, na nasprotni strani je šest golov dosegel Tine Poklar.
V prihodnjem krogu bo Koper v dvorani Bonifika gostil Krko, Slovenj Gradec pa čaka pot v prestolnico k Slovanu.

IZJAVI PO TEKMI

Gašper Dobaj, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Nocoj je bila sigurno tekma dobrih potez in zanimivih preobratov. Mogoče kanček nezbranosti z naše strani v nekaterih trenutkih, ampak na srečo smo tekmo odlično pripeljali do konca in mislim da je to ena dobra ekipna zmaga, ter si želim da nadaljujemo v takem tempu."

Rok Marič, rokometaš RD Koper:
"Težka tekma, kot vsako gostovanje v Slovenj Gradcu. So dobra domača ekipa, zato moraš biti 100-odstoten, kar pa mi danes žal nismo bili. Zgrešili smo preveč strelov in padli v obrambi."