23. 3. 2023

Na Ptuju prva tekma končnice 1. ženske rokometne lige

Petkov obračun na Ptuju, ki bo prvi v končnici sezone 2022/23 v 1. ŽRL, bo postregel s srečanjem rokometašic Žiher hiš Ptuja-Ormoža in Litije.

V rednem delu sezone so Litijanke osvojile sedem točk več od Ptujčank, dobre predstave s četrtfinalnih dvobojev proti Celjankam pa bodo poskušale prenesti tudi v končnico, kjer jih ob zasedbi s Ptuja in Ormoža čakajo še Izolanke in Velenjčanke. Domača zasedba je na svojem terenu že večkrat drago prodala svojo kožo, tudi tokrat bo četa Mateja Bračiča poskušala osvojiti točke pred domačimi gledalci.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 5. - 8. MESTA

Petek, 24. marca, ob 20.00:
ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ - ŽRD LITIJA

IZJAVI PRED TEKMO

Kaja Korpar, rokometašica ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož:
"V petek nas čaka domača tekma proti ekipi Litije. Želja po zmagi je velika, s puncami želimo spet dokazati, da zmoremo stopiti skupaj, ko je potrebno. Odigrati dobro v obrambi, mirno in pametno v napadu ter poskrbeti da točke ostanejo doma. Velika pomoč pri zmagi pa bo podpora iz tribun."

Manca Kogovšek, rokometašica ŽRD Litija:
"V petek nas čaka prva tekma končnice. Odpravljamo se na težko gostovanje na Ptuj. V tekmo gremo maksimalno motivirane, saj se zavedamo, da nam do konca sezone le pozitivni rezultati prinesejo končno peto mesto."