6. 4. 2023

V petek na sporedu obračuni v Trebnjem, Ribnici in Kopru

Uvod v velikonočni konec tedna bo zaznamovan s tremi obračuni 21. kroga Lige NLB v Kopru, Ribnici in Trebnjem.

Še pred vikendom bosta na slovenskih rokometnih parketih aktivna Gorenje Velenje in Trimo Trebnje, ki se za petami Celjanov borita za uvrstitev na drugo mesto, čeprav imata obe zasedbi, ob potencialnih spodrsljajih celjskega moštva, možnost tudi za naslov državnih prvakov. Velenjčani bodo gostovali v Kopru, Trebanjci pa gostili Slovenjgradčane. V Ribnici bo gostovalo Krško.

LIGA NLB, 21. KROG

Petek, 7. april, 18.00:
RD KOPER - RK GORENJE VELENJE

IZJAVI PRED TEKMO

Marin Đurica, rokometaš RD Koper:
"Pred nami je tekma z Gorenjem Velenjem. Pričakujem eno zelo dobro tekmo, kjer iščemo pozitivni izid. Po zmagi proti Ormožu smo si dvignili samozavest in dali bomo vse od sebe, da odigramo eno dobro tekmo ter premagamo Velenje"

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"V Koper gremo po dve točki, ampak se zavedamo, da ne bo lahko. Koper je izredno močen na domačem terenu. Morali bomo biti zbrani vseh 60 minut, tako v obrambi kot v napadu. Vemo, od kod pretijo največje nevarnosti in na to bomo se posebej pozorni. Obeta se nam zanimiva tekma"

Petek, 7. april, 18.30:
RD RIKO RIBNICA - RK KRŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Gaj Gorenc, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V petek nas čaka pomembna tekma s Krškim, saj želimo zadržati zmagovalni niz. Dobro se bomo pripravili in mislim, da nam z borbeno in ekipno igro zmaga ne uide."

Andraž Dragan, rokometaš RK Krško:
"V Ribnico definitivno ne odhajamo z belo zastavo. Oboji imamo težave s poškodbami, vendar upam, da iz Ribnice prinesemo vsaj točko."

Petek, 7. april, 19.00:
RK TRIMO TREBNJE - RK SLOVENJ GRADEC

IZJAVI PRED TEKMO

Krešimir Krešić, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Tekma s Celjem je že za nami. Mislim, da smo v Zlatorogu prikazali odlično igro, vendar je zmaga na žalost romala k domači ekipi. Priznati moram, da smo upali na najboljše in da smo bili po tekmi razočarani. Zdaj sledi domača tekma proti RK Slovenj Gradec, ki v Ligi NLB kaže dobre predstave, zato je na nas, da dvignemo glave in stopimo na parket kot se zagre. Večkrat so Korošci pokazali, da znajo biti zelo težak nasprotnik, zato bi povabil vse levjesrčne navijače, da nas pridejo podpret v dvorano OŠ Trebnje, saj menim, da bo šlo za novo poslastico tega tekmovanja."

Anej Majcen, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Pred nami je eno težjih, če ne celo najtežje gostovanje v sezoni. Trimo vsekakor nosi vlogo favorita, toda na Dolenjsko ne odhajamo z belo zastavo. Naše tekme v boju za Evropo šele prihajajo, zato bo kakršenkoli pozitiven rezultat več kot dobra popotnica, vendar bomo za slednjega morali pošteno garati!”"