8. 4. 2023

Sobotno rokometno dogajanje v Ivančni Gorici, Škofji Loki in Ljubljani

Sobotni spored v Ligi NLB ljubiteljem slovenskega rokometa ponuja dvoboje SVIŠ Ivančne Gorice in Maribora Branika, Urbanscape Loke in Celja Pivovarne Laško ter LL Grosista Slovana in Jeruzalema Ormoža.

Mariborski Branik bo v Ivančni Gorici poskušal priti do točk za dvig z dna lestvice, medtem ko se bo domače moštvo z zmago želelo utrditi na mestih, ki omogočajo miren zaključek sezone. Urbanscape Loka bo po dobri formi v zadnjih krogih gostila Celjane, ki imajo v boju za naslov državnega prvaka po zmagi nad Trimom Trebnjim vse niti v svojih rokah. Na Kodeljevem, ki bo prihodnjo sredo prizorišče kvalifikacijskega dvoboja slovenske ženske reprezentance z Italijo, bo LL Grosist Slovan gostil Ormožane.

LIGA NLB, 21. KROG

Sobota, 8. april, 19.00:
RK SVIŠ IVANČNA GORICA - RK MARIBOR BRANIK

IZJAVI PRED TEKMO

Jan Bevec, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Čaka nas zahtevna tekma proti ekipi iz Maribora. Počutje v ekipi je pozitivno in vsi se zavedamo kaj nam prinaša zmaga. Optimalno smo se pripravili na nasprotnika in v tekmo gremo samo z enim ciljem. Lepo vabljeni vsi privrženci rokometa, da nas pridete bodriti v soboto ob 19. uri."

Matic Košec, rokometaš RK Maribor Branik: 
"V soboto nas čaka težko gostovanje. Čez teden smo dobro analizirali nasprotnika in se nanj pripravili. Delali smo tudi na odpravljanju lastnih napak, ki jih bo moralo biti v soboto čim manj. Z borbo bomo naredili vse, da se domov vrnemo s točkami."

Sobota, 8. april, 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Luka Stanojlović, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V soboto nas čaka zahtevna tekma proti Celju.  Vsi vemo, da je Celje trenutno najboljša ekipa lige NLB, ki igra hiter in močan rokomet.  Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo, z dobro igro v obrambi in borbenostjo smo prepričani, da bo rezultat za nas pozitiven.  Vabim navijače, da pridejo v soboto ob 20. uri v dvorano Poden in nas podprejo."

Žiga Mlakar, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško: 
"Gremo tekmo po tekmo. Nikakor si ne smemo dovoliti spodrsljaja. V prav vsako tekmo do konca sezone se moramo podati tako motivirano kot v tekmo s Trimom. Nič drugače ne bo proti Loki. Od uvodnih do zadnjih sekund moramo biti maksimalno osredotočeni."

Sobota, 8. april, 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN - RK JERUZALEM ORMOŽ

IZJAVI PRED TEKMO

Stefan Ranisavljević, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Čaka nas zelo težka tekma proti neugodni ekipi Ormoža, na tekmo se dobro pripravljamo kljub nekaterim poškodbam v ekipi. Tekmo moramo odigrati mirno in zbrano, da bomo prišli do nove zmage, navijače pa vabim da nas v čim večjem številu pridejo podpreti."

Nejc Krabonja, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"Najprej proti Slovanu si želimo popraviti slabi vtis iz zadnje tekme proti Kopru. Slovan je podobna ekipa kot Koper, fizično zelo močna. Ljubljančani so nas povsem nadigrali v prvem delu sezone na Hardeku. Upamo, da se bomo enakovredno kosali z nasprotnikom čim dlje časa, v zaključku tekne pa jih poskušali presenetiti."