11. 4. 2023

Na Kodeljevem proti Italiji po vstopnico za svetovno prvenstvo

Slovensko žensko rokometno reprezentanco v sredo, ob 17.30, čaka povratna tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 proti Italiji. Slovenke bodo v obračun vstopile na temeljih sobotne gostujoče zmage (31:25).

Slovenska izbrana vrsta je za korak oddaljena od svetovnega prvenstva, ki bo med 30. novembrom in 17. decembrom na Danskem, Norveškem in Švedskem. Na prvi kvalifikacijski tekmi v italijanskem Chietiju so bile varovanke Dragana Adžića, kljub številnim zdravstvenim odsotnostim vodilnih rokometašic s preteklega evropskega prvenstva, od gostiteljic uspešnejše z rezultatom 31:25.

Slovenska zasedba se je po vrnitvi v domovino in prosti nedelji znova zbrala v ponedeljek, v torek popoldne pa v športni dvorani Kodeljevo opravila trening pred sredinim dvobojem v hramu slovenskega ženskega rokometa. Adžićevi četi se je po vikendu pridružila tudi Nena Černigoj, ki bo kandidirala za nastop proti zahodnim sosedam.

IZJAVI PRED TEKMO

Dragan Adžić, selektor Slovenije:
"Na tekmo z Italijo gledamo kot na dvoboj s katerokoli reprezentanco. Nastopile bodo vse rokometašice, ki so pripravljene na igro, tako je bilo tudi na prvem srečanju. Nina Zulić, ki je na obračunu v Italiji dala vse od sebe in nam pomagala na poti do zmage, tokrat ne bo zaigrala. Manjkale bodo tudi Amra Pandžić, Erin Novak in Urša Zelnik. Barbara Lazović in Ana Gros sta se med našim gostovanjem pripravljali v Ljubljani in se po povratku pridružili treningom. Dekleta so, kot ste videli, na prvi tekmi s pravo energijo zagrabila izziv in brez številnih nosilk z evropskega prvenstva smo s takšnim pristopom vseeno pridobili ogromno. Poskušamo rasti kot kolektiv in širiti bazo igralk."

Ana Gros, rokometašica Slovenije:
"Dekleta so opravila dobro delo že v Italiji. V začetnih minutah se je poznalo nekaj nervoze, a splošen vtis je bil pozitiven. Veseli me, da so priložnost za igro dobile vse igralke, tudi mlajše. Občutile so prave tekme, ki niso enake pripravljalnim. Ne glede na razliko v zadetkih, ki niti ni tako visoka, moramo v tekmo vstopiti maksimalno in poskusiti zmagati s čim večjo prednostjo."
KVALIFIKACIJSKI TEKMI ZA SP 2023

Sobota, 8. aprila, ob 18.30 (Chieti, Italija):
ITALIJA : SLOVENIJA 25:31 (11:17)
Slovenija:
Klemenčič, Barukčić, Marković, Stanko 7, Abina A. 3, Vojnovič, Ljepoja 4, Zulić 4, Varagić 5, Pandžić, Svetik 2, Čopi, Tripkovič, Hrvatin 1, Gomilar Zickero 4, Abina E 1.

Sreda, 12. aprila, ob 17.30 (Ljubljana, Kodeljevo):
SLOVENIJA : ITALIJA