14. 4. 2023

Dolenjski derbi Krke in Trima, Celjani tokrat v Štorah

S tremi petkovimi obračuni se bo nadaljeval 22. krog Lige NLB, ki se je otvoril s sredinim dvobojem Krškega in Kopra. Po tekmah v Novem mestu, Štorah in Mariboru, bosta v soboto na sporedu še srečanji v Ormožu in Slovenj Gradcu.

V petek bodo Novomeščani na derbiju dveh dolenjskih klubov gostili trebanjski Trimo, Celjani bodo novo športno dvorano v Štorah otvorili z dvobojem proti SVIŠ Ivančni Gorici, Mariborčani pa se bodo na domačem terenu pomerili proti Ribnici.

V soboto si boste slovenski ljubitelji rokometa lahko ogledali še dva obračuna. Rokometaši Dobove bodo gostovali v Prlekiji, Urbanscape Loka pa se bo odpravila na gostovanje na Koroško.

LIGA NLB, 22. KROG

Petek, 14. april, 17.45:
RK KRKA NOVO MESTO - RK TRIMO TREBNJE

IZJAVI PRED TEKMO

Uroš Knavs, rokometaš MRK Krka:
"Na tekmo se pripravljamo tako, kot na vse ostale. Ekipa Trima nedvomno velja za favorita. Mi smo v letošnji sezoni že dokazali, da lahko igramo proti vsakemu, tako da lahko pričakujemo težko in borbeno tekmo. Igramo doma, v tekmo gremo sproščeno in brez rezultatskega pritiska. Vabljeni v športno dvorano Marof!"

Mihajlo Radojković, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"V tekmo bomo šli tako kot vsakič do zdaj. Igrali bomo našo igro in poskusili nadaljevati z zmagovalnim nizom, na katerega smo se vrnili na tekmi proti RK Slovenj Gradec. Zavedamo se, da igramo dolenjski derbi in da bo nasprotnik zelo motiviran, a tudi mi verjamemo v zmago in obljubljamo navijačem, da bomo dali vse od sebe."

Petek, 14. april, 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RK SVIŠ IVANČNA GORICA

Aleks Vlah, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško
 "Največja želja pred petkovo tekmo je, da naše dobre predstave ter pozitivne rezultate nadaljujemo tudi skozi zadnji del sezone državnega prvenstva. Tekmo bomo odigrali pred zagotovo polno tribuno nove dvorane v Štorah. To je za sam rokomet več kot odlično. Ob naših zvestih navijačih bodo v dvorani tudi zagotovo nekateri naši novi privrženci, pa tudi najmlajši, zato bomo naredili vse, da se pokažemo v naši najboljši podobi."

Aljaž Kutnar, igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica:
V petek gostujemo pri ekipi Celja, ki zaseda prvo mesto na lestvici in je seveda tudi favorit tega srečanja. Igrali bomo v novi dvorani Štore, kjer pričakujemo zelo dobro vzdušje. Tekem, kjer igramo pred polno tribuno navijačev se vedno veselimo tako, da je tudi naša dolžnost, da se dobro pripravimo in poskusimo prikazati našo najboljšo igro, s katero smo že dokazali, da se lahko merimo tudi z ekipami iz vrha prvenstvene lestvice."

Petek, 14. april, 18.00:
RK MARIBOR BRANIK - RD RIKO RIBNICA

IZJAVI PRED TEKMO

Tadej Sok, rokometaš RK Maribor Branik:
"Pred nami je nov zahteven izziv, nova priložnost za točke. Zavedamo se moči Ribnice, med tednom pa smo delali predvsem na odpravljanju napak v lastni igri. Upam, da v petek odigramo dobro tekmo in se z navijači razveselimo težko pričakovanega uspeha, ki bi vsem v klubu dvignil samozavest."

Jan Pucelj, pomočnik trenerja RD Riko Ribnica:
"Po dveh zmagah malo lažje dihamo, vendar se zavedamo, da odhajamo ponovno k ekipi, ki se krčevito bori za obstanek in bodo do konca sezone naredili vse, da odščipnejo točke vsakomur. Definitivno smo v vlogi favorita, ampak tudi mi imamo svoje težave, predvsem pri sestavi ekipe zaradi številnih poškodb. Kot pravim, gremo v Maribor po 2 točki, ki sta nujno potrebni za osvojitev četrtega mesta, ki je trenutno naš primarni cilj."

Sobota, 15. april, 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ - RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO

Tilen Kosi, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Pred nami je težka domača tekma proti zmeraj neugodni Dobovi, ki se obenem še bori za obstanek v ligi. Gosti bodo zagotovo maksimalno motivirani, mi pa si v prvi vrsti želimo ponoviti zadnjo predstavo iz Velenja. To bo za nas tudi generalka pred domačim nastopom na pokalnem Final 4."

Toni Glogovšek, rokometaš RK Dobova:
"Ormož je vedno težko gostovanje, na katerem vlada odlično vzdušje, polna dvorana pa da igralcem vedno posebno motivacijo. Po nizu rezultatov, kjer smo bili prekratki za gol si želimo zmage. S soigralci gremo na tekmo s samo eno mislijo, da gredo dve pike z nami v Dobovo."

Sobota, 15. april, 19.00:
RK SLOVENJ GRADEC - RK URBANSCAPE LOKA

IZJAVI PRED TEKMO

Rok Cvetko, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"V prvenstvu je čas za končnico, katera bo določila kdo bo nastopil v evropskih tekmovanjih. Pred sabo imamo jasen cilj, gremo tekmo po tekmo, točko po točko. Že v tem krogu nas čaka nova preizkušnja. Ekipa Loke ima mlado a spoštovanja vredno ekipo. Letos so večkrat dokazali česar so sposobni, zato si s fanti v soboto želimo polne dvorane naših zvestih navijačev!"

Andrej Dolenc, rokometaš RK Urbanscape Loka:
“V soboto odhajamo v Slovenj Gradec, kjer nas čaka težko gostovanje proti ekipi, ki zna biti za nas zelo neugoden nasprotnik. Čez teden smo dobro trenirali in se odlično pripravili na nasprotnika, tako da če bomo tekmo dobro odprli in se borili na polno vseh 60min, verjamem da se bomo lahko veselili nove in za nas zelo pomembne zmage.”