14. 4. 2023

Ob pokalnem dogajanju tudi dve tekmi v 1. ŽRL

Prihajajoči vikend bo v slovenskih krogih ženskega rokometa zaznamovan z zaključnim turnirjem pokalnega tekmovanja v Ajdovščini, živahno pa bo tudi v državnem prvenstvu.

Tekmovalno dogajanje v 1. ženski rokometni ligi se bo po reprezentančnem odmoru nadaljevalo v Ljubljani, v soboto bo na sporedu še obračun v Kranju.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 9.- 12. MESTA, 4. KROG

Petek, 14. april, 18.00:
RK OLIMPIJA - RK LJUBLJANA

IZJAVI PRED TEKMO

Hana Veber Marton, rokometašica RK Olimpija:
"V petek je pred nami znova mestni dvoboj proti ekipi Ljubljane. Obeta se nam zanimiva tekma, kar je tudi pričakovano od mestnih dvobojev. Cilj je, da poizkusimo prikazati čim boljšo rokometno predstavo, podobno kot na prvi tekmi končnice ter uživati in se maksimalno zabavati."

Aljaž Pavlič, pomočnik trenerke RK Ljubljana:
"Danes sledi že druga tekma proti našemu mestnemu tekmecu. Na prvi tekmi je bila Olimpija zasluženo boljša. Verjamem, da smo se iz poraza nekaj naučili in da bomo na tej tekmi pokazali svoj pravi obraz. Odločilna bo igra v obrambi."

Sobota, 15. april, 19.00:
RK SAVA KRANJ - ŠDRŠ VRHNIKA

IZJAVI PRED TEKMO

Matija Mušič, trener RK Sava Kranj:
"Po daljšem tekmovalnem premoru v soboto nadaljujemo s prvenstvom. V goste prihaja mlada in talentirana ekipa Vrhnike. Verjamem, da smo sposobni prikazati dovolj kvalitetno predstavo da točki ostaneta doma."

Sara Verbič, rokometašica ŠDRŠ Vrhnika:
"V soboto nas čaka gostovanje v Kranju. Ekipo iz rednega dela dobro poznamo. Na tekmo odhajamo motivirane, saj vemo, da je dobra obramba in hiter protinapad ključen za zmago. V napadu moramo popraviti realizacijo in zbranost pri strelih, v obrambi pa moramo sodelovati. Glavni cilj je odigrati sproščeno in domov prinesti prvi par točk."