15. 4. 2023

Ljubljana boljša od mestnih tekmic iz Tivolija

Rokometašice Ljubljane so z zmago nad Olimpijo korak bližje končnemu 9. mestu v 1. ženski rokometni ligi.

Mestni obračun prestolnice je v Tivoliju z rezultatom 29:27 pripadel Krimovem podmladku.

Ta konec tedna bo, ob zaključku tekmovalnega dogajanja na pokalni fronti, na sporedu še dvoboj Save Kranja in Vrhnike (sobota, 19.00).

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 9.- 12. MESTA, 4. KROG

Petek, 14. april:
RK OLIMPIJA - RK LJUBLJANA 27:29 (14:19)
Bedrač 6 (1), Herodež 5 (3); Jarc 8, Ocepek 6.

Na predvečer zaključnega turnirja Pokala Slovenije, na katerem se bodo ta konec tedna za pokalno lovoriko pomerili Krim Mercator, Mlinotest Ajdovščina, Trgo ABC Izola in Zvezda Logatec, sta se v ljubljanski Hali Tivoli srečala dve zasedbi iz prestolnice, ki sta odigrali prvi prvenstveni dvoboj v 1. ženski rokometni ligi po reprezentančnem odmoru za kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2024, med katerim se je Slovenija z dvema zmagama nad Italijo uvrstila na mundial.
Gostje so iz Stožic na gostovanje pripotovale z željo po zmagi, ki so jo na parketu realizirale že v uvodnih minutah in hitro povedle. Po polovici prvega polčasa so, po zadetku Nike Ocepek, vodile za šest zadetkov (13:7), gol manj pa je znašala prednost mladih tigric po pol ure igre (19:14).
Čeprav so varovanke Olge Čečkove še 13. minut pred iztekom igralnega časa vodile za sedem zadetkov, so nepopustljive domačinke prednost. Nika Bedrač je na začetku zadnje minute zadela za rezultat 27:28, priložnosti za osvojeno točko v končnici dvoboja pa zmajska zasedba ni izkoristila.
Bedračeva je bila s šestimi goli najboljša strelka Olimpije, Neža Herodež je dodala pet zadetkov. Pri gostjah jih je osem zabila Ana Jarc, Ocepkova ji je sledila s šestimi.

IZJAVI PO TEKMI

Hana Veber Marton, rokometašica RK Olimpija:
"Slabši uvod v tekmo je botroval visokemu vodstvu nasprotnic, ki pa smo ga do konca tekme uspele izničiti in v zadnjih sekundah imele priložnost za izenačenje, a je žal nismo uspele izkoristiti. Čestitke puncam za borbenost in nepopustljiv pristop do zadnjih sekund. Gremo naprej, naslednji teden je na vrsti nova tekma."

Žana Cerovak, rokometašica RK Ljubljana:
"Bila je dobra tekma, ki smo jo na vso moč odigrale do samega konca in se veselile zmage. Čestitke mojim soigralkam za prikazano danes."