15. 4. 2023

V finalu pokala Krim Mercator in Trgo ABC Izola

Rokometašice Krima Mercatorja in Trga ABC Izole so finalistke letošnjega Pokala Slovenije v ženski konkurenci. Prve so v polfinalu premagale gostiteljice finalnega turnirja, zasedbo Mlinotesta Ajdovščine (30:20), druge pa edinega predstavnika zelene skupine, Zvezdo Logatec (29:25). Finalni obračun bo na sporedu v nedeljo, ob 17.30.

V Ajdovščini se bo rokometni praznik v nedeljo nadaljeval že ob 14.30, ko se bo začela tekma za tretje mesto, na kateri se bodo domačinke navijačem poskušala oddolžiti za poraz proti Krimovkam in pokalno pot zaključiti z zmago nad Logatčankami v srečanju za bronasto odličje. 

Krim Mercator bo naslov branil proti Izolankam, ljubljanska in izolska zasedba se dobro poznata že iz četrtfinalnih dvobojev po rednem delu prvenstva v 1. ženski rokometni ligi. 

RK ZVEZDA LOGATEC - RK TRGO ABC IZOLA 25:29 (14:11)
Košir (3) in Simšič (3) po 7; Cerovak 10 (5), Berzelak (2) in Treven po 6.

Rokometašice z Obale so šele v zadnjih desetih minutah zlomile odpor tekmic z Notranjske. Do 49. minute je bila tekma povsem odprta (20:20), nato pa so varovanke Boruta Hrena naredile delni izid 5:0 in povedle s 25:20. Lep kapital v golih so v sami končnici še oplemenitile in povedle s 27:21 ter se uvrstile v veliki finale.
Pri Trgu ABC Izoli je bila najbolj učinkovita Laura Cerovak z desetimi goli, po šest pa sta jih prispevali Ana Berzelak in Teja Treven. Pri Zvezdi iz Logatca sta Nika Simšič in Jana Košir dosegli po sedem zadetkov.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA - RK KRIM MERCATOR 20:30 (11:14)
Abina 6, Ferfolja (3) in Fegic po 4; Stanko (1) in Ljepoja po 5.

Obračun dveh najboljših ekip na slovenskih tleh v zadnjih letih se je končal z zmagoslavjem Krima. Favorizirane Ljubljančanke, ki bodo v nedeljo naskakovale 28. pokalno zmago, so v 46. minuti imele le dva gola prednosti (20:18), a so nato v prelomnih trenutkih dvoboja strnile vrste in zanesljivo zmagale.
V ljubljanski ekipi sta bili pred 500 gledalci v dvorani Police najbolj učinkoviti Tjaša Stanko in Nataša Ljepoja s petimi goli. Pri Mlinotestu je Ana Abina dosegla šest, Nuša Fegic in Teja Ferfolja pa po štiri zadetke.

IZJAVI PO TEKMI

Nusa Fegic, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"V prvem polčasu smo bile z dekleti na visoki ravni, v drugem nas je nekoliko zmanjkalo. Pokazale smo, da se lahko kosamo s Krimom Mercatorjem, čeprav rezultat tega ne kaže. Zgrešile smo nekaj čistih priložnosti, kar pa si ne smeš privoščiti, če igraš proti tako kakovostni ekipi."

Barbara Lazović, rokometašica RK Krim Mercator:
"Mlinotest Ajdovščina je najbolj konkurenčna zasedba naši ekipi in že pred tekmo smo vedeli, da nas čaka težka naloga. Na gostujočem terenu smo pokazale, da smo še vedno številka ena v Sloveniji. Kljub nekaj zgrešenim strelom smo tekmo uspešno pripeljale do konca."