16. 4. 2023

Sava Kranj premagala Vrhniko

Gorenjke so po zaostanku ob polčasu v nadaljevanju prišle do preobrata in slavile zmago proti Vrhniki s 33:29.

Vrhničanke ostajajo brez osvojene točke v končnici, medtem ko Kranjčanke zasedajo prvo mesto v skupini za razvrstitev od 13. do 15. mesta.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 13. - 15. MESTA, 2. KROG

Sobota, 15. april:
RK SAVA KRANJ - ŠDRŠ VRHNIKA 33:29 (12:15)
Ožegovič 10 (4), Korošec 7; Nusdorfer 7 (5), Jereb in Gabrovšek po 6.

Medtem ko so se v Ajdovščini na polfinalni tekmi Pokala Slovenije merile rokometašice Mlinotesta Ajdovščine in Krima Mercatorja sta se med seboj v Športni dvorani Strahinj udarili ekipi Save Kranje in Vrhnike na tekmi drugega kroga končnice za razvrstitev od 13. do 15. mesta.
V uvodu so bile uspešnejše gostje, ki so se na odmor med polčasoma odpravile s tremi goli prednosti. Vodstvo Vrhničank je skopnelo po polovici drugega polčasa.. Gostiteljice so dobro tempirale svojo formo in si na koncu zagotovile dve točki na svoji prvi tekmi v zaključnem delu državnega prvenstva.
Najboljša strelka srečanja je bila Nika Ožegović z desetimi zadetki, po sedem sta jih dosegli Sara Korošec pri domačinkah in Špela Nusdorfer pri gostjah.
V naslednjem krogu 1. ženske rokometne lige v skupini, kjer se ekipe borijo za uvrstitev na končno 13. mesto, bodo Gorenjke gostovale na Obali pri ŽURD Kopru, Vrhničanke bodo proste tekmovalnih obveznosti.

IZJAVI PO TEKMI

Nika Ožegovič, rokometašica RK Sava Kranj:
"V drugem polčasu smo odigrale tako igro, kot jo znamo, tako v obrambi kot v napadu, to je bilo ključno za osvojitev obeh točk."

Tia Kozina, rokometašica ŠDRŠ Vrhnika:
"V prvem polčasu smo igrale zelo dobro, v drugem polčasu pa smo popustile in zaradi tega so nasprotnice iz Kranja prišle do priložnosti za gole in tako bolje odigrale."