18. 4. 2023

Pokalni Final 4: Celjani s Koprom, Krka proti gostiteljem

Žreb polfinalnih parov rokometnega Pokala Slovenije v moški konkurenci je določil tekmece za obračuna, ki bosta na sporedu prvi dan zaključnega turnirja. Celje Pivovarna Laško se bo pomerila s Koprom, Jeruzalem Ormož pa z novomeško Krko. Pokalni turnir četverice bo v Ormožu na sporedu 6. in 7. maja.

Na žrebu tekmecev za polfinalni srečanji, ki so ga organizatorji turnirja, rokometni klub Jeruzalem Ormož, organizirali v Središču ob Dravi, je ples kroglic določil spopada Celja Pivovarne Laško in Kopra ter Jeruzalema Ormoža in Krke. 

"Razplet žreba zame ni pomemben. Če hočemo osvojiti lovoriko, moramo zmagati na obeh tekmah. Za zadaj se osredotočamo na obveze v državnem prvenstvu, po reprezentančnem premoru pa se bomo začeli pripravljati na končnico pokala," je vtise takoj po žrebu povzel glavni trener Celja Pivovarne Laško, Alem Toskić. Glavni adut Celjanov, Aleks Vlah, ki se bo v polfinalu pomeril z rokometaši svojega matičnega kluba, je dodal: "Naslova pokalnega prvaka Slovenije še nisem osvojil. Jaz in moja ekipa bomo naredili vse, da osvojimo pokal in izpolnimo vsa pričakovanja te sezone."

Vtise iz tabora Koprčanov je povzel kapetan Primorcev, Jaka Moljk: "Žreb nam je v polfinalu določil Celjane, ki so veliki favoriti. Na tekmo ne bomo šli z belo zastavo in storili vse, da presenetimo celjsko ekipo."

"Celje Pivovarna Laško je trenutno najboljša ekipa v Sloveniji, a tudi Ormožani so kakovostni in zelo zahtevno je gostovati pri njih. Koper nas je v preteklosti že visoko premagal," je zahtevnost tekmecev komentiral Krkin Vladan Lončar.

Na ugoden razplet na domačem zaključnem turnirju upa Tomislav Balent: "Po petih letih imamo možnost, da se oddolžimo za razplet pokalnega dvoboja v Ljutomeru. Dvakrat nam že ni uspelo, ampak v tretje gre rado."

POKAL SLOVENIJE, POLFINALE

Ormož, 6. maja:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RD KOPER
RK JERUZALEM ORMOŽ - MRK KRKA