21. 4. 2023

Derbi dna lestvice v Mariboru, Celjani pred reprezentančnim odmorom v Ribnico

Sezona 2022/23 v Ligi NLB se vse bolj bliža obračunom za biti ali ne biti. Pred poslednjim reprezentančnim odmorom pred zaključkom prvenstva bodo ta konec tedna na sporedu številni pomembni dvoboji državnega prvenstva.

23. krog v Ligi NLB so med tednom otvorili Trebanjci in Ormožani, zmaga s 34:21 je pripadla Dolenjcem. V petek se bo tekmovalno dogajanje nadaljevalo z obračunoma Maribora in Krškega ter Rika Ribnica in Celja Pivovarne Laško. V soboto bodo na sporedu srečanja v Ivančni Gorici, Škofji Loki, Dobovi in na Kodeljevem.

LIGA NLB, 23. KROG

Petek, 21. april, 20.15:
RK MARIBOR BRANIK - RK KRŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Jan Kovačec, rokometaš RK Maribor Branik:
"Po dobri predstavi proti Ribnici nas ta teden čaka domača tekma s Krškim, proti kateremu smo se v tej sezoni že opekli. Ves teden smo dobro trenirali in se osredotočali na odpravljanje napak z zadnje tekme, saj si znova želimo odigrati zares dobro. Ker gre za eno izmed najpomembnejših tekem v sezoni, pozivam vse navijače, da nas v petek podprete v dvorani Tabor."

Tadej Sobotič, rokometaš RK Krško:
"Začenja se del sezone, ko ni več popravnih izpitov. V petek šteje le zmaga, ki jo moramo doseči, kakor vemo in znamo. Nadgraditi moramo predstavo iz domačega terena, pa se v Taboru nimamo česa bati, saj smo doma dosegli zanesljivo zmago. Zatorej si ne smemo dovoliti, da v tekmo ne bi vložili celotnega znanja in volje, kar je premoremo. Pot je dolga, a vseeno pozivam navijače, da nam skušajo ob tem pomagati ter nam vliti še kak dodaten procent moči!"

Petek, 21. april, 18.00:
RD RIKO RIBNICA - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO

Borut Maček, trener RD Riko Ribnica:
"V petek nas čaka psihološko gledano “najlažja” tekma. Verjamem, da bomo kljub vsem težavam, ki jih imamo v drugem delu sezone, dostojen nasprotnik starim-novim državnim prvakom."

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Zavedamo se kaj nas še čaka do konca sezone, zato smo maksimalno osredotočeni na vsako tekmo. Ostajajo nam še štiri in vse bomo naredili, da na prav vsaki tudi zmagamo. Sprva so misli usmerjene na gostovanje v Ribnici, kjer moramo znova prikazati maksimalno zavzeto predstavo. Ribnica je v svoji dvorani venomer neugoden nasprotnik, zato moramo biti maksimalno zbrani od začetka do konca srečanja."